Καθάρισμα σιλικονης
Εχω ακούσει ότι καθαρίζουμε με οινόπνευμα ,η ερώτηση είναι με τι οινόπνευμα ,
Λευκό ή μπλε ? |
Τι ακριβώς θες να κάνεις;
|
Υποθετω θελει να καθαρισει υπολειμματα σιλικονης σε ενυδρειο που κολλησε. Καθαρο οινοπνευμα καλυτερα, το διαφανες.
|
Προτιμησε ασετον για τις σιλικονες ;)
|
Η σιλικονη βγαινει και με ξυδι!
|
έχω ξύσει παλιές σιλικόνες από ένα ενυδρείο και θέλω να το καθαρίσω καλά για να περάσω από πάνω τη καινούρια.
|
Τότε αυτό:
Παράθεση:
|
το κάνω με ασετον αλλά βγαίνει βασανιστικά αργά και είπα μημπος είναι πιο εύκολο με το οινόπνευμα.
|
Γίνεται και με ένα πολύ καλό ξυράφι και ύστερα ότι μείνει με το οινόπνευμα;-)
|
Πρωτα ξυραφι και τα υπολειμματα με οινοπνευμα ή ασετον. Με σκετο ασετον θα φυγει οντως πολυ βασανιστηκα ;)
|
υπαρχει στο εμποριο ειδικο σολιναριο που ειναι γιανα βγαζεις της σιλικονεις.
ειναι σαν διαβροτικο στο χρωμα... |
Ειχα παρει μια φορα, δεν εκανε και τρελη δουλεια να πω την αληθεια. Αφηνε σταμπες. Παλι με ξυραφι και οινοπνευμα εγινε η δουλεια.
|
Παράθεση:
επισις το καλητερο ειναι λεπιδες ξιρισματος. |
Ναι, για να το βγαζουν, λογικα κατι θα κανει. Εχει να κανει και με το προϊον, φυσικα (οχι πως θυμαμαι μαρκα, βεβαια).
|
Διαλυτικο Νιτρου!
Απο τη στιγμη που θα ξανακολλησεις τις ιδιες επιφανειες πρεπει να κανεις το καλυτερο δυνατο καθαρισμα........ |
Παράθεση:
+1000 και πολυ ευκολα !!!! |
Εχω κανει καθαρισμο απο παλιες σιλικονες με white spirit και ξυραφι.Βγαινει πανευκολα.Το γραφει και στις οδηγιες της σιλικονης.
|
Παράθεση:
|
|
Παράθεση:
Μετά το καθάρισμα με διαλυτικό νίτρου πέρασε την επιφάνια με ένα νωπό πανάκι με νερό. Αν και δεν έχει ανάγκη γιατί εξατμίζεται |
Ευχαριστώ παιδιά όλους σας για τις απαντήσεις σας
|
Παράθεση:
Το αγόρασα,το περνάω με πανάκι πάνω από τις σιλικόνες και τρίβω. Πρέπει να βάλω και τίποτα γάντια ή με γυμνά χέρια. Ρωτάω γιατί δεν το ξέρω το προϊόν,μην πάθουμε και καμιά ζημιά,όχι τίποτε άλλο και δεν θα μπορώ να πλένω τα πιάτα και ποιός ακούει μετά τη γυναίκα μου :smt075:smt021 χα χα χα |
εαν εχεις γάντια καλό ειναι να βάλλεις.... :)
|
Χοντρά γάντια, όχι τα μιας χρήσης του φαρμακείου.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:39. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board