ποσσες ωρες δουλευετε την αεροαντλια σας
ποσσες ωρες δουλευετε την αεροαντλια σας εσεις που εχετε αφρικανες γιατι αποσο ξερω θελουν πολυ οξειγωνο διορθωστε με αμα κανω λαθος εγω το δουλευω μεχρι τισ 12 το βραδυ μετα σβηνει χε χρονοδιακοπτη και ξανααναβει στισ 9 το πρωι εχω ενα sera 550 για καλυτερο οξυγωνο πειτε μου την γνωμη σας χομπιστες αφρικανοβιηηη
|
Εγώ την δουλεύω μόνιμα δεν σβήνει ποτέ!
|
κι εγω μια απο τα ιδια... δεν βλεπω το λογο να την σβηνω...
|
Ποτέ, δεν υπάρχει λόγος να την κλείνω
|
Εγώ τώρα "ξύπνησα" μετα απο 7 μηνες που έχω το Αφρικάνικο και ξεκίνησα την αεραντλία. Την έχω απο 9 το πρωί μέχρι 11 το βραδυ και ο μόνος λόγος που την κλείνω το βραδυ ειναι ο θόρυβος...αν και την έχω μέσα στο ντουλάπι βογκάει λίγο.
|
Η οξυγονωση δεν γινεται μονο με αεραντλιες..Με καλη αναταραξη της επιφανειας εχεις το ιδιο αποτελεσμα.Εγω δεν χρησιμοποιω γιατι σε οσες ειχα με ενοχλουσε ο θορυβος οταν συντονιζαν και γιατι μου φαινεται καπως να αναβλυζει ο βυθος μπουρμουληθρες..:p
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Σε αυτο που ειπατε για την καλη ανατάραξη τα φυτα επιφάνειας κατα ποσο επηρεαζουν την οξυγόνωση;; (λιγα ασχετο με το θέμα)
|
Ένα ερώτημα πολλών και δικό μου, είναι:
Ποιά θα πρέπει αν είναι ένταση της ανατάραξης για να πούμε οτι το ενυδρείο οξυγονώνεται ικανοποιητικά; Α) Το σπρέι μπαρ να είναι ακριβώς κάτω από την επιφάνεια και να δημιουργεί κυμματισμό; Β) Πρέπει να είναι στο ύψος της επιφάνειας και ο κυμματισμός να είναι πιο έντονος αλλά τότε θα έχουμε και θόρυβο; Γ) Πρέπει να είναι πάνω από την επιφάνεια και να έχουμε εκτός από έντονο κυμματισμό και πιο έντονο θόρυβο όμως; |
Παράθεση:
|
Ποτε δεν χρησιμοποιω, μονο σε ειδικες περιπτωσεις
Τσαμπα ρευμα εκτος κι αν σ αρεσουν οι φυσαλιδες |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Το Γ) είναι το καλύτερο από όλα, αρκεί να αντέχεις το θόρυβο μετά είναι το Β) και ακολουθεί το Α). Με παρατήρηση θα κρίνεις ποια μέθοδο μπορείς να έχεις στο ενυδρείο σου και να είναι το λιγότερο ενοχλητικό αλλά ικανό να οξυγονώνει επαρκώς το ενυδρείο σου ------------------------- Παράθεση:
|
Σωστο κι αυτο... Ευχαριστώ! !!
|
Παράθεση:
|
Έτσι το σκέφτομουν και εγώ απλα ηθελα μια εμπειρη γνωμη..
|
[QUOTE=takis_gt;845514]Η ένταση της ανατάραξης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως από την ιχθυοφόρτιση, από τη θερμοκρασία, από τη συνολική επιφάνεια του ενυδρείου και από τον όγκο του.
Το Γ) είναι το καλύτερο από όλα, αρκεί να αντέχεις το θόρυβο μετά είναι το Β) και ακολουθεί το Α). Ακριβώς αυτό περίμενα να ακούσω..... απλά είχα μια ελπίδα για καμιά άλλη απάντηση πιο ενοχλητική από το πλιτς-πλατς-τσούρ-τσούρ του νερού μέσα στ' αυτιά μου! |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:07. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board