Βοηθεια ασχετος με θαλασσινο
Γεια σας παιδια του αλατιου :D.
Θα ηθελα να σας ρωτησω για το θαλασσινο γτ εχω φαει μεγαλο κολλημα με ενα ψαρακι που αυτο δεν ειναι αλλο απο το clown fish :D (αν δεν κανω λαθος ετσι λεγετε.) Το ενυδρειο τορα εχει μεσα κατι guppy και σκεφτομαι να τα βγαλω, και θα ηθελα να βαλω 1,2 clown fish με την βοηθεια σας παντα. Γιατι οπως σας ειπα παραπανω εχω φαει μεγαλο κολλημα. Το ενυδρειο μου ειναι 50x30(υψος)x25 εχω καπακι με απλη λαμπα(15w), θερμοστατη, εσωτερικο δυνατο φιλτρο. Αυτα μου ηρθαν τωρα στο μυαλο, δεν ξερω τη αλλες πληροφοριες μπορω να σας δωσω. |
ειτε το ενυδρειο ειναι 50 λιτρα...ειτε 500...οι βασικες αρχες ειναι ιδιες. οποτε ξεκινα διαβαζοντας τα υπομνηματα της θαλασσινης κατηγοριας...και οτι δεν καταλαβεις..η θελεις να ρωτησεις...εδω ειμαστε. ;)
|
Φίλε από πού πήρες το ενυδρείο. Στα Χανιά θαλασσινά έχουν ο Γιάννης στη Κυδωνίας και ο Μάνος στα Λενταριανά.
Κλόουν θα βρείς πολύ εύκολα στα μαγαζιά που σου έγραψα και δεν χρειάζεται να το ψάξεις Αθήνα. Αν πας από εκεί ρώτησε τους και θα σε κατατοπίσουν σχετικά. Διάβασε κι από εδώ ότι μπορείς και στις όποιες απορίες εδώ είμαστε. :cool: |
Παράθεση:
|
το πρωτο εχει και κοραλια (οποιασδηποτε κατηγοριας) ενω το δευτερο μονο ψαρια (η και ασπονδυλα). παντως το FO δεν εχει καθολου κοραλια... ;)
στο FO τα πραγματα ειναι ευκολοτερα αλλα και οικονομικοτερα μιας και τα κοραλια ειναι πιο απαιτητικα απο τα ψαρια συνηθως. |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
ενα ενυδρειο με ανεμωνες θα θεωρειται reef κατα καποιο τροπο εστω κι αν δεν εχει αλλα κοραλια...γιατι εχουν κι αυτες απαιτησεις σε φωτισμο, μετρησεις κ.τ.λ. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
|
Παράθεση:
Μπορεις να μου πεις ποσο περιπου θα μου πιασει το ενυδρειο ετοιμο ?:confused: |
τα κλοουνακια καλο ειναι να βρισκονται σε ζευγαρι. σαν λιτρα σε παιρνει για 2 απο μικροσωμο ειδος (π.χ. occelaris, percula, perideraion) αλλα αν δε βαλεις ανεμωνη θα ειναι πολυ μικρος ο χωρος.
συμβαινει το εξης παραδοξο με τους κλοουν. οσο εχουν ανεμωνη..δεν απομακρυνονται απο αυτη...οποτε τα λιγα λιτρα δε τους ενοχλουν. οταν ομως δεν εχουν ανεμωνη...τοτε κολυμπουν ελευθερα..και τα λιγα λιτρα ειναι πολυ περιοριστικα. αυτο εχω παρατηρησει κρατωντας κλοουν και σε μεγαλο και σε μικρο ενυδρειο..και με ανεμωνη..και χωρις. προσωπικα δε θα εβαζα κλοουν σε πολυ μικρο ενυδρειο χωρις ανεμωνη γιαυτο το λογο. τωρα το αν μπορεις να βαλεις ανεμωνη σε πολυ μικρο ενυδρειο...σηκωνει κουβεντα...εξαρταται απο το ειδος της ανεμωνης...και την εμπειρια σου. γενικοτερα πολλα πραγματα γινονται στο θαλασσινο...αλλα υπο προυποθεσεις... παντως κατι τετοιο ειναι εφικτο, θελει ομως προσοχη. (λειτουργει στο υπνοδωματιο μου εδω και κανα 6μηνο...) http://www.aquatek.gr/rimages/albums..._p10103702.jpg |
Καταλαβα
Αποτι βλεπω το ενυδειακι σου πρεπει να ειναι πιο μικρο απο το δηκο μου η κανω λαθος? καμια 25L ειναι? Πολυ ωραιο ειναι φτου φτου μην στο ματιασω :grin::grin::grin::grin: |
Παράθεση:
έχει φίλτρο; τα κλόουν εδώ θα τους βρείς γύρω στο δεκάρικο. οπότε 20 ευρώ :D |
50x30(υψος)x25=40L εχω καπακι με απλη λαμπα(15w), θερμοστατη, εσωτερικο δυνατο φιλτρο.
