Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-04-06, 02:44
Το avatar του χρήστη PascM
PascM Ο χρήστης PascM δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: 127.0.0.1
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην PascM Send a message via Skype™ to PascM
Προεπιλογή

Οι μετρήσεις που έχω είναι από υγρά τέστ της σειράς της Aquarium P

No3=0
Ph=6,4 στην αρχή του προβλήματος τώρα είναι 6,2 (Δυστυχώς δεν έχω ηλεκτρονικό Phαμετρο στο εγγύς μέλλον όμως)
Kh=3
Gh=15 στην αρχή του προβλήματος τώρα είναι 8
Co2= Δεν μέτρησα δυστυχώς ποτέ ή αύξηση που αναφέρω έχει να κάνει με την προσθήκη εκτός της καμπάνας που είχα (αρχάριος γαρ) TETRA μπουκάλι σωληνάκι και η καμπάνα με την μεβράνη, και του ουσιαστικά DYI Nutrafin μείγμα με την σκάλα διάχυσης της Haggen. Ίσως λέω και γι'αυτό να μην είδα τα αποτελέσματα γρήγορα!
Κοιτώντας όμως τον πινακα Ph/Kh και σύμφωνα με τις μετρήσεις μου έχω υπερβολικό Co2 Σωστό? Σύντομα θα πάρω και τεστ για Co2 και θα λύσουμε και αυτό το ερωτηματικό πιστεύω.
Po4= Το τέστ είναι της Tropic Marin liquid και το αποτέλεσμα που έδωσε είναι 0,1 Mg/l (ppm) (Υπερβολικό λοιπόν άρα το πρόβλημα μπορεί να προήλθε από εδώ ίσως λόγω κατεψυγμένων τροφών)

Ύπάρχει ακόμη ένα θέμα, πριν την εμφάνιση της BBA το Ph το κατέβαζα από 7,2 που είναι της βρύσης με την προσθήκη Ph/Kh Minus της TETRA. Τον τελευταίο μήνα χρησιμοποιώ Α.Ο. και πρόσθεσα ηλεκτρολύτες (A.Q.) μόνο μια φορά την αναλογούσα ποσότητα στα λίτρα της αλλαγής. Επομένως ενδέχετε οι μετρήσεις να μην είναι σωστές (κάπου νομίζω διάβασα οτι τα τέστ επηρεάζονται από την προσθήκη των ζουμιών).
Ακόμη πριν την εμφάνιση της εν λόγω άλγης πρόσθετα μια φορά την εβδομάδα Seachem Flourish την συνιστόμενη από την εταιρεία αναλογία.

Η προσπάθεια για την πλήρη καταπολέμησή της συνεχίζεται με συχνές αλλαγές (30 λίτρα ανα δύο ημέρες με νερό σκέτο από Α.Ο.) και φυσικά Seachem Excel διπλή από την συνιστόμενη δόση κάθε δεύτερη όμως πλέον αλλαγή διότι φοβάμαι τυχόν υπερβολή στο Co2 (ελπίζω το μεσημέρι να προλάβω να πάρω τεστ) μιας και το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι bioavailable organic carbon!

...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PascM : 03-04-06 στις 02:52
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02399 seconds with 10 queries