Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Βέλτιστη τοποθέτηση CO2 διαχύτη (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=56836)

jam 20-10-11 16:45

Βέλτιστη τοποθέτηση CO2 διαχύτη

Γειά σας καταρχάς, σήμερα αγόρασα το CO2 Optimat σύστημα της Tetra για να βοηθήσω τα φυτά μου αλλά και για να αποφύγω όσο γίνεται τις άλγες.
Η απορία που έχω είναι που πρέπει να γίνει η τοποθέτηση της;Με ψάξιμο στο internet διάβασα διάφορες γνώμες(π.χ. δίπλα στην έξοδο του φίλτρου, απέναντι από το φίλτρο κ.α.).
Θα ήθελα και την δική σας γνώμη στο θέμα αν γίνεται.

Υ.Γ.Όσο έψαξα στο φόρουμ δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα ελπίζω να μην ξανανοίγω απαντημένη συζήτηση.

faceck 20-10-11 16:52

γεια σου φιλε εχω ακριβως το ιδιο και το εχω βαλει στην αριστερη μερια του ενυδρειου κοντα στην εισοδο του φίλτρου (αν και δεν νομιζω να παιζει ρολο) ισως να ηταν καλυτερο να το εβαζα κατω απο το spray bar αλλα δεν μου αρεσει αισθητικα εκει.Παταω μια φορα την ημερα μεχρι να γεμησει με co2 και το αφηνω κανει περιπου 4-5 ωρες να διοχετευσει ολο το αεριο.Εγω στο 60λιτρο βλεπω αναπτυξη στα φυτα..ειναι σχετικα καλος διαχυτης σε σχεση με αλλους παρομοιους.

jam 20-10-11 19:17

Κατάλαβα.Από όσα είδα στο ιντερνετ πάντως μάλλον καταλλήγω στο να τοποθετηθεί απέναντι από το φίλτρο ώστε να μένουν οι φουσκάλες που βγάζει πιο πολύ ώρα μέσα στο νερό.Ίσως είναι λεπτομέρεια αλλά είπα να το ψάξω λίγο...

johnyfy 20-10-11 19:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από faceck (Μήνυμα 625502)
γεια σου φιλε εχω ακριβως το ιδιο και το εχω βαλει στην αριστερη μερια του ενυδρειου κοντα στην εισοδο του φίλτρου (αν και δεν νομιζω να παιζει ρολο) ισως να ηταν καλυτερο να το εβαζα κατω απο το spray bar αλλα δεν μου αρεσει αισθητικα εκει.Παταω μια φορα την ημερα μεχρι να γεμησει με co2 και το αφηνω κανει περιπου 4-5 ωρες να διοχετευσει ολο το αεριο.Εγω στο 60λιτρο βλεπω αναπτυξη στα φυτα..ειναι σχετικα καλος διαχυτης σε σχεση με αλλους παρομοιους.

ποσο θα σε φτασει?το χεις υπολογισει?[μεχρι να αδειασει]?

faceck 20-10-11 19:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από johnyfy (Μήνυμα 625547)
ποσο θα σε φτασει?το χεις υπολογισει?[μεχρι να αδειασει]?

το εχω 4 μηνες και δεν εχει τελειωσει ακομα η μπουκαλα οποτε υποθετω ειναι καλη αγορα..

οσο για τις φυσαλιδες που λες φιλε jam δεν νομιζω να ισχυει γιατι οταν βγαινουν απο πανω απο την σιτα δεν ειναι καν φουσκαλες αλλα εχουν ηδη γινει ενα με το νερο.οποτε οτι βγαινει ειναι καθαρο co2 εαν βγαινουν φουσκαλες μαλλον κατι δεν κανεις καλα!κοιτα η σιτα πανω απο το δοχειο να ειναι τεντωμενη και να μην εχει πιασει βρωμα γιατι δυσκολευει την διαχυση..

jam 20-10-11 20:58

Βασικά ακόμα δεν το δοκίμασα έλεγα πρώτα να κάνω ένα καθαρισμό στο ενυδρείο και μετά. Αλλά με αυτό που μου είπες τώρα με βοήθησες αρκετά γιατί μπορώ να το τοποθετήσω όπου μου φαίνεται καλύτερα.Ευχαριστώ

kingrim 21-10-11 20:07

οσο πιο χαμηλα μπορεις απενατη απο το φιλτρο και καθε εβδομαδα να το βγαζεις και να το πλενεις γιατι αλλιως δεν θα κανει δουλεια

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:51.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01264 seconds with 10 queries