μονομαχίνα ?
καλησπέρα
έχω αυτόν τον μάγκα : http://imgbox.com/acivBGVJ http://imgbox.com/addoiIyR και προχτές του βρήκα γυναίκα (χεχεχεχχε) Καταρχήν να σας πω ότι είμαι νέος στο hobby αλλά έχω διαβάσει άπειρες ώρες . Μου αρέσει ότι κάνω να το κάνω σωστά , και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ζωές . Πήγα λοιπών σε ένα πέτ (μεγάλη αλυσίδα) και την είχαν μαζί μέ άλλες 2 και με κάτι άλλα ψαράκια . Αφού μου επιβεβαίωσε ότι είναι θηλύκια (είχα πολλές ενστάσεις) την πήρα , μαζί με κάτι guppάκια . Την έφερα λοιπόν και την έβαλα στο ενυδρείο με τον μάγκα ,μέσα στο σακουλάκι να προσαρμοστεί , αλλά και να προλάβω να φτιάξω το χώρισμα με πλέξη , και μπλε σφουγγάρι στον πάτο (σας προλαβαίνω και σας λέω Δεν θα βλέπονται ). Έγινε της τρελής !!!!! μόνο το σακουλάκι δεν έσκισαν . Την έβαλα στην μεριά της και ησύχασαν όλα . Σήμερα την έβαλα με τον αρσενικό (περιέργεια) και του δάγκωσε την ουρά μέσα σε 30 sec. Η υποτιθέμενη θηλύκια είναι αυτή : http://imgbox.com/upload/edit/680091/HjQtk6KLy0iUDPmo εμένα για αρσενικό πλακάτ μου μοιάζει . Για βοηθήστε τον νέο γιατί έχω κατάμπερδευτεί . Συγνώμη για την ποιότητα της Φωτο. αλλά είναι απο το κινητό . Ευχαριστώ. |
χαχαχα με γεια τον πλακατ, κι εγω ετσι αποκτησα εναν που ειναι μαζι με 4 θυλικες στο -και καλα- βιοτοπικο μονομαχοενυδρειο μου.
αν και οι φωτος δεν ειναι και το οτι καλυτερο οι θυλικες δεν εχουν τοσο μυτερο πτερυγειο |
Παράθεση:
λές ? και ήταν παραπάνω από 100% σίγουρος . |
Παράθεση:
Συμφωνώ με τον Νικ, να χαίρεσαι τον 2ο μάγκα σου (99%) :D |
Οι φωτο δεν ειναι καθαρες αλλα το μεγεθος των pelvic fins δειχνει αρσενικο.
Δες κι αν εχει την ασπρη βουλα (ovipositor) που εχουν οι θηλυκες. |
Παράθεση:
|
Καλη πληροφορια, δεν το ηξερα.
Ευχαριστω για τη διορθωση. Παντως αν δεν εχει, ειναι αρσενικο, ετσι? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
θα το κοιτάξω , και θα βγάλω και καμία καλύτερη photo (μόλις βρω τον φορτιστή της μηχανής , χεχεχεχε) πληροφοριακά όσο τα έχω με το χώρισμα να είναι διάφανο δεν χτυπιούνται στο γυαλί , προσπαθώντας να χτυπήσει το ένα το άλλο . Φουσκώνουν και τα 2 , ουρές & πτερύγια και κάνουν βόλτες παράλληλα . |
καλα και στη φυση συναντιουνται, και πολλες φορες περιοχες δυο μονομαχων επικαλυπτουν η μια την αλλη. Δεν ειναι λιονταρια να βρισκονται σε μονιμο τσαμπουκα, απλα δε χωνευουν το ειδος τους
|
Καλησπέρα και πάλι .
Πήγα σε ένα άλλο κατάστημα τής " αλυσίδας " και πήρα 2 μονομαχίνες (καρά-θηλυκές αυτήν την φορά) . σημείωση : έχουν όλα ίδιες τιμές, και κοινό φυλλάδιο με τιμές, και παρουσία στο διαδίκτυο . Πόσο κάνουν ? , 2 euro η μία μου λέει . ΜΠΑ ? και στο άλλο γιατί με χρέωσε 4 . Όπως καταλαβαίνετε η ερώτηση δεν ήταν για τα λεφτά , αλλά γιατί από αυτό κατάλαβα ότι αφού μου είχε χρεώσει την προηγούμενη υποτιθέμενη θηλικιά 4, άρα ήξερε ότι μου πούλαγε αρσενικό , μιας και 4 έχουν τα αρσενικά . Με έκοψε για βλάκα και εγώ τσίμπησα . Φυσικά και δεν θα πάω πίσω το ζωντανό μιας και δεν θέλω να υποβληθή σε διαδικασία ξανά ψάρεμα , ξανά σακουλάκι , ξανά μπλούμ εκεί , και άιντε πάλι από την αρχή . Έκανα αυτό το ποστ για να πω τις πρώτες εμπειρίες μου με με pet shop , που ήδη με χαλάει το στυλ τούς , πιστεύω να μην είναι όλα έτσι . Αφήστε που έχουμε γίνει φιλαράκια με τον ψαρί και τον γουστάρω . |
Προσοχη λοιπον απο εδω και περα στις αγορες .... πριν τις αγορες
|
καλα εσυ πηρες πλακατ με 4 ευρω και παραπονιεσαι? :D
Μπορει να εχουν πιο wild εμφανιση και εκ πρωτης οψεως να μην ειναι τοσο εντυπωσιακοι οσο ενας crawntail πχ αλλα ειναι πανεμορφα ψαρακια και εχουν πολλους φαν. btw τα 4 ευρω δεν ειναι κανονας για τα αρσενικα, οι πλακατ εχουν πολυ περισσοτερο και υπαρχουν ειδη που φτανουν και 100-150 ευρω (και τα περισσοτερα απο αυτα εχουν λιγοτερο εντυπωσιακη ουρα κι απ τον πλακατ σου) |
Παράθεση:
|
Μωρε μακαρι να βαλουν 100 ευρω τα αρσενικα, να δω μετα ποιος θα τα ξαναβαλει σε γυαλες και σε δεκαλιτρα, αλλα που τετοιο πραγμα...
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:31. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board