Monodactylus sebae και Scatophagus argus
καλησπερα σε ολους
εδω και ενα μηνα εστησα το 200αρι με γλυκο νερο και μετα απο λιγο εβαλα καποια ψαρακια μεσα.το προβλημα ειναι οτι διαβαζοντας το φορουμ ανακαλυψα οτι ο πετσοπας μου εδωσε 2 ψαρακια που ειναι για υφαλμυρα νερα(Scatophagus argus και Monodactylus sebae)διορθωστε με αν κανω λαθος... τα ψαρακια αυτα συμπεριφερονται καλα ως τωρα αλλα τι θα γινει στο μελλον? θα εχω προβληματα? τι να κανω? Μεσα εχω επισης 1 clown 2 black ghost 1 blue gurami |
Καλώς ήρθες φίλε. Τα ψάρια θα ταλαιπωρηθούν πολύ και θα τα χάσεις πρόωρα.
Πήγαινέ τα πίσω και πάρε άλλα, που να θέλουν παρόμοιες συνθήκες με τα υπόλοιπα. |
Σαν συνδυασμος αυτα τα 2 ψαρια ειναι μια χαρα ΑΝ ειχες ενυδρειο υφαλμυρου νερου και 500+ λιτρα...
Τα ψαρια αυτα και τα 2 ειδη γεννιουντε σε γλυκο νερο και περνουν σιγα σιγα σε υφαλμυρο κατα την εφηβεια και σε εντελως αλμυρο νερο πολλες φορες (ειδικα οι μονοδακτυλοι) κατα την ενηλικίωση. Οποτε υπαρχουν 2 λυσεις 1 τα μεγαλωνεις σιγα σιγα στο 200αρι και με τον καιρο ξεκινας να το κανεις υφαλμυρο και σε κανα χρονο πας και σε 500+ ενυδρειο... 2 τα γυριζεις πισω και αφου εχεις διαβασει καλα τι ψαρια θελεις διαλεγεις χωρις να ακουσεις την γνωμη του υπαλληλου. |
ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.
τελικα οι πετσοπαδες ειναι τοσο ανιδεοι η τοσο μ..... ? οπως και να εχει εκει δεν ξαναπαταω το ασχημο ειναι οτι ειμαι στη Ροδο και δεν μπορω να βρω ψαρια .τα υπολοιπα τα παραγγελνω απο το ιντερνετ αλλα για ψαρια φοβαμαι |
Παράθεση:
|
Ε καλα τωρα μην τρελαινεσαι γιατι εχω ακουσει διαμαντια σε ολα τα γνωστα μεγαλα μαγαζια ακομα και στα εξειδικευμενα :smt043 καλα κανεις και λες το ονομα αλλα ειλικρινα δε πιστευω οτι διαφερει απο αλλα γνωμη μου παντα αλλα απλα σκεψου οτι οτιδηποτε αγορασεις εχει πανω πληροφοριες που κατασκευαστηκε προδιαγραφες κτλπ πες μου λοιπον πιο εξειδικευμενο petshop εχεις δει στην ελλαδα να γραφει τις συνθηκες νερου του καθε ψαριου??
Τυχαιο δεν νομιζω, δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο |
Καλως ηρθες!! :p
Ειναι πανεμορφα ψαρια οι μονοδακτυλοι αλλα οπως σου ειπαν τα παιδια απο πανω δε θα ζησουν πολυ ωστε να τους χαρεις -εκτος αν τους δωσεις το νερο που "θελουν"! :rolleyes: |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:42. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board