Απορία με Δισκάκια...
Καλημέρα παιδιά! Θέλω να μου πείτε οτι ξερετε για αυτά τα δύο είδη ψαριών:
1)Pigeon Red Discus 2)Red turquoise Discus |
Καλημέρα :)
Δεν πρόκειται για είδη αλλα για χρωματικές ποικιλίες (strain).... Παρε ενα τηλεφωνο τον Αποστόλη (Υδατινος κόσμος) παντα έχει πολλα strain το θεμα είναι να είσαι καλα προετοιμασμενος για τους δίσκους γιατί δεν είναι από τα πιο "εύκολα ψαρια! Χρειάζεσαι πολλα λίτρα πολύ βιολογία κατά την γνώμη μου όσμωση και πολύ μα πολύ διάβασμα... Μη βιάζεσαι ;-) |
Ευχαριστώ Γιώργο!:D:D
Όπως είπες χρειάζονται μπόλικα λίτρα! Θελω να βαλω 3-4 δισκάκια (απ'τις αποχρωσεις που σου ειπα) σε ένα ενυδρειο 120 λίτρων...! Είναι καλά ή ειναι μικρό για δισκάκια??? Επίσης...ξερω πως ειναι ακετα δ'υσκολα ψάρια...γι'αυτο και ζητησα τις γνωσεις σας..;););):p:p:p!!!Αααα...και...τα δισκάκια..ξέρεις με ποια άλλα είδη μπορούν να μπούν μαζι??/ (αν τελικά βαλω, γιατι δεν ειναι σιγουρο..)>! |
απο τη μια συμφωνεις οτι θελουν πολλα λιτρα και απο την αλλη θες να στριμωξεις 4 δισκους σε 120 λιτρα. ξεχωρα οτι θες να βαλεις και αλλα ψαρια μαζι (ημαρτον παναγια μου, τι διαβαζουμε κυριακατικα).
τι να πω δεν παιζεσαι με τιποτα. |
Απ'οτι βλεπεις δεν ξερω απο δισκακια! Γι'αυτο ρωταω! Για να μαθω...!
|
υπαρχει ξεχωριστη κατηγορια για τους δισκους και εχει τα παντα μεσα.
απλα την επιλεγεις και ξεκινας το διαβασμα. με το να ανοιγεις καινουρια θεματα και να ρωτας για κατι που ειναι δεδομενο η να κανεις του κεφαλιου σου αφου σου εχουν προτεινει τι ειναι το σωστο (βιαζεσαι παρα πολυ, σκεφτεσαι για δισκους, απο τι στιγμη που δεν ξερεις τι σημαινει στρωσιμο) δεν υπαρχει περιπτωση να ξανασχοληθει κανενας μαζι σου, οση βοηθεια και να ζητησεις. σου εχουν πει ολοι να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟ, εσυ τι εκανες? |
Τι έκανα???Ακομα φιλε μου δεν το εχω στησει! Αυτο εκανα! Γι'αυτο ρωταω διαφορα! Αγορασα ολα τα τευχη του "Ενυδρειο" απο εναν κυριο και τα ξεφυλλισα σχεδον ολα...! Επίσης εχω ηδη ξεστισει και το ενυδρειο των 150 λιτρων για να το ξαναστισω σωστα! Τωρα εχω ηδη ΔΥΟ ενυδρειο ξεστιμενα, περιμενωντας να παρω τις καταλληλες γνωσεις για να τα στισω! ΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΒΑΛΑ ΜΥΑΛΟ???
|
χαλαραααα!!!!!!!!!!!
|
ωραια, αφου εβαλες μυαλο δεν πρεπει να ρωτας για δισκους.
ξερεις τι πρεπει να κανεις αφου θες να ξεκινησεις σωστα. |
Ξερω τι πρέπει να κάνω...δεν περίμενα εσένα για να το μάθω!...Και το θέμα δεν είναι μονο οτι θελω να ξεκινησω σωστα....αλλα και οτι πρεπει να ξεκινησω σωστα! Εγω μπορει να θελω να βαλω φαλενα...γινετε?Δεν γινετε...!Αλλα ακομα και να χωρουσε...παλι δεν θα εβαζα...! Δεν κοιταω μονο τι θελω,αλλα και τι ΠΡΕΠΕΙ να κανω!...
|
στα λογια μου ηρθες.
δεν προσπαθω να σου το παιξω δασκαλος, χαλαρωσε. |
Οκ...δικιο εχεις φιλε..σορρυ..:-?:-?;);)!....
|
Ok ας το παρουμε απο την αρχη...
