Ασπρα Ινώδη Περιττώματα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=86685
Υπάρχουν και φωτό στα τελευταία posts Εν τάχει, καθαρά λίτρα 230, 3 fancy ηλικίας περί 1,5 ετών, μήκος με ουρά περί τα 13 εκ. Το ένα από αυτά έχει ακαθαρσίες άσπρες - σωλήνας. Εισήλθε στο ενυδρείο πριν 6 μήνες και από τότε είχε την συνήθεια να τρώει από την επιφάνεια κυρίως (και από τον πυθμένα λιγότερο), αλλά στο 70% του χρόνου του, βρίσκεται ψηλά. Πολλές φορές μέσα στις ακαθαρσίες υπάρχουν φυσσαλίδες αέρα. Τελευταία, μπορεί να κάθεται ψηλά και για 1 ώρα και μετά κατεβαίνει με τα άλλα, επίσης ψηλά κοιμάται κιόλας. Διατροφή σίγουρα 2 φορές την εβδομάδα σπιρουλίνα και ανά 10 ημέρες λαχανικά. Τελευταία, κάνω αλλαγή περίπου 120% ανά 7 ημέρες μαζί με σκούπα βυθού και καθάρισμα και των 2 φίλτρων, την Κυριακή αρακά μετά από νηστεία και έριξα και σκόρδο κι έχω περιορίσει την ποσότητα της τροφής. Όρεξη έχει, λέπια δεν προεξέχουν, σημάδια-εξογκώματα όχι. Πρήζεται η κοιλιά, αποβάλλει τα περιττώματα (μήκος ως και 12 εκ.) επανέρχεται η κοιλιά. Όταν είναι φουσκωμένο κάθεται περισσότερη ώρα ψηλά στην στάθμη και χάνει την ισορροποία του και όταν ξεπρηστεί κολυμπάει κανονικά. Ερώτημα: να ξεκινήσω με αλάτι 0,3% και για πόσες ημέρες; Θα βοηθήσει; Ή να προχωρήσω κατευθείαν θεραπεία για Hexamita με το φάρμακο: eSHa Hexamita; να γίνει σε όλο το ενυδρείο ή μεμονωμένα στο πάσχων; |
Οι φυσαλιδες μπορει να ειναι δειγμα οτι δεν ειναι καποια ασθενεια σοβαρη οπως hexamita.
Μπορει να ειναι απλη δυσκοιλιοτητα ή αυγα που δεν "εγιναν". Για δυσκοιλιοτητα, νηστεια 2-3 μερες και μετα αρακα βρασμενο για 4-5 λεπτα σε ενα μπρικι. (αφου κρυωσει και το ξεφλουδισεις λιωνοντας το αναμεσα στα δαχτυλα σου - μονο την ψυχα δλδ). Αν δεν τρωει, τοτε Epsom salt (οχι αλατι). http://www.aquatek.gr/vb/showthread....ighlight=Epsom |
Παράθεση:
|
Αν ειναι να του κανεις θεραπεια παντως, να την κανεις σε αλλο ενυδρειο (νοσοκομειο).
|
Για να καταλάβω, τι είναι καλύτερο να ξεκινήσω πρώτα:
1. Θεραπεία με κοινό αλάτι 2. Θεραπεία με Flagyl και Epsom αλάτι 3. Θεραπεία για Hexamita |
Δεν μπορω να πω χωρις σιγουρη διαγνωση.
Στη τυχη θα ειναι |
Σοφή απάντηση, απ' την άλλη τι να κάνω εγώ... Να περιμένω για περισσότερα σημάδια-ενδείξεις;
|
Μερικα μπανακια σε αλατονερο (1%) δεν κανουν κακο παντως για αρχη.
Τη διαδικασια την γνωριζεις υποθετω. http://www.aquatek.gr/vb/showthread....7310#post77310 |
Ήμουν ανάμεσα σε θεραπεία σε όλο το ενυδρείο με 0,3% αλάτι και μερικά μπάνια με 1% αλάτι και κατέληξα στο δεύτερο. Συγκεκριμένα, έβαλα το χρυσόψαρο για 20 λεπτά σε κουβά 10 λίτρα / 100γρ. αλάτι με αεραντλία και μετά ξανά πίσω στο ενυδρείο. Έχω σκοπό να το επαναλαμβάνω για συνολικά 5 ημέρες με την ίδια διάρκεια και βλέπουμε. Πρώτη φορά ασχολούμαι με τα αλάτια οποιαδήποτε διόρθωση ή πρόταση δεχτή αναφορικά με την διάρκεια του μπάνιου και την επανάληψη σε αριθμό ημερών.
|
- Μπορεις να εχεις ΚΑΙ στο ενυδρειο αλατι 0,3% (για ενα μηνα).
- Αλατι, χονδρο, φυσικο χωρις προσθετα. - Το αλατι το "σπας" (διαλυεις εντελως) πριν το ριξεις. (εγω το κανω σε φραπεδιερα, μεχρι 6-7 κουταλιες αλατι σε κανατα ενος λιτρου, πιο πολυ δεν το σπαει ευκολα) - Στον κουβα βαζεις νερο απο το ενυδρειο. - Κατα την επιστροφη του ψαριου, κανεις προσαρμογη στον κουβα, με νερο απο το ενυδρειο για να επανερθει ομαλα η αλατοτητα (ενω οταν το βαζεις το ψαρι στον κουβα με το αλατι, το βαζεις με τη μια, χωρις προσαρμογη) |
Παράθεση:
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις |
Εννοω οτι εκτος απο τα μπανια, ειναι καλο να εχεις και στο ενυδρειο αλατι για ενα μηνα.
Νερο απο το ενυδρειο στο κουβα. |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:52. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board