Σφουγκαρακι
Για σας παιδια εχω ενα μινι προβλημα!!!!Εχω ενα σφουγκαρακι οπως γραφι και ο τιτλος και πανω στο ενυδρειο οταν καθαριζω ακουω αλατα πανω στο τζαμι τι κανω για να φιγουν απο εκει:confused::smt017:smt100
|
Παράθεση:
Πάντως αν καταλαβαίνω, έξω από το ενυδρείο σου μαζεύονται άλατα, Εγώ τα βγάζω με ξύδι, προσοχή μη μπει μέσα στο ενυδρείο!!! |
πως γινεται και μαζευονται αλατα εξω απο το ενυδρειο? αφου το εξωτερικο μερος του τζαμιου δεν ερχεται σε επαφη με νερο. μηπως εννοει μεσα??
|
Laki σε ενα πανακι ρηξε λιγο ξυδι και καθαρισε το αν ειναι εξωτερικα. Θα γυαλισει.
Παράθεση:
Αν παλι ειναι απο μεσα, αλατα στη σταθμη του νερου, θελει ξυστρα. Αν ειναι κατω απο τη σταθμη σε ολο το ενυδρειο, δεν ειναι αλατα, ειναι αλγη. Θα μας πει ο laki μηπως καταλαβουμε τι εννοει. |
Παράθεση:
:smt031 |
Αν σου ετρεχαν νερα εξω οταν αλλαζες νερο, νομιζεις δεν θα ειχες αλατα? Δεν διευκρινησες...
Αν δεν εχει πολυ, με το σφουγγαρακι σιγα-σιγα. Αν επιασε πολυ, με μαγνητη για αλγες ή ακομα καλυτερα, ξυραφι για αλγες. Αλλα θελει μεγαλη προσοχη μην κοπεις ή μη χαραξεις το τζαμι. Να το κανει καποιος αλλος, οχι εσυ. Σε πετσοπ θα τα βρεις και τα δυο. |
Laki εγω με ζεστο νερο(καυτο για να ακριβολογω) και με μια ξυστρα (για ενυδρεια οχι για μολυβια) και αρκετο τριψιμο τα εβγαλα
|
Παράθεση:
|
Ξυστρα χωρις ξυραφι:
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1810 Ξυραφι: http://www.aquaclubdesign.com/hs-aqu...scraper-s.html |
μάλλον εννοεί τα άλατα που πιάνει το τζαμι οταν η σταθμη του νερου ειναι κάτω απο την συνιστώμενη...
|
Ναι...μετα απο μερικα ποστ το καταλαβα...
|
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...n-img_1506.jpg |
ok στο ebay θα μπωρο μηπος να αγορασω αυτην την ξιστρα?α....και σε τη χρησιμευοι δεν καταλαβα:smt063
|
Θα παρεις μια λεκανη με νερο καυτο και θα βαλεις μεσα ενα vetex θα το παρεις μετα και θα τριψεις ελαφρια την περιοχη που σου εχει ποιασει αλατα και μετα με αυτην εδω θα τριψεις το τζαμι με προσοχη μην το γρατζουνισεις και θα φυγουν εγω ετσι εβαλα τα δικα μου η μπορεις να κανεις αυτο με το ξυδι που σου ειπαν τα παιδια
Υ.Γ:Απεχθανομαι την μυροδια απο το ξυδι γι αυτο το εκανα με αυτον τον τροπο |
ξύδι δεν βαζουμε μεσα απο το τζάμι ειδικα αν εχουμε ψάρια στο ενυδρειο..
|
Ουτε καυτο νερο με ψαρια μεσα. Αρκει η σταθμη του νερου να καλυπτει τα αλατα για να μαλακωνουν. Και μετα με το ξυραφι.
Το εχω κανει πολλες φορες, ιδιαιτερα το καλοκαιρι με την αυξημενη εξατμιση και δεν παρουσιαστηκε ποτε προβλημα. Laki απο ενα πετσοπ παρε, 7-8 ευρω εχει. |
Απ οτι καταλαβα ειναι απ εξω και οχι απο μεσα αν ειναι απο μεσα γραψε ακυρο Λακι
|
ok:smt020ευαχριστω
|
Στο ebay
ποσο κανει:confused::confused::confused: |
Παράθεση:
Προς τους διαχειριστές : Nα συμπληρωθεί στο τίτλο ή λέξη Βοb |
Ευχαριστω
:smt033.... |
Παράθεση:
πλαστικη μπλε λεκανη 73 ευρω απο 100ποσα χαχαχαχαχα |
Παράθεση:
|
μην εισαι περιεργος μικρουλη
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:15. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board