Υπόστρωμα για ενυδρείο χαμηλών απαιτήσεων
Έχοντάς διαβάσει ορισμένα άρθρα σχετικά με τα υποστρώματα, θέλω να φτιάξω ένα ενυδρείο χαμηλών απαιτήσεων 90 λίτρων (80x30x40) για να το κάνω κοινωνικό και λέω να βάλω άμμο επειδή υπάρχουν κάποια ψάρια που θέλουν άμμο(πχ corys) και σε περίπτωση που θέλω να τα φιλοξενήσω, να μπορώ.
Άμμος με υπόστρωμα γίνεται; Με τι; Ευχαριστώ |
Μην βάλεις καθόλου υπόστρωμα αφού δεν έχεις απαιτήσεις σε φυτά.
|
Μήπως να ξεκινήσω με κάποιες ταμπλέτες; Για να πάρουν λίγο τα πάνω τους στην αρχή;
|
Πολυ καλη λυση (και δοκιμασμενη τουλαχιστον απο μενα) για συνδυασμο cory και φυτων ειναι το αμμοχαλικο (χοντρη αμμος διαμετρου 0.8mm).
Ακομα και με υποστρωμα λιπανσης δουλεψε καλα αφου δεν ηξερα τοτε οτι δεν ηταν αναγκαιο. Οταν ξεθυμανε το λιπασμα συνεχισα με ταμπλετες και λειτουργησε και παλι καλα. Αργοτερα αλλαξα σε σκετο αμμοχαλικο (χωρις υποστρωμα λιπανσης), με κομμενες ταμπλετες seachem αραια τοποθετημενες στο βυθο (οχι που κοντα στις ριζες των φυτων για να μη τις καψει) και δουλεψε και παλι αψογα με μετρια/ευκολα φυτα. |
Να ρωτήσω, το υπόστρωμα για τα φυτά είναι για τους πρώτους μήνες και μετά πρέπει να συμπληρώνουμε με ταμπλέτες;
|
Παράθεση:
Κρατανε αναλογα απο 8-12 μηνες περιπου |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Διευκρινιζω οτι μιλαω για ενυδρεια με ευκολα εως μετρια φυτα και ψαρια απο ασια ή αμερικη |
Ευχαριστώ, να ρωτήσω πιο θεωρείτε ότι είναι το καλύτερο λίπασμα (ή συνδυασμός πάνω από ένα) σε εμπορικό προϊόν;
|
Παράθεση:
Δεν εχω μεγαλη πειρα σε αυτα και φυσικα δεν τα εχω δοκιμασει ολα για να εκφερω γνωμη. Το μονο που εχω χρησιμοποιησει ειναι το dennerle deponit mix μαζι με substrate start. Με καλα αποτελεσματα. Αλλα και οταν ξεθυμανε και χρησιