Θέμα: Genus Apistogramma
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 06-04-06, 23:35
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Κορυδαλλός
Μηνύματα: 3.496
Προεπιλογή

Γεια σου Γιάννη.

Ας αρχίσουμε με την επιλογή του είδους.
A. panduro δεν έχω δει ποτέ σε κάποιο μαγαζί της Ελλάδας.
Απ' ότι ξέρω, ο annivas2000 μέχρι πρόσφατα είχε μερικά juvinile A. baenschi (πρώην A. sp. inca) που μοιάζει αρκετά με τα panduro. Ας μας πει αν τα διαθέτει ακόμα. (τα πάνε καλύτερα με την μορφή ζεύγους αλλά σε 200 λίτρα δεν θα έχουν πρόβλημα με 2 θηλυκές και έναν αρσενικό) (http://images.google.gr/images?svnum=10&hl=el&lr=&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&q=apistogramma+inca&btnG=%CE%91%CE%B D%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7)
Επίσης, έχω αρκετά A. sp. masken (F1) από γέννα μου. Αν σου αρέσουν με χαρά να σου δώσω μια τριάδα (1m - 2f).
(http://www.aquanet.de/objimages/2004...1551432768.jpg)
Βέβαια, τα παραπάνω ψάρια είναι πολύ σπάνια (τουλάχιστον για τα Ελληνικά δεδομένα) και δεν ξέρω αν επιθυμείς κάτι τέτοιο. Η επιτυχημένη αναπαραγωγή τους είναι όμως μια πρόκληση.
Ο laskarino έχει επίσης γέννα A. macmasteri. Πιστεύω πως κάποια στιγμή σύντομα θα ψάχνει για κατάλληλα άτομα να δώσει μερικά από τα μωρά του. (1m - 2f)
Είχα πετύχει και Α. viejita στην "Αβυσσο" αλλά πάει αρκετός καιρός. (1m - 3f)

Kάτι λιγότερο σπάνιο και αρκετά δύσκολο στην αναπαραγωγή του είναι τα A. borelli. (1m - 3f)
Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και τα A. agassizii που τα βρίσκεις αρκετά εύκολα και είναι πανέμορφα. (1m - 3f)
Tέλος, μπορείς να ξαναδοκιμάσεις την τύχη σου με τα Α. cacatuoides (1m - 3f) που είναι και τα λιγότερο απαιτητικά από όσα έχω αναφέρει μέχρι τώρα.

Είναι πολύ σημαντικό που διαθέτεις δύο ενυδρεία (και χρειάζονται οπωσδήποτε) για την αναπαραγωγή κάποιου είδους Apistogramma. Τα Corydoras μπορούν να μείνουν αφού τα απιστο τα καταφέρνουν μια χαρά με την προστασία των μικρών τους.
Για την αναπαραγωγή των Apistogramma που θα επιλέξεις, μπορείς να μεταφέρεις μια θηλυκιά στο 40άρι για λίγες μέρες (ταΐζοντάς την συχνά με ζωντανές και κατεψυγμένες τροφές). Όταν δεις ότι είναι "έτοιμη", μεταφέρεις και τον αρσενικό μαζί της μέχρι να γίνει το κακό.
Όταν το διαπιστώσεις, ξαναμεταφέρεις τον αρσενικό στο 200άρι και αφήνεις την θηλυκιά να μεγαλώσει τα μικρά με την ησυχία της.
Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αλλά ξεκίνα πρώτα επιλέγοντας ποιο είδος Apistogramma θέλεις να ασχοληθείς και τα λέμε με περισσότερες λεπτομέρειες.
__________________
Πέταλο
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02705 seconds with 10 queries