Μπογια για πλατη
Θελω να βαψω την πλατη του ενυδρειου και θελω βοηθεια στη επιλογη του χρωματος! θελω να μου προτεινεται τι τυπο χρωμα να βαλω αν το εχετε δοκιμασει και επισης θελω αν χρειαστει πιο μετα το χρωμα να αφαιρειται σχετικα ευκολα!!! και κυριως να ειναι ασφαλες!!!!!
|
Πλαστικό χρώμα σε μαύρο θα σου πρότεινα αλλά και μπλέ είναι ωραιο (οχι πολύ ανοιχτό). Τι ενυδρείο έχεις;
|
Σκουρο μπλε σκέφτομαι. .. το ενυδρειο ειναι 90*35*40 χωρίς ψαρια μεσα ακομα..
|
Όπως σου είπε και ο Πάνος με πλαστικό χρώμα που βγαίνει και εύκολα. Εννοείτε πως θα το βάψεις εξωτερικά.
|
Πλαταικο μαυρο το εβαψα εγω,γρηγορα,ευκολα και οικονομικα.
|
Εννοειται εξωτερικα... οκ τοτε πλαστικό. .. ευχαριστω για τις απαντήσεις σας!!!
|
Ρολακι, σκαφακι και 3 χερια βαψιμο με πλαστικο χρωμα με ελαχιστο νερο (5-10%) για αραιωμα.
Πιστολακι μαλλιων ή ανεμιστηρας αναμεσα στα βαψιματα για να στεγνωνει γρηγορα. |
και ποια η διαδικασία μετα για να βγει ολο αυτο απο την πλάτη;
|
ξυστρα απο αυτην που καθαριζουν τα τζαμια σαν και αυτην αλλα με προσοχη!!
http://cloudfront.spanias.com/pictures/23159.jpg |
Απο μια φαλτσετα βγάζεις την Λαμα....και βγαινει παιχνιδακι
|
καλα δεν θα ειναι τοσο ευκολο. πολυ μπελάς ακουγεται. ισως ενα χαρτονι (οπως εχω κανει εγω) και μια βαφη πανω του δεν ειναι καλη ιδεα; όποτε θελω το αφαιρω κιόλας ή το γυριζω απο την αλλη που θα το εχω βάψει πχ αλλο χρωμα.... δεν ξερω η μπογια μου φαίνεται πολύ messy!
|
Παράθεση:
|
Εχω σε ενυδρεια μου και χαρτονι αλλα και βαμμενη πλατη,η βαμμενη πλατη ειναι με διαφορα πιο ωραια στο ματι και πολυ πιο ανθεκτικη. :smt023
|
η λαδομπογια βγαινει ευκολοτερα απο το πλαστικο χρωμα.
|
Παράθεση:
|
με ξυστρα Σπυρο, δεν εχει την τελεια προσφυση πανω στο τζαμι και οταν ερθει η ωρα βγαινει σε λουριδες, το πλεονεκτημα της ειναι οτι δεν φουσκωνει με το νερο οπως το πλαστικο αρκετες φορες και βγαινει ευκολοτερα οταν θελουμε.
|
Παράθεση:
|
γυαλιστερη ειχα βαλει αλλα πιστευω οτι πισω απο το τζαμι που θα την βλεπουμε και οι δυο το ιδιο οπτικο αποτελεσμα θα εχουν.
|
τελικα θα βαφτει με πλαστικο!!! θα σας παραθεσω φωτο στο τελος!!!:)
|
1 Συνημμένο(α)
οριστε και μια φωτο!!
|
Πολυ ωραιο μου φαινεται. Μελανί.
Να ξερεις βεβαια, οτι με τις λαμπες αναμμενες, η αποχρωση του χρωματος φαινεται πολυ πιο ανοικτη. |
το πολυ πολυ να το βαψω ξανά με πιο σκουρο...
|
Ετσι θα ανακαλυψεις και το πως βγαινει το χρωμα :p
|
Χαχαχα.. αυτο το ανακαλυψα γι να καθαρισω τις γωνιες που μου ξεφυγαν σημερα
|
Χρησιμοποιησες νερακι φυσικα.
Πως σου φανηκε? δυσκολο? (να μονωνεις με χαρτοταινια για να μη σου φευγει η μπογια στις ακρες, και το ρολακι να γυριζει αργα για να μη πιτσιλας τοιχους) |
Επειδη το ειδα το πρωι με ελαφρύ ξυσιμο εφυγε οσο για το νερο το ξερω ετσι ξαθαρισα το πατωμα :-D
|
Δεν ξερω με τη λαδομπογια, αν θα ηταν εξισου ευκολο.
Απο οτι ξερω θελει διαλυτικο (white spirit), αντι απλου νερου. Ας μας πει καλυτερα καποιος επαγγελματιας βαφεας. |
υπαρχει και λαδομπογια νερου, η κλασικη με διαλυτικο αραιωνει.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:57. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board