ANUBIAS BARTERI vs APISTOGRAMMA CACATUIDES
Πριν απο μια εβδομαδα προσθεσα στο ενυδρειο μια Anubia Barteris. εχω και μια anubias nana στην αλλη ακρη του ενυδρειου, η οποια υπαρχει εδω και ενα 4μηνο χωρις κανενα προβλημα. :D
Χθες τι απογευμα βρηκα ενα "κλωναρι" με το φυλο του, απο την Barteris ξεριζωμενο να εχει τα ξιδεψει στη αλλη μερια του ενυδρειου. :cry: Το βραδυ υπηρχαν αλλα 2 ακομη στην ιδια κατασταση :( παρατηρωντας τα ειδα πως δεν ειχαν ριζες. 3 εξηγησεις μπορω να δωσω: :idea: 1-ον οτι τα φυτεψα πολυ βαθια μεσα στο χαλικι (αρχικα), 2-ον οτι τα ξεθαψαν καποια ψαρια μου 3-ον οτι επειδη η Barteris ειναι διπλα στον θερμοστατη, επαθε πατατρακ απο τις ωρες που δουλευε αυτος τις τελευταιες μερες λογω κρυο (αν και ο θερμοστατης ειναι μικρος, μιας και το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο) Η συνθεση του ενυδρειου ειναι: 5Cardinal Tetras, 1Bronze Cory, 2Julii Corys, 3Apistogramma Cacatuides (1m+2f) Τα apistogramma ειναι εδω κι εναν μηνα στο ενυδρειο, ενω τα υπολοιπα ψαρια, δε μου ειχαν δημιουργησει αναλογο προβλημα στο παρελθον :? Περιμενω να δω και τις δικες σας αποψεις, περι του τι μπορει να εφταιξε :roll: |
Mηπως ακαταλληλος τροπος φυτεματος?γιατι οι ανουμπιες πρεπει να φυτευονται με το βολβο εξω απο το χαλικι.
|
βολβό? :?: εκτος απο τις ρίζες, εχουν και βολβό :roll: :roll:
|
Αν αφησω αυτα τα "κλαδια" με τα φυλα τους να επιπλεουν, θα βγαλουν νεες ριζες, η θα τις τρωνε τα ψαρια, ενω αυτες θα βγαινουν? :roll:
|
Οι anubias δεν έχουν βολβό και δεν πρέπει να φυτεύονται στο χαλίκι. Χρησιμοποιούν τις ρίζες τους περισσότερο για στηρίγματα για να "πιάνονται" από αντικείμενα όπως είναι οι πέτρες, ρίζες, κλπ.
|
Παράθεση:
ξεφυτεψε τις και δεσε τις anubbias σε καποιο κομματι κορμου, η βραχο με μια πολυ ψιλη πετονια. :D |
οκ guys...
θα κανω αυτο που λετε :wink: Αλλα να σας πω, πως την Anubias Nana την ειχα "φυτεψει" με τον ιδιο τροπο -δηλαδη μεσα στο χαλικι- και δεν παρουσιασε κανενα προβλημα μεχρι τωρα :roll: |
Βαλτην μεσα στο χαλικι ή πανω σε ενα ξυλο δεμενη οπως σου ειπαν τα παιδια.
Απλα αν την βαλεις μεσα στο χαλικι ασε την βαση τους(δηλαδη το κατω μερος)εξω απο το χαλικι. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:04. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board