Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   πολλοί θάνατοι στο ενυδρείο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=53902)

mikrosaquaristas 20-06-11 08:38

πολλοί θάνατοι στο ενυδρείο

και ακόμα και τα σαλιγκάρια έχουν όλα μαζευτεί στους πάνω πάνω 3 πόντους του ενυδρείου

προς το παρών έχω τουλάχιστον 6 θανάτους και όσα βλέπω ζωντανά δεν τρώνε παρα κολυμπάνε στην επιφάνεια ανοιγοκλείνοντας το στόμα γρήγορα

χτές μέχρι τις 3 το βράδι έτρωγαν και κινούνταν κανονικά

αμμωνία έχω μηδέν αλλά νιτρικά έχω 0,25

η θερμοκρασία μου ανέβηκε στο 29 αλλά δεν νομίζω ότι είναι πολύ

είχα ένα ατύχημα χθές με εκείνο το dow που είχα βάλει στον πάτο-κάτι κούνησα και έχασε το αντίβαρό του και τούμπαρε όλο το φελιζόλ μέσα στο ενυδρείο αδειάζοντας τα πάντα απο πάνω του...........................
λέτε να έφταιξε αυτό? να τραυματίστηκαν?να έπαθαν σόκ?
να μπήκαν στο νερό ουσίες τοξικές?

τα νιτρικά θεωρώ ότι ανέβηκαν λόγο της φάσης με το ανακάτεμα του βυθού-αλλά είναι το 0,25 τόσο δηλητηριώδες?

ΚΑΙ
τι κάνω με τα ζωντανά?
να τα βγάλω? και που να τα βάλω?

ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ 20-06-11 09:35

κανε μια γερη αλλαγη νερου,και βαλε την αεραντλια στο φουλ.Πες και για λιτρα και τι ψαρια εχεις.

kiriles 20-06-11 09:52

αν τα λιτρα ειναι 100< θα πρτοτεινα να τα βγαλεις , για να ανεβηκαν τα σαλιγκαρια στην επιφανεια το νερο δεν ειναι προβλεπομενο σιγουρα και φοβαμαι οτι και με μερικες αλλαγες δεν θα καταφερεις κατι...

mikrosaquaristas 20-06-11 12:22

έχω βάλει και την εφεδρική αεραντλία και το ενυδρείο είναι σαν σπράιτ κουνημένη

έβαλα και άνθρακα καλού κακού

έκανα και μία αλλαγή 20%

και σε 6 ώρες θα ξανακάνω

έχω 230 λίτρα
τα τενιάτους μου τα είχα :(
είχα και 10 κόνγκο τέτρα -τα 4 τα έβγαλα νεκρά -δύο τα βλέπω ζωντανά τα άλλα αγνοούνται γιατί έχω και την ερυθρομυκίνη και το ενυδρείο δεν έχει και πολύ καλή ορατότητα
και είχα και 7 gardnieri killies τα 3 πιο μικρά βγήκαν νεκρά-τα 2 μεγάλα αρσενικά τα βλέπω-τα υπόλοιπα αγνοούνται

:(:(:(

σκατά ξύπνημα(δυτεριάτικα)
και το βράδι ήταν όλα μιά χαρά παρά το ατύχημα με το αναποδογύρισμα του πάτου............

ξαναέκανα μετρήσεις και δεν είχα αμμωνία και τα ΝΟ2 είχαν πέσει
απο διοξείδιο που είμαι με μπουκάλα τα επίπεδα είναι νορμάλ (23-27ppm)
τι διάολο να έγινε??????/

το πρωί όσα ζούσαν κολύμπαγαν επιφάνεια αργά και ανοιγοκλείνοντας το στόμα-τώρα έχουν γυρίσει στην ρουτίνα τους

μήπως με το αναποδογύρισμα που βγήκαν οι ταμπλέτες λιπάσματος στην επιφάνεια ανέβασα πολύ τίποτα φωσφορικά ? είναι τοξικά?
-------------------------
α
και δεν μπορώ να βγάλω τα ζωντανά γιατί μία που δεν έχει ορατότητα το ενυδρείο και μία που είναι η ώρα που κρύβονται στα μετόπισθεν........δεν πιάνονται με τίποτα.........:(

με βλέπω με ολική καταστροφή και φυτεμένο μόνο φυτά:smt120

delta66 20-06-11 12:45

Διαβασε αυτα αν σου μοιαζουν με κατι απο το ενυδρειο σου
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....030#post597030
http://www.aquatek.gr/board/showthread.php?p=597282
http://www.aquatek.gr/board/showthread.php?p=597282

mikrosaquaristas 20-06-11 14:54

Ευχαριστώ Σπύρο μου αλλά δυστυχώς όχι δεν ήταν αυτό
δεν βγήκαν φουσκάλες με το αναποδογύρισμα και δεν μύρισε κλούβιο αυγό
το ενυδρείο είναι νέο και ο βυθός μου ελάχιστος
το φελιζόλ (απορώ κιόλας πως έγινε αυτό) έφερε τούμπα με ένα ξύλο που κούνησα για να φυτέψω κάτι
και άδειασε προς τα πίσω όλη την άμμο και τα φυτά ενώ ήμουν εκεί με τα χέρια μέσα στο ενυδρείο
θα είχα δεί το αέριο και σίγουρα θα μου είχε μυρίσει

αρχικά ο τρόμος μου ήταν αν τραυματίστηκαν τα ψάρια αλλά όταν τα είδα να τρώνε και να κολυμπάνε κανονικά έμεινα ήσυχος
μέχρι τις 3 η ώρα ήταν όλα ντούρα
το πρωί 8 η ώρα.........:(- χαλί τα πτώματα.........

