Δευτερο φιλτρο σε σωληνωσεις(λαστιχα)αλλου,γινεται?
3 Συνημμένο(α)
Παιδια εχω ενα εξωτερικο φιλτρο σε ενα ενυδρειο και θελω να τοποθετησω ενα δευτερο εξωτερικο,ομως δεν υπαρχει τροπος να μπει καθως τα καπακια του ενυδρειου ειναι γυαλινα και δεν μπορω να περασω καινουργιες σωληνωσεις απο πουθενα.
Το φιλτρο που εχω ηδη ειναι τοποθετημενο σε τρυπες που ειχαν γινει ηδη στο τζαμι κατα την κατασκευη του ενυδρειου.Μπορω να κοψω τις σωληνωσεις και με καποιο συνδεσμο να ενωσω και το δευτερο φιλτρο? Ειναι εφικτο κατι τετοιο? |
Ναι μπορεις να τα βαλεις σε σειρα!
Απλα η εισοδος του δευτερου θα ειναι η εξοδος του αλλου! Αν δεν εχεις σκοπο να τα εχεις και τα δυο σε λειτουργια βαλε το πιο "δυνατο" σαν 2ο στη σειρα (τελευταιο) και βαζεις στη πριζα μονο αυτο! |
Το νο1 τραβαει απο το ενυδρειο και μετα στελνει στο νο2 και το νο2 ξαναστελνει στο ενυδρειο?
Θελω να τα εχω και τα δυο μονιμα σε λειτουργεια. |
Ετσι ακριβως!!
|
Οκ,θα το επιχειρησω.Το ηδη υπαρχων φιλτρο ειναι 900lt/h και το δευτερο ειναι 1350lt/h.Δεν θα υπαρχει προβλημα που το ενα στελνει λιγοτερα λιτρα(900) στο αλλο που θα θελει να τραβηξει πιο πολλα(1350)?
|
Παράθεση:
Αν τα βάλεις σε σειρά μόνο το ένα θα πρέπει να είναι στο ρεύμα. Γιατί δεν πας να σου κόψουν το καπάκι αν δεν μπορείς μόνος σου; |
Παράθεση:
Τα καπακια ειναι κολλημενα με σιλικονη,ειναι πολυ μπερδεμα.Παλια και στιβαρη κατασκευη. ------------------------- Ποια η γνώμη σας,να γεμίσω τον πρώτο καδο με σφουγγαρια και τυρφη και τον δεύτερο με σιποραξ?Το πρωτο φίλτρο να καθαριζει μηχανικα και το δεύτερο βιολογικα. Το γεγονός οτι θα υπάρχει κι άλλο φίλτρο θα μειώσει την παροχή του δεύτερου? |
:smt023:smt023
Αν δεν εχεις σκοπο να τα εχεις και τα δυο σε λειτουργια βαλε το πιο "δυνατο" σαν 2ο στη σειρα (τελευταιο) και βαζεις στη πριζα μονο αυτο! ------------------------- τον πρώτο καδο με σφουγγαρια και τυρφη( και ενυδρειακο βαμβακι) και τον δεύτερο με σιποραξ.Το πρωτο φίλτρο να καθαριζει μηχανικα και το δεύτερο βιολογικα.(ναι) Το γεγονός οτι θα υπάρχει κι άλλο φίλτρο θα μειώσει την παροχή του δεύτερου? (οχι). Ποσα λιτρα ειναι? |
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
Σκεφτηκα και αυτο που δειχνει το σκιτσο για να δουλευουν και τα δυο: |
Αν σταματησει για οποιοδηποτε λογο να λειτουργει το ενα, τι θα συμβει? :rolleyes:
|
Και αυτο γιατι οχι....:smt115 δοκιμασε.
Τι θα συμβει? ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο...... |
Και όχι μόνο αυτό (backwash), αλλά και κατά την κανονική λειτουργία θα υπάρχει επιπρόσθετος φόρτος στο πιο αδύναμο φίλτρο. Συν το ότι πρέπει να υπολογίσεις τις διατομές των σωλήνων (μετά την ένωση) και ίσως να πρέπει να αυξήσεις τις τρύπες του spraybar (αν έχεις).
|
Συν το ότι πρέπει να υπολογίσεις τις διατομές των σωλήνων (μετά την ένωση) και ίσως να πρέπει να αυξήσεις τις τρύπες του spraybar (αν έχεις).
Ενοιτε. |
To ενυδρειο ειναι 500 λιτρα.Οι σωληνωσεις ειναι ολες 16/22.Spraybar δεν υπαρχει.
