Σαπισμα εχινοδωρου
1 Συνημμένο(α)
Παιδια μπορει καποιος να μου πει γιατι εδω και 2-3 μηνες και ενω ολα λειτουργουσαν πολυ καλα για περιπου 1,5 χρονο και χωρις να εχει γινει καποια αλλαγη στις ρουτινες και στην λιπανση οι εχινοδωροι που εχω σαπιζουν-λιωνουν εκει που βγαινουν τα κοτσανια απο το χαλικι ενω το υπολοιπο φυτο ειναι οκ??αναφερομαι για τους "echinodorus x barthii" μικρους και μεγαλους!εχω χασει τον τελευταιο καιρο 4-5 φυτα...
Χωρητικοτητα ενυδρειου σε λιτρα:μεικτα 240 L καθαρα πιστευω 200L Τυπος ενυδρειου (πχ.φυτεμενο, Μονο με πετρες ,Δισκοι κλπ.):φυτεμενο Χρονος λειτουργιας:2 χρονια (με φυτα εναν χρονο) Υποστρωμα και ποιο:απλο ψιλο χαλικι Φωτισμος (ποσα watt-αριθμος και τυπος λαμπτηρων):2 growluxT5 39w και 2 Τ8 30W (η μια ειναι grow lux και η αλλη απλη Φωτοπεριοδος:16.00-23.30 οι growlux τ5 και 17.00-22.00 οι αλλες δυο τ8 ολες με χρονοδιακοπτη Παροχη CO2:5kg μπουκαλα με 2 φυσαλιδες ανα sec και διαχυση με εξωτερικο reactor Χρηση excel:οχι Λιπασματα που χρησιμοποιειτε:seachem potasium,seachem flourish fleet enema (απο 4 ml τα πρωτα 2 και 10 σταγονες την εβδομαδα απο το fleet enema) Ταμπλετες λιπανσης:αραια... Προγραμμα λιπανσης:4 ml potasium την πρωτη εβδομαδα μετα την αλλαγη και flourish 2ml την δευτερη εβδομαδα ,πριν την αλλαγη Αλλαγες νερου (καθε ποτε και ποσο %):καθε εβδομαδα 70 λιτρα 80% όσμωση και 20% βρυση Θερμοκρασια:το καλοκαιρι εφτασε αρκετα ψηλα..το χειμωνα 23-24 Μετρησεις: ΝΗ3/ΝΗ4:0 ΝΟ2:0 ΝΟ3:20 Fe: ΡΗ:7,5 KH:7 GH:15 Φιλτρανση:eheim 2075 και εναν wave maker 2500l/h |
1 Συνημμένο(α)
και αλλη μια φωτο απο ολο το φυτο εξω απο το νερο
|
ταμπλετες βυθου βαζεις η μονο υγρη μορφη?
|
ταμπλετες πολυ σπανια βαζω..
|
δε ξερω τι εννοεις με το σπανια γιατι αν εχεις βαλει θελει και αρκετο καιρο να διαλυθει και κραταει μηνες .
αλλα οι εχινοδοροι δε περνουν τα θρεπτικα απο την στηλη του νερου αλλα απο το ριζικο συστημα οποτε ισως αν εχεις καιρο να βαλεις ταμπλετα θα τα βοηθουσε |
οταν λεω σπανια εννοω οτι εχω να βαλω πανω απο 6-7 μηνες...θα ξαναβαλω ταμπλετουλες μηπως και φταιει αυτο αν και δεν το νομιζω γιατι και παλιοτερα που δεν εβαζα ηταν μια χαρα..εχω καταστεναχωρηθει γιατι 2 απο τα φυτα που χαλασανε ηταν αρκετα μεγαλωμενα περιπου στους 40 ποντους,τα αλλα ηταν μικροτερα φυτα που ηχαν αναπαραχτει απο τα μεγαλα...τι να πω δεν ξερω...
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:25. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board