να θεωρήσω ότι καταστράφηκε η βιολογία του βυθού και είχα αμμωνία για κανα 2 ώρες γύρω στις 5 και το πρωί στις 8.30 που μέτρησα είχε προλάβει το φίλρο να την μετατρέψει στα 0,25 ΝΟ2 που μέτρησα?
να υποθέσω ότι το νερό που έβαλα κάτι είχε?
να υποθέσω ότι οι ταμπλέτες λιπάσματος που βγήκαν στην επιφάνεια και ανακατευτηκαν με το νερό ανέβασαν φωσφορικά?

το δράμα μου δεν αλλάζει-απλά μπορεί να μην το ξαναπάθω...:smt120

Dimis 20-06-11 14:56

Mεσα σε ολες τις σκεψεις σου προσεθεσε και την ερυθρομικινη!

mikrosaquaristas 20-06-11 15:02

έλα ρε-αποκλείεται
ξεκίνησα την θεραπεία με 2,5 και την άλλη μέρα άλλα 2,5
και δεν μέτραγα καμία αλλοίωση στις μετρήσεις μου-όλα 0-0-15 με 20

μετά το αφήνω μία μέρα
και μετά κάνω αλλαγή του μισού νερού-πρίν προσθέσω νερό γίνεται η τούμπα του φελιζόλ-ξαναβάζω νερό και μετά πάλι ερυθρομυκίνη 2,5

βέβαια- μπορεί να έχεις δίκιο στο επίπεδο ότι η βιολογία ήταν "πεσμένη" και όταν χρειάστηκε να δώσει γκάζι (λόγο της τούμπας του βυθού) δεν μπόρεσε να ανταπεξέρθει

ΑΤΙΜΟ ΚΥΑΝΟΒΑΚΤΗΡΙΟ με κατάστρεψες.........

πάλι απο την αρχή το βιοτοπικό..........

delta66 20-06-11 15:11

Α παιζει ερυθρομυκινη?

beat89 20-06-11 15:13

Ακομα κ αμμωνια να ανεβασε κ νιτρωδη δε νομιζω να δικαιλογουνται ολοι αυτοι οι θανατοι τοσο γρηγορα.Τα νιτρικα σου πως ειναι?
Ισως ο συνδιασμος τους με την ερυθρομικινη να εδωσε το τελειωτικο χτυπημα.Παντως πολυ παραξενο.
Τα ταενιατους απεβιωσαν???:confused:

delta66 20-06-11 15:14

Α τωρα που το θυμηθηκα, το νερο που χρησιμοποιεις τελικα ειναι 100% ασφαλες?
Απο την πηγη ειναι?

beat89 20-06-11 15:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 601183)
Α τωρα που το θυμηθηκα, το νερο που χρησιμοποιεις τελικα ειναι 100% ασφαλες?
Απο την πηγη ειναι?

Οντως.Εμφιαλωμενο βαζεις τελικα??

Tsagos 20-06-11 17:12

Τα φωσφορικά που έχεις στο μυαλο σου υπαίτια για θανατο.... βγαλτα !

mikrosaquaristas 20-06-11 17:55

8 απο τα 10 κόνγκο
τα τενιάτους
και 3 απο τα 7 κίλι
πάνε

τα υπόλοιπα (ξέστησα όλο το ενυδρείο για να τα πιάσω) και μπήκαν σε λίγο νερό με αεραντλία και δείχνουν ΟΚ

το νερό της 50% αλλαγής που έκανα για την θεραπεία του BGA ήταν πηγής και εμφιαλωμένο ,κουραρισμένα 24ώρες με αεραντλία και φίλτρο εσωτερικό UV το οποίο μάλιστα για κάποιο λόγο είχε ηλεκτρική διαρροή και αν έβαζες το χέρι στο νερό σε χτύπαγε ελαφριά το ρεύμα

το αντιχλώριο του κανονικά

άρα μικροοργανισμός αποκλείεται
και τοξική ουσία δεν αποκλείεται μεν αλλά τόσες φορές που κάνω την ρουτίνα αυτή δεν είχα κανένα πρόβλημα

πάντως μετά απο τέτοια νίλα που έπαθα θα γίνω σαν τον Σπύρο και θα λέω σε όλους "πάρε μιά Α/Ο ρε άνθρωπε να ξενοιάσεις...."
Φίλε Σπύρο σου οφείλω ένα "mea culpa" την πλήρωσαν τα ψαράκια μου.....
και απο αυτό να μην ήταν.........θα μπορούσε να είναι απο αυτό και φτάνει.....

