εκανα βλακεια?
παιδια καλημερα..εκανα μετρησεις και βρηκα στο 63αρι ενυδρειο μου οτι εχω no2=0.5+ και αμμωνια 0.1...φοβηθηκα και εβαλα prime μια δοση για ολο το ενυδρειο...αλλα ειχα ξεχασει οτι ειχα βαλει βακτηρια 20 λεπτα πριν με μιση ωρα..κανονικα πρεπει να μπουν το ενα με το αλλο με αποσταση 1 ωρας...εκανα μεγαλη βλακεια?
|
Οχι, δεν έχουν αλληλοεπίδραση αυτα. Βρες μπόλι καλύτερα, δεν εχει στρώσει το ενυδρείο σου ή έχεις καποιο θάνατο ή κάτι άλλο έκανες. Τρέχει καιρό το ενυδρείο ?
|
Εχεις ψαρια μεσα?
|
Παράθεση:
|
Αν δεν έχει ψάρια μέσα γιατι να βάλει τότε prime ? Αλλο ένα θέμα αυτό
|
Παράθεση:
|
Αν έχεις αμμωνία ή νιτρώδη , τακτικές αλλαγες νερου με prime και μπολι επειγόντως. Ασε τα υγρα μαντζούνια, δεν κάνουν τίποτα, οι περσοπαδες καρδίζουν μόνο. Αν κραταγα τα λεφτα που έχω δώσει για αυτα τα ματζουνια θα είχα ενυδρείο με 5 δισκους μέσα
|
το ψαρι ειναι απτην αρχη μεσα...2 ειχα... και γιαυτο μου ψοφησε το αλλο γτ μου λεγε μη βαλεις μπολι...εε ανεβασε αμμωνιες νιτρικα και το χασα ...το αλλο ειναι μεγαλυτερο και το καημενο γιαυτο μαλλον δεν εχει παθει τπτ ακομα και γιαυτο ψαχνω σα τρελος μπολι παλι..
|
Συχνες αλλαγες νερου στο ηδη ταλαιπωρημενο ψαρακι και βρες μπολι .
Τωρα σχετικα με τους πετσοπαδες τα εχουμε πει 1000 φορες ! Με ματζουνια και μαρμοτες δεν στρωνουμε ενυδρεια.Πολυ λυπαμαι για το ψαρακι που χαθηκε και αυτο που ταλαιπωρειται!!:x |
Παράθεση:
------------------------- μακαρι να τελειωσουν ολα γρηγορα ..πριν βαλω το μπολι πιστευετε πρεπει να κανω μια αλλαγη νερου 50%?ετσι ωστε να κανουν δραση πιο ευκολα τα βακτηρια σε χαμηλοτερα επιπεδα νιτρωδων και αμμωνιας? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
63αρι , τώρα το είδα. To 63αρι είναι λίγο μικρό για 2 oranda, στο λέω για να μη κάνεις τα λάθη που έχω κάνει και εγώ, διάβασε λίγο εδώ
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=24 ------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
να του πω να μου δωσει πολυ για το φιλτρο μου ?εχει 2 κασετινεσ με σφουγγαρι αριστερα δεξια και στη μεση μια κασετινα που μπαινει το υλικο...μηοως να βγαλω το ενα σφουγγαρι και να βαλω και εκει υλικο?οχι ε? σορυ για τις πολλες ερωτησεις |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
αυτο εδω ειναι το φιλτρο και ναι εχω μακαρονι κεραμικο για βιολογικο υλικο το χα αλλαξει ειναι αυτο που μου χε δωσει αυτος με το μπολι που δεν επιασε |
Παράθεση:
Από φίλτρα είμαι σκράπας, όλα τα δικα μου είναι DIY, τα φτιάχνω μόνος μου |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:41. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board