Απορεια για καλτσα σε Reef
σκεφτομαι επιδι της τελευταιες μερες ειχε μαζεψει αλγει το ενυδρειο οτι αυτη η αλγη καπου παει και σημερα που εκανα μετρησης ειδα οτι στα διαμερισματα του SUB εχει μαζευτει λιγη μουργα.:smt085:smt085:smt085
λεω να βαλω ενα καλτσακι τετοιο: http://www.ebay.com/itm/4-Water-Filt...item2ecf14b8d5 επηρεαζει καπος το υπολοιπο ενυδρειο εχει καποιο αρνητηκο αποτελεσμα αμα βαλω κατι τετοιο? |
Τι κακό να κάνει βρε Σάκη ; Το μόνο που θα βουλώνει γρήγορα, χρησιμοποιούσα κάτι αντίστοιχο στις αρχές αλλά κάθε 2-3 ημέρες ήθελε καθάρισμα. Και το συγκεκριμένο πολύ ακριβό βρε αδερφέ μου, αξίζει το κόπο ;
Για δοκιμή και να μη πληρώσεις τσάμπα λεφτά άκου τι θα κάνεις, θα πας σε ένα μαγαζί που πουλάει ζάντες αυτοκινήτων (αν πουλιούνται ζάντες αυτή την εποχή), οι ζάντες έρχονται συσκευασμένες με ένα πανί σαν και αυτό που έχουν οι ρόμπες χειρουργείου μιας χρήσεως, κα πες του να σου δώσει αν έχει, τα πετάνε, κόψε και βάλε όσο θες ή ράψε σακουλάκι ή κάλτσα με κλωστή ακρυλική για να αντέχει στο νερό, το συγκεκριμένο ύφασμα αντέχει στο νερό, όσο το χρησιμοποιούσα ποτέ δεν έπαθε τίποτα, πλύνε το καλά στην αρχή μήπως έχει τίποτα λάδια και βρώμες από τα χέρια που το έπιασαν, τίποτε άλλο, αν ήσουνα κοντά θα σου έδινα κανα 2, έχω 5-6 τέτοιους σκούφους (σαν σκουφιά είναι που βάζουν τις ζάντες μέσα για προστασία από γρατζουνιές) |
Παράθεση:
θα του πω να μου στηλει μερικες κουκουλε. αν δεν κανω λαθος ειναι παρομοιε με αυτες που εχουν τα κρανει απο μηχανες! |
Παράθεση:
|
απλα θα εχεις μια μονιμη πηγη νιτρικων και δεν θα ξερεις απο που σου ερχεται ..αργοτερα θα ρωτας γιατι δεν μπορεις να συνεφερεις τα νιτρικα σου αρα απλα δεν..κανενα ειδος υφασματος η οτιδηποτε σφουγγαροειδους σε reef δεν κανει;)
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Το καλτσάκι είναι σίγουρα εστία νιτρικών. Έχει όμως και πολλά καλά.
Για την συγκεκριμένη δουλειά που το θέλεις είναι καλό. Θα σου πως όμως και κάτι άλλο. Το σάμπ γιάυτό το έχουμε ...για να μαζεύει την μούργα του ενυδρείου. Με την αλλαγή του νερού που κάνουμε την μαζεύουμε και φεύγει. Διαλέγεις και παίρνεις....... Ααααα και κάτι άλλο, που είναι σίγουρα καλό. Σου κάνει το νερό απίθανα διαυγές....:rolleyes::rolleyes: |
τυχενει να εχω ενα :rolleyes::rolleyes:
δεν ειναι το ιδιο ουτε με το υφασμα για ζαντες ουτε απο κρανος ουτε απο ποδια χειρουργου ;) ειναι πολυ ποιο χοντρο ισως και 4 χιλιοστα αυτες μετριουντε σε μικρο και δεν αφυνουνε τιποτα περναει εκτος απο νερο αρα οτι μικρο κολυμπαει στο νερο πεθενει στην καλτσα |
Παράθεση:
οποτε δεν εχω θεμα τοσο πολι με τα νιτρικα να ειναι στο μηδεν. το θεμα ειναι αμα κανω καθε 7 μερες καθαρισμο στην σακουλα ποσο θα μπορει να επιρεαζει αυτο νιτρικα ? ------------------------- Παράθεση:
αλλα θετικο ειναι αυτο που ειπες πολι καλα θα ειναι το νερο διαυγες! τωρα γιατο θεμα των νιτρικων και η μουργα που μαζευεται στο sub εστια νιτρικων δεν ειναι??? σιγουρα ειναι ωμος και αυτο που λεει ο χαρης για τους οργανισμους! αλλα και παλι υπαρχουν ειδι αρκετη και λογο του μανταριου πεφτουν σιχνα! υπαρχει καποιος που να εχει βαλει κατι τετοιο και να ειναι ευχαριστιμενος? |
Εγώ έχω βάλει κάλτσα εδώ και 2 μήνες. Έβαλα αυτήν και χρειάζεται καθάρισμα μια φορά στις 15, αλλά αυτό εξαρτάται από την βρόμα που υπάρχει στο ενυδρείο.