Αν σταματησει το ενα το αλλο θα τραβηξει ολο το νερο και την βρωμια απο το αλλο? |
δεν κανουν τα φυλτρα σου θες πιο μεγαλο (σαμπ).για τορα βαλτα παραλιλα.;)
|
Σαμπ ειναι αδυνατον να μπει,ετσι οπως ειναι φτιαγμενο το ενυδρειο(κατασκευη 1996)και εκει που ειναι τοποθετημενο δεν γινεται με τιποτα.Εδω δεν χωραει το δευτερο φιλτρο να μπει μονο του και ψαχνουμε πατεντα να μπει μαζι με τις σωληνωσεις του αλλου....
|
Πρεπει να βρεις τροπο σε αυτο το ενυδρειο να δουλεψει το καθενα αυτονομα στη καθε πλευρα του ενυδρειου
Αλλιως δωστα και παρε ενα 2080 (δυο εισαγωγες -σε καθε πλευρα μια- και μια εξαγωγη - αν χωρανε) |
Για να χωρεσει και το δευτερο μονο του πρεπει να γινουν δυο τρυπες στο τζαμι στην πλατη του ενυδρειου,πραγμα που νομιζω οτι δεν γινεται.Το 2080 αν παρω παλι θα μου περισσευει μια εισαγωγη που δεν θα εχω απο που να την περασω,σπαζοκεφαλια πραγματικη.......
Σαμπ με σωληνες 16/22 μαλλον δεν υφισταται οποτε του πεταω ενα τουβλο στο μπροστινο τζαμι και βρισκω την ησυχια μου......:mad: EHEIM professionel 3 THERMO 2180 αυτο εχει μια εισαγωγη και μια εξαγωγη?????? |
ιδιο με το 2080 ειναι με θερμανση
------------------------- Δες και το fx5 fluval αλλα μαλλον θελει "γαργαλημα" γιατι ειναι φουλ σφουγγαρια και λιγο χωρο για βιολογικο Και τα classic 2260 ------------------------- Παντως μη περιμενεις απο το/τα φιλτρο/α να καλυψουν την κυκλοφορια στο ενυδρειο. Εσυ απο το φιλτρο θελεις να γυριζει πραγματικα 2-3 φορες τα λιτρα του ενυδρειου και να εχει χωρο για βιολογικο που να καλυπτει τους ρυπους της συγκεκριμενης ιχθυοφορτωσης. Αν δεν εχει πολυ χωρο για υλικα, βαζεις Symbiont της easylife και καθαριζεις (300 γρ για ενα τονο ενυδρειο λενε - ασχετο αφου παει με τα ψαρια και οχι με τα λιτρα η βιολογια, αλλα απο αυτο φαινεται πολυ δυνατο υλικο) Την κυκλοφορια μεσα στο ενυδρειο της φτιαχνεις με wave pumps Αυτο που κοιτας σε ενα τετοιο ενυδρειο με ενα φιλτρο, ειναι να εχεις ενα φτηνο μεγαλο κινεζο (κι ας ειναι πολλα βατ καταναλωση) στην ντουλαπα, για ωρα αναγκης |
Παράθεση:
Οι μετρησεις σου τι δειχνουνε εχοντας σε λειτουργια μονο το δυνατο φιλτρο?Αν αντεχει η βιολογια την υπαρχουσα ιχθυοφορτιση θα το πηγαινα με ενα( καποτε μονο 2 φιλτρα εβαζα στα ενυδρεια μου-τωρα οικονομια...:D) και το δευτερο ας μεινει στην αποθηκη..;) |
Παράθεση:
Ελληνικη Κισσηρη (ελαφροπετρα, απο τις καλυτερες του κοσμου) απο το Γυαλι, το ηφαιστιακο νησι κοντα στο Νισυρο. 2 ευρω τα 12 λιτρα :cool: (απλα ανεφερα το symbiont γιατι και απο εγκυρη δικη μου πηγη, ειναι αν οχι το καλυτερο, απ τα καλυτερα σε δυνατοτητα φιλοξενιας - οχι τεραστια διαφορα παντως απο την ελαφροπετρα, ας πουμε θελει τη διπλη ποσοτητα η ελαφροπετρα για ενα τονο :) ) |
Παιδιά το ενυδρείο δεν εχει πρόβλημα με τις τιμες του νερού.Απλα θελω να προσθεσω ενα δεύτερο φίλτρο για πιο καλη φιλτρανση.Βρήκα στις αγγελίες ενα XP3 και το πηρα.
Εχω και εναν κυκλοφορητη Hydor 900lt/h που βοηθάει στην ροη. ------------------------- Tα εβαλα σε σειρα.Στο πρωτο εβαλα σφουγγαρια και τυρφη και στο δευτερο ενα σφουγγαρι κατω και φουλ βιολογικο με λιγο ενυδρειακο βαμβακι στο επανω μερος.Τα αποτελεσματα θα φανουν αυριο. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:34. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board