Aυτα τα ολιγα εχω. :D:D |
Παράθεση:
|
ναι ειναι πολυ μικρο οπως ειπες. (25αρι)
ξεκινησε "πειραματικα" για να βαλω καποια ασπονδυλα και ανεμωνες-κοραλια που ηθελα να γλιτωσω απο μια φαρμακευτικη αγωγη...αλλα κατεληξε "μονιμο" :D σκεψου οτι εβλεπα τους κλοουν να περιφερονται ανασφαλεις στα 300 λιτρα και τους λυπηθηκα και τους εβαλα στο μικρο για να νιωσουν καλυτερα. το 300αρι ακομη τρεχει αλλα δε τους βαζω γιατι πραγματικα τωρα νιωθουν "σαν στο σπιτι τους". χε**να τα εχουν τα λιτρα αν εχουν το ανεμωνοσπιτο τους. :rolleyes: παντως αν επιχειρησεις κατι παρομοιο οφειλω να σου επιστησω την προσοχη. πολλα μπορουν να "στραβωσουν" το λεω για να μη θεωρηθει οτι παρακινω καποιον αρχαριο σε κατι τετοιο. απλα θελω να δειξω οτι υπο προυποθεσεις ειναι εφικτο. |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
Η γνωμη μου είναι να μη βάλεις ανεμώνη σε τόσο μικρό ενυδρείο για τον απλούστατο λόγο ότι μεγαλώνει... και κάποια στιγμή θα τις πέσει μικρό το ενυδρείο. Ακόμα μία μικρή ανεμώνη με δύο κλόουν μέσα μοιραία θα την στρεσάρουν. |
Παράθεση:
και τη αλλο χριαζομαι για να ειναι ετοιμο το ενυδρειο? Πανω κατω τιμη???? Απλα σας τα ρωταω αυτα γτ θελω να εχω ενα γενικο πλανο στο μυαλο μου. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
ειδος ανεμωνης οχι πολυ επιθετικο. π.χ.αν και γοητευουν πολυ ποτε δεν επελεξα carpet ανεμωνη...ακομη και για το μεγαλο ενυδρειο. οι Entacmaea quadricolor ειναι η πρωτη μου επιλογη ( http://www.google.gr/search?q=Entacm...w=1440&bih=783) εγω εχω αυτη αν δε κανω λαθος http://www.freshmarine.com/bubble-tip-anemone.html το τσιμπημα τους ειναι σχετικα αδυναμο και δεν πειραζει αλλα ψαρια....δε ζητουν παρα πολυ φως....και αν και εχουν την ταση να κυκλοφορουν αρκετα....αν τους δωσεις ενα καταλληλο βραχο (προσεξε τον δικο μου στο βιντεο) ωστε να εχουν κρυμενο το ποδι τους και τα πλοκαμια μονο στο φως...σπανια θα τον αφησουν και θα μετακινηθουν. το αναφερει και αυτη η σελιδα.. http://fins.actwin.com/species/anemone.html που αναλυει καποια απο τα υπερ και τα κατα των συνηθεστερων ανεμωνων στο χομπυ. δε μεγαλωνει γρηγορα.... εκτος αν δεν την περιποιουμαι σωστα :D ειναι τουλαχιστον 2 ετων. ενας φιλος μου την πηρε απο χομπιστα που την ειχε καιρο...την κρατησε ενα χρονο..και ξεστηνοντας το ενυδρειο του μου την εδωσε...(πριν 6 μηνες αυτο). επισης κανω αλλαγες νερου περιπου 50% μιας και τα λιτρα ειναι λιγα. δεν εχω σκιμερ αλλα οι μεγαλες αλλαγες κρατουν καλο επιπεδο σε ολες τις τιμες και τα νιτρικα φωσφορικα πολυ χαμηλα. θελει ακομη πολυ προσοχη στις θερμοκρασιες... ---------------------------------------------------- stratigos24...πολλα αλλα κοραλια μπορουν να αντικαταστασουν κατα καποιο τροπο τις ανεμωνες για τους κλοουν. οι δικοι μου εζησαν επι 1 χρονο σχεδον σε ευφηλιες. εχω δει και σε γονιοπορες και αλλα κοραλια...ομως υπαρχει κινδυνος να τα στρεσσαρουν. ο alexx κρατα κλοουν που κατοικουν στην ευφηλια του εδω και τουλαχιστον 2 χρονια. γενικα φαινεται οι συγκεκριμενες να μην επηρεαζονται ιδιαιτερα... |
Παράθεση:
Edit: Το βρηκα...Euphyllia |
Euphyllia
|
Παράθεση:
Μια ακόμα ερωτησούλα,οι Entacmaea quadricolor είναι συμβατές με τα occelaris; |
Παράθεση:
περισσοτερες πληροφοριες εδω http://www.liveaquaria.com/product/p...604&pcatid=604 |
Παράθεση:
:smt023 |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:09. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board