Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιαννης Μ5
(Μήνυμα 688483)
Η βιολογια δεν επηρεαζεται απο το co2.Το μονο προβλημα ειναι οτι θα μαζευει διοξειδιο το φιλτρο και θα το αποβαλλει με αποτελεσμα το να ακουγεται(λιγο βεβαια)και να πηγαινει χαμενη καποια ποσοτητα co2.
|
Εγώ στο δικό μου (είναι DIY) κάνω διάχυση με μία αερόπετρα επίπεδη. Την έχω τοποθετήσει κάτω ακριβώς από το φίλτρο (εσωτερικό). Το έκανα με σκοπό να ρουφά το φίλτρο τις φυσαλίδες καθώς έχουν πάρει το δρόμο για την επιφάνεια. Δεν έγινε όμως αυτό. Κάτω από το φίλτρο άρχισε να σχηματίζεται μια μεγάλη (πελώρια θα έλεγα, 4-5εκ διάμετρο και πάχος 1εκ) φυσαλίδα. Μαζεύει, μαζεύει CO2, η φυσαλίδα γίνεται όλο και πιο μεγάλη μέχρι που γλιστράει [έχω το φίλτρο με μία κλίση ελαφρός δεξιά (2-3 μοίρες), κατά τύχη έγινε] και γλύφοντας το πλαϊνό του φίλτρου προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια. Στις γρίλιες της αριστερής εισαγωγής όμως σταματάει η ανοδική της πορεία! Την τραβάει με φοβερή ταχύτητα το φίλτρο. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ακούγετε ένας υπόκωφος ήχος και ξαφνικά το φίλτρο ψεκάζει εκατοντάδες για να μην πω χιλιάδες μικροσκοπικές φυσαλίδες, αν μπορείς να τις πεις έτσι. Σαν σκουπιδάκια είναι σε μέγεθος μύτης καρφίτσας τα οποία άλλα κολλάνε όπου βρουν (τζάμια, φυτά, θερμόμετρο κτλ) από την ταχύτητα που εκτοξεύονται και άλλα εξαφανίζονται μετά από λίγα δευτερόλεπτα καθώς προσπαθούν να ακολουθήσουν τη ροή του νερού (κυκλική). Αυτό γίνετε την πρώτη φορά. Μετά από 2-3sec το φίλτρο ξαναψεκάζει (αρκετά λιγότερο όμως - εκατοντάδες) και κάθε 2-3 δευτερόλεπτα ξανά το ίδιο για 5-6 φορές (μαζί με τον πρώτο το μεγάλο ψεκασμό).Οι ψεκασμοί είναι σαν να βήχει το φίλτρο :o ! Αυτό συμβαίνει ανά 30-40 λεπτά περίπου και κρατάει (5-6 ψεκασμοί) για 10-15sec.
Αν αναρωτιέστε για την κυκλική ροή του νερού μου γίνεται λόγο του ότι το ενυδρείο μου είναι 60lit :smt012 (καθαρά γύρο στα 54) με καμπυλωτό εμπρός μέρος. Το φίλτρο το έχω βάλει τέρμα αριστερά να κοιτάει εμπρός. Η απόσταση της εξαγωγής από το εμπρός τζάμι δεν ξεπερνάει τους 12 πόντους. Έχει όμως μεγάλη κλίση - καμπύλη το τζάμι σε αυτό το σημείο που σκάει το νερό και έτσι αρχίζει να γλιστράει σε όλο το εμπρός τζάμι καταλήγοντας με καλή ταχύτητα επάνω στο δεξιά πλαϊνό και στην συνέχεια στο πίσω όπου καταλήγει ακριβώς επάνω στην δεξιά εισαγωγή του φίλτρου. Με αυτό τον τρόπο, όπως καταλαβαίνεται, δημιουργείτε μια περιδίνηση του νερού όπου πολλές φορές παρατηρείς διάφορα ψιλά σκουπιδάκια (φυλλαράκια, υπολείμματα τροφής κτλ) στο κέντρο της. :smt036
ΥΓ Το φίλτρο μου είναι το Fluval U2 6W, 400L/H και την εξαγωγή του την έχω βάλει στο B όπου μου βγάζει το νερό από το κέντρο. Δεν ξέρω αν είναι ότι καλύτερο αυτό, έτσι μου έκοψε, έτσι το έβαλα. Πιστεύω πως από τη θέση B διανέμεται καλύτερα το νερό στο ενυδρείο. Σιγά το ενυδρείο θα μου πείτε αλλά.... αυτό έχω :smt053, προς στιγμήν τουλάχιστον...! ;)
|