Δισκοι σε 120 - 150 λιτρα οχι! Νετα σκετα! |
Χαλαρα θα τους εβαζα οπως και το εκανα και τα ψαρια πηγαν μια χαρα.Μπορεις να τους βαλεις απλα να ξερεις οτι το τρεξιμο σε τοσα λιτρα ειναι πολυ.Οχι τοσο για οταν μεγαλωσουν οσο για το οσο μεγαλωνουν.Θελουν παρα πολλα ταισματα και η ποιοτητα νερου σε τοσα λιτρα πεφτει παρα πολυ ευκολα.Αν ταιζεις καθε μερα 5-6 ταισματα που καλο θα ηταν να το κανεις αν θες να δεις μεγαλα ψαρια θα πρεπει να κανεις και αν οχι καθε μερα ανα 2 μερες αλλαγη και μαλιστα μεγαλη αλλιως τα νιτρικα σου θα χτυπησουν κοκκινο και αν γινει αυτο θα εχεις θεμα αρχικα με ασθενειες και σιγουρα μην περιμενεις να δεις ψαρια 17-18εκ+ σε ενυδρειο με πολλα νιτρικα.Δεν τους βοηθαει ιδιαιτερα στο να μεγαλωσουν.
|
Ειναι λιγα τα λιτρα και ουτε εσυ αλλα ουτε τα ψαρια θα το "χαρείτε" ...
Καλο θα ειναι να αφιερώσεις ενα 400 λιτρο :p Και πολυυυυ διαβασμα!! :smt080 |
|
GD power 15 post , και τι να γράψεις στην αγωνία σου να μάθεις ? μπούρδες , sorry αλλα έτσι είναι ...
|
Παράθεση:
Τα αρθρα υπαρχουν γραμμενα ολοκληρωμενα και ανοιχτα προς αναγνωση σε ολους. Δεν χρειαζεται να γραψεις κατι για να παρεις τις πληροφοριες, οπως δεν μπορεις ουτε με 1000000 ποστ στο tsamisaquarium που βοηθησε πολυ κοσμο να ξεκινησει το χομπι. |
Δεν γράφω κάτι προσβλητικό γράφω ότι για να δει αυτά τα άρθρα κάποιος πρέπει να έχει κάνει 15 post όταν είναι νέος στο hobby τι να βρει να γράψει ?
To view this thread or threads in this forum your post count must be 15 or greater. |
Στο πρωτο μονο που δεν ειναι στην αρθρογραφια και απο δικο μου λαθος το ανερτησα.
Γιαυτο το κανω copy Τα αλλα δυο ανοιγουν κανονικα Το "μπουρδες" δεν ηταν και τοσο ομορφο. Αγωνια για μαθηση γιατι να εχεις? Μηπως θα τα καταλαβεις, οπου και να διαβασεις, με την πρωτη? Υπομονη χρειαζεται στο χομπι (το ιδιο και για να γραφτεις στο GD :). Σου δειχνει τα βασικα απο την αρχη :)) Παράθεση:
|
Παράθεση:
και κατι που λεω παντα.... η εμπειρια δεν μετριεται μετα ποστ |
Και να ενημερωσω οτι το τελευταιο αρθρο ειναι πλεον και στην αρθογραφια και διαβαζεται ελευθερα απο ολους.
“Πόσα λίτρα χρειάζονται επιτέλους .... οι δίσκοι; ” |
Παράθεση:
|
Να πω κι εγω τη γνωμη μου για τη συγκεκριμενη πολιτικη του GD, οπως και να χει κι εμενα με χαλασε οταν το ειδα.
Το να λεγαν απλα "κανε μια εγγραφη για να διαβασεις" ειναι απολυτα θεμιτο και το εφαρμοζουν ενα σωρω εγχωρια και ξενα fora, ομως το "κανε 15 posts" θυμιζει περισσοτερο τις κοινοτητες "μοιρασματος" ταινιων, λογισμικου κτλ, οπου εκει ειναι σωστο γιατι ειναι πολιτικη ασφαλειας για αλλους λογους. |
Και στο GD για λογους ασφαλειας (αλλου ειδους) γινεται.
Ουτε εμενα μου αρεσει, αλλα αυτο χρειαζεται να κανει ο ιδιοκτητης και αυτο κανει. Ας μη το συζητησουμε σε χωρο. φιλοξενο μεν, αλλα ασχετο με το θεμα. Για να κανει καποιος συζητηση στο φορουμ, θελει εγγραφη. Η γνωση ομως που εχουν τα αρθρα, ειναι ελευθερα προς ολους, μελη και μη. Οι οροι για να γινει καποιος μελος και να ποσταρει, ειναι γραμμενοι και οποιος θελει τους δεχεται. Αλλιως ειναι πολυ απλο, οποιος δεν θελει δεν γραφεται. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:43. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board