Ερώτηση για εξωτερικό φίλτρο
Καλησπέρα
Η ερώτηση αφορά μόνο έμπειρους χομπίστες - με την έννοια να το έχουν δοκιμάσει επιτυχημένα Εξωτερικό φίλτρο σε υψηλότερο σημείο από το ενυδρείο ή έστω στο ίδιο επίπεδο, μπορεί να δουλέψει? Αν ναι, υπάρχουν κίνδυνοι κατά τη λειτουργία του? Αν ναι, μπορούν όλα τα εξωτερικά φίλτρα να δουλέψουν έτσι ή υπάρχουν κάποια προτεινόμενα μοντέλα? Ευχαριστώ |
Γενικως, τα εξωτερικα φιλτρα ειναι ετσι σχεδιασμενα, ωστε να βρισκονται κατω απο τη σταθμη του νερου και για περισσοτερη ασφαλεια (σε περιπτωση που πεσει πολυ η σταθμη του νερου), κατω απο το ενυδρειο. Ο λογος ειναι οτι το νερο περναει απο το ενυδρειο στο φιλτρο λογω της βαρυτητας, ενω επιστρεφει πισω με τη βοηθεια της αντλιας. Οποτε, σαν ενδεχομενο να το τοποθετησεις πανω απο το ενυδρειο, απλα το ξεχνας.
Υπαρχουν, ομως, mini εξωτερικο φιλτρα (για nano ενυδρεια), που ουσιαστικα μπορεις να τα κρεμασεις στο ενυδρειο. Οπως και κρεμαστα φιλτρα, που μπορουν να κανουν την ιδια δουλεια. Τα συγκεκριμενα, ομως, θελουν φυσικα ανοιχτο ενυδρειο και κατα τη γνωμη μου, οχι πολυ μεγαλο. |
Παράθεση:
Το ενυδρείο είναι 60λιτρο. Δυνατότητα για φιλτρο κάτω απ το ενυδρείο δεν υπάρχει Είτε στο ίδιο επίπεδο μπορεί να είναι είτε σε υψηλότερο (είπαμε ήδη ότι το ξεχναω :() |
Δεν θα το εκανα να πω την αληθεια. Αν το ενυδρειο ειναι 60 μονο λιτρα, ας πουμε υψος 35cm και τοποθετησεις διπλα του ενα εξωτερικο φιλτρο, θα φτασει σχεδον στο ιδιο υψος. Οποτε η βαρυτητα δεν θα κανει τη δουλεια. Ποσο, μαλλον, αν πεσει η σταθμη του ενυδρειου για καποιο λογο. Απλα θα καει το φιλτρο.
Ειναι ανοιχτο το ενυδρειο? Τι ψαρια θα εχει? |
Παράθεση:
Βαρέθηκα τα μπουκώματα και τα καθαρίσματα των 2 εσωτερικών :smt096 Οταν λες ανοιχτό εννοείς απλά ένα τμήμα, σωστα? Ε αυτό φτιάχνεται |
Ξεχνα το.
Ειχα ενα 2211 (το μικρο classic) ακουμπισμενο διπλα στο ενυδρειο (50 λιτρακια), και η κεφαλη λιγο πιο κατω (περιπου 5 εκ) μαλιστα απο τη σταθμη του νερου. Μειωμενη αποδοση. Με το ζορι το καλυπτε η ροη. Οταν εκανα αλλαγη νερου κι επεφτε η σταθμη, γεμιζε αερα κι επρεπε να το σβηνω και φτου κι απο την αρχη Το εβαλα στο βαρελι 140 λιτρα για προετοιμασια νερου (με τυρφη), 30 εκ πιο κατω απο τη σταθμη και φυσαγε. |
Παράθεση:
Κρεμαστό? |
Πολυ καλυτερα.
Τα Aqua clear (της Hagen) μια χαρα ειναι http://usa.hagen.com/Aquatic/Filtration/Clip-On http://www.petsupermarket.gr/201/%CE...%84%CE%AC.html |
κατι τετοιο μηπως http://www.youtube.com/watch?v=Gt4n0zmFqEw
|
Παράθεση:
(Δεν αναφέρομαι στα aquael...αλλά γενικά) |
σε υψηλοτερο επιπεδο ξεχνα το εκτος κι αν κανεις μια μοντα που θα τη συζητησουμε αργοτερα αφου ανεβασεις καμια φωτο πως ειναι το μερος.
