Αθόρυβο εσωτερικό φίλτρο για 60L
Καλησπέρα παιδιά. Μόλις έστησα το 2ο ενυδρείο (HAILEA 60Λ, 60x30x45) στο υπνοδωμάτιο μου, για την ακρίβεια δεν είναι ούτε ένα μέτρο από το μαξιλάρι μου. Μετά από λίγη αναζήτηση στο forum κατέληξα να πάρω το eheim pick up 2010 (εξωτερικό δεν με βολεύει, θέλω μόνο εσωτερικό) που θεωρείται από τα πολύ καλά και αθόρυβα φίλτρα. Αλλά δυστυχώς δεν έχω μείνει ικανοποιημένος από το θόρυβο του.
Αξίζει να δώσω άλλα λεφτά για να πάρω ή το Eheim ecco pro 130 - 2032 ή το Eheim biopower 160? Θα είναι πιο αθόρυβα? Έχετε να μου προτείνεται κάτι άλλο? Παλιά είχα ενυδρείο με εσωτερική θήκη φίλτρου και με ένα κυκλοφορητή της eheim ο οποίος ακουγόταν ελάχιστα (σε απόλυτη ησυχία πάντα) και δεν με ενοχλούσε. Στο ενυδρείο θα μπει χαρεμάκι guppy και ίσως και χαρεμάκι platy. Εννοείτε ότι δεν θα κρατάω γέννες αν βάλω και τα 2 είδη οπότε δεν θα έχει και καμιά τρομερή ιχθυοφόρτωση...) Ευχαριστώ εκ των προτέρων... |
Ενα εξωτερικο φιλτρο σιγουρα αξιζει τα λεφτα του και θα τα βγαλει σε ευκολια χρησης και ποιοτητα φιλτρανσης. Οποτε αν σε παιρνει οικομικα, μην το σκεφτεσαι. Ποσο μαλλον οταν θα εχεις πολλα μικρα ψαρακια, τα οποια δεν συγχωρουν ελλειψη ισχυρης βιολογιας.
Το ecco pro ειναι σιγουρα αθορυθο, οπως και το eheim 2213 που εχω στο δικο μου 60αρι. Ή απλα ειμαι κουφος (παιζει) :D |
Παράθεση:
Και το aquaball δεν είναι καλό? |
Εξωτερικο ειναι. Στην αρχη ελεγες οτι δεν θελεις, αλλα το ανεφερες και νομιζα οτι το σκεφτεσαι. Γι' αυτο ειπα τα παραπανω, μηπως και σε πεισω :D
Πολυ καλο φιλτρο και το aquaball για εσωτερικο. Αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει για να σου πω περι θορυβου. |
Παράθεση:
Δεν τα κατάφερες... :smt110 ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
εγω τι να πω που εχω 1000 λιτρα νερο στο υπνοδοματιο 30 εκ απο τα ποδια μου με σαμπ και μια εχειμ κομπακτ 5000 μια υπερχηληση φ 55 :smt115
σα να κοιμασε διπλα στο ποταμι αμα το βγαλεις απο την μπριζα ομως δε κοιμαμε εκει μεσα με τιποτα το συνηθισα+-8 |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Το eheim biopower 160, το είχα πάρει για 60λιτρο. Πολύ καλό φίλτρο, αλλά πέφτει η ροή του...αρκετά γρήγορα, που σημαίνει καθάρισμα...καθάρισμα... κλπ Κι εγώ ήμουν της λογικής ότι όλα γίνονται με τα εσωτερικά και επιπλέον δεν είχα χώρο για εξωτερικό φίλτρο σε χαμηλότερο επίπεδο απ το ενυδρείο Ώσπου "ανακάλυψα" αυτό : EHEIM aquacompact 60 :D - Το οποιο δουλεύει στο ίδιο επίπεδο. Μεγάλος χώρος για βιολογικό, ρυθμιζόμενη ροή, ολα μια χαρά! Στο δια ταύτα : Δες τι χώρο έχεις και πήγαινε σε εξωτερικό φίλτρο! Τσάμπα θα πάνε τα ευρώπουλα όποιο εσωτερικό κι αν επιλέξεις |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Καλημέραααααα! Ωραίο ύπνο έκανα, αθόρυβο τελείως το φιλτράκι, ένα μικρό βουητάκι ακούγεται που δεν με ενοχλεί καθόλου... (ε δεν γίνεται να μην ακούγεται και τελείως τίποτα μισό μέτρο από το κεφάλι μου...) Όλα καλά λοιπόν!! Από μένα κλείνει το θέμα... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:29. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board