τα νέα απο το άδειο πλέον ενυδρείο είναι ότι κυριαρχεί μιά "άσπρη" σκόνη (ορατή μετά απο έντονη παρατήρηση) η οποία έχει αρχίσει και να κάθεται στα τζάμια σαν άσπρη άλγη :confused::confused::confused:

άλλο και τούτο...
σας λέει τίποτα αυτό?

βρε γμτ μου.............:(

delta66 20-06-11 22:09

Πολλες φορες θα παει η σταμνα για νερο αλλα μια φορα θα σπασει.
Η πηγη μπορει να βγαζει ασφαλες νερο και μια να τυχει να περασει καποιος ασυνειδητος και να ριξει τιποτα μεσα.
Δεν στα λεω για να σου αποδειξω οτι ειχα δικιο, αλλα για να υπαρχει και αυτο σαν πιθανη αιτια της καταστροφης.
Σε αλλα ζωντανα σου ειδες κατι περιεργο? (αν ηπιαν απο το ιδιο νερο) υπολογιζοντας φυσικα και τη διαφορα ευαισθησιας των οργανισμων.

Αν εχεις λευκη θολουρα μπορει να ειναι bacterial bloom

mikrosaquaristas 20-06-11 23:27

bacterial bloom με το ενυδρείο κόκκινο απο την αντιβίωση? άλλου και τούτο πάλι!!!!!!!!

το νερό αυτό το πίνουν όλοι χρόοοοονια-εμείς όχι - μόνο στο ενυδρείο βάζω

θεωρώ ότι το νερό ίσως να μην είχε καμία σχέση με ότι έγινε-απλά νιώθω χάλια με το γεγονός σήμερα και έστω και η υποψία ότι μπορεί να φταίει το νερό με οδηγεί στο να συγκλίνω μαζί σου περι Α/Ο
άσε που σου λύνει και τα χέρια στο τι ψαράκια θα βάλεις στο ενυδρείο σου (σχεδόν...)

mikrosaquaristas 27-06-11 18:42

περιττό να πώ πως το ενυδρείο έχει εκκενωθεί απο ψάρια απο τότε
πέρασαν τόσες μέρες...
και κάνω μετρήσεις και μετράω αμμωνία και NO2 .......
τελικά να υποθέσω ότι μου πέθανε η βιολογία λόγο ερυθρομυκίνης και έτσι έγιναν όλα.......:(

αύριο έρχεται η μονάδα αντίστροφης όσμωσης πάντως-θα κάνω μιά γενναία αλλαγή και θα αρχίσω εκ νέου στρώσιμο (αν και όλες αυτές τις μέρες έριχνα λίγη τροφή καθημερινά για τα ωφέλιμα βακτήρια ....αλλά δεν βλέπω να έχουν ενεργοποιηθεί και καθόλου)

delta66 27-06-11 19:05

Εγω λεω να το αδειασεις να απολυμανεις τα παντα (απο φιλτρα μεχρι αποχες), να το ξαναστησεις και να το ξαναστρωσεις, να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

mikrosaquaristas 27-06-11 19:14

όοοοοοοοοοοοχι μην μου το λές αυτό......................:(:(:(:(:(:(:(:(

έχω πολλά φυτά μέσα και έκανα ήδη ένα ξέστημα και ξαναστήσιμο..............
και το έχω φτιάξει μιά χαρά το καυμένο τώρα
έβαλα και τα μπαλάκια λιπάσματος στα απαιτητικά φυτά
έντυσα όλες τις καρύδες με ανούμπιες
σφήνωσα όλες τις υπόλοιπες στις ρωγμές των μοπάνι
ήμαρτων.........

μου έλεγες να πάρω Α/Ο
πήρα
και τώρα μου λές να ξεστήσω και να απολυμάνω τα πάντα..........
είσαι βάρβαρος ρε-κρίμα και έλεγα "συνάδελφος μουσικός είναι - καλός άνθρωπος θα είναι"

και πες και έκανα απολύμανση......είμαι σίγουρος ότι θα βρείς κάτι άλλο να κάνω πάλι :smt120:smt120:smt120:smt120

βασικά
κάνεις πολύ σωστή πρόταση απο άποψη πρόληψης
αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό τώρα
πιστεύω πως με τέτοια δόση απο δολοφονική αντιβίωση που σκότωσε όλο το 450 επι 500 τριάρι σφουγγάρι ....... δεν έχει μείνει ρουθούνι όρθιο απο βακτήρια
θα περάσω όμως και ένα τριήμερο με φίλτρο λάμπας UV καλού κακού

τα ξύλα τα έριξα μία καυτηρίαση όταν ξαναέστηνα μετά το κακό που με βρήκε

πιστεύω με την βοήθεια του Αγιου Σπυρίδωνα :D:rolleyes: να μην με βρεί άλλο κακό

delta66 27-06-11 19:16

Tην ευλογια του να εχεις ... και λιγη τυχη :D:cool:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:29.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01922 seconds with 10 queries