Αυτό πάντως που διαπίστωσα είναι ότι καθάρισε το ενυδρείο πάρα πολύ σε σχέση με πριν. |
Με τα νιτρικα τι παιζει Ιγνατιε. Ειναι ενα θεμα αν και δεν εχουν μεγαλες απαιτησης αυτα που θα βαλω.
|
απλα ξεκινα spesial blend ασε της καλτσες θα τρεχεις αργοτερα σακη.. το νερο σου θα γινει διαυγες οπως λες και η μουργα απο το sump θα εξαφανιστει.δεν θα βρεις καποιον θαλασσινο που να σου πει βαλε καλτσα φιλε.. υπηρξαν πολλα θεματα πριν χρονια στα ενυδρεια με αυτου του ειδους τις καλτσες
------------------------- Παράθεση:
|
Ρε παιδιά, τι μπλέκετε με κάλτσες;
Όπως πολύ σωστά είπε ήδη ο φίλος samian, γι'αυτό είναι το σαμπ(ένας απο τους λόγους). Στην αλλαγή νερού είναι πολύ εύκολο να μαζέψουμε την μουργα. Αν πάλι θέλεις να χρησιμοποιήσεις καλτσακι(να το κάνεις τι δεν ξέρω), επειδή χρησιμοποιώ αρκετό καιρό καλτσάκι στο ενυδρείο μου για χημ. υλικά, ποτέ δεν μου δημιούργησε πρόβλημα νιτρικών. Ποτέ μα ποτέ. Αλλά ούτως η άλλος το αλλάζω κάθε 20 μέρες. |
Παράθεση:
αυτι δουλευει αποκλυστικα σα προφιλτρο και σε 10 μερες το πολυ θελει καθαρισμα την ειχα στο γλυκο ναι εκανε δουλια αλλα μπουκονε καθε 10 μερες εγω την εβγαλα αμα θες σακη ελα να την παρεις να τη δοκιμασεις :smt031 |
χημικα εχει χαρι οχι βιολογικα.. απλα δεν καταλαβε ο παναγιωτης μαλλον οτι προκειτε για εντελως διαφορετικο υλικο.
|
καλα θειο μη βαρας :smt075 χημικά ενοουσα κι εγω άλλα κεκτημένη ταχύτητα
παντος δε παιζει να εχει σε τετεια καλτσα κατι τετειο μπουκονει για πλακα και πεταει το νερο απο πανω :rolleyes: |
Παράθεση:
Αν υπολογησεις οτι θα καθαριζετε καθε 7 η15 μερες! Πρεπει να παιζει και μεγαλη σημασια και το micro της καλτσας. |
αν εισαι διαθετειμενος να την αλλαζεις σακη οχι να την καθαριζεις εχει καλως αλλιως βγαλτο απο το μυαλο σου δεν ειναι σωστη λυση ..φιλος πριν κανα 4αμηνο ειχε μονιμα νιτρικα 80-90 ppm εψαχνε σε 10 μεριες οταν του ελεγα τι φταιει δεν το πιστευε οταν την αφαιρεσε την καλτσα σε 20 μερες εφτασε τα 15 ppm πως το εξηγεις λοιπον?η καλτσα αυτη λειτουργει ως βιολογικο υλικο μετα απο λιγο διαστημα με τα αναλογα αποτελεσματα φυσικα.. διαλεξε και παρε φιλε λοιπον.
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Απο οτι καταλαβενω η καλτσα δεν κανει!
Μονο για κανενα 2μερο να καθαριζει τα πολα και παλι εξω! |
Παράθεση:
|
Τι ακριβως ειναι αυτο που μου λες να κανω?
|
Η Καλτσα ειναι μπελας θα συμφωνησω , παλιες τεχνικες που εχουν ξεπεραστει, να κοιταξεις να κανεις την ζωη σου ευκολη Σακη ,η καλτσα θελει πλυσιμο καθε 2 μερες
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:30. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board