Τωρα οσον αφορα το ιδιο επιπεδο, αν ειχες προσεξει παλαιοτερα ειχα ανεβασει μια φωτο απο το προηγουμενο σπιτι οπου ενα ενυδρειο το ειχα ετσι. Ειναι εφικτο, αλλα πρεπει το μπαστουνακι στο ενυδρειο (που τραβαει νερο) να βρισκεται εστω ελαχιστα πιο πανω απο την εισοδο του φιλτρου. Τα eheim προτεινονται γι αυτη τη δουλεια γιατι εχουν εισαγωγη στο κατω μερος ενω πιο δυστροπα ειναι τα fluval και τα elite που εχουν εισοδο και εξοδο πανω ενω εντελως ακαταλληλα τα jbl που εχουν εισοδο πανω και εξαγωγη κατω. Ολα τα φιλτρα μπορουν να λειτουργησουν σωστα αν καταργησεις το εσωτερικο αντλιακι τους (καλο ειναι να ξηλωσεις και τη φτερωτη ωστε να μη σου δημιουργει τριβες) και να χρησιμοποιησεις ενα αντλιακι που να σπρωχνει το νερο στο φιλτρο (ειναι ενα μικρο εξτρα εξοδο ομως, αλλα αν δεν εχεις αλλη επιλογη ειναι η σωστοτερη λυση). |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
εγω ετσι οπως το ειχα φτιαξει -παρα τις αρχικες διαφωνιες του exelix- επανερχοταν, ομως επαιξα αρκετα να βρω τις σωστες θεσεις στα σωληνακια |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Εκτός από το 40 & το 60, υπάρχουν κι άλλα? |
Την τιμή τους!:D
Αυτά τα δύο είναι. |
Παράθεση:
αν βαλεις αντλιακι να σπρωχνει δεν υπαρχει κανενας απολυτως κινδυνος ουτε μειωμενη ροη. δοκιμασμενο |
Παράθεση:
Βρήκα μόνο τα 40 & 60, δεν είναι μικρά για 60λιτρο? |
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=3452
κατι τετοιο πχ (εχω ενα αντιστοιχο σε eheim απο υδατινο κοσμο με μανομετρικο 2m στα 25 ευρω αν θυμαμαι καλα) απλα πρεπει να ειναι καταδυομενη κι οχι σειρας |
Παράθεση:
|
Βιολογικά και μηχανικά είναι υπερβολικά κιόλας και η ροή τους είναι μια χαρά για μονομαχάδικο.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Τωρα πια δεν εχω κανενα ενυδρειο ετσι. (βασικα εχω καταργησει τα φιλτρα πλεον και εχω φτιαξει sump, χαμηλοτερα απο τα ενυδρεια φυσικα). Το οριακο ηταν απλα να μην κουνηθει το σωληνακι προς τα πανω γι αυτο και το ειχα σιγουρεψει με κλιψακια |
Παράθεση:
Αν πάω σε κρεμαστό, θέλει ψάξιμο http://www.petsupermarket.gr/5898/%C...%82-115lt.html ------------------------- Παράθεση:
Να σου πω την αλήθεια...αν βρω κάτι που να μου κάνει, προτιμώ να μην βάλω χέρι... |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Δλδ μπαίνει θέμα ροής στα aquacompact? |
Ποσα λιτρα παιδακι μου ειναι το ενυδρειο και ποσα και τι ψαρια θα εχει μεσα? :D
|
Παράθεση:
60 λιτρο, με μονομάχους - Αλλά στο μέλλον που να ξέρω τι θα έχει μέσα??? Ευτυχώς τα λίτρα στο μέλλον δεν θα μεταβληθούν! |
Παράθεση:
δεν ειναι υπερβολη... στη φυση τοσο ζουν δυστυχως ακομα ομως δεν εχουμε βρει τη φορμουλα για τους δικους μας τους ταλαιπωρους ωστε να φτασουν τοσο |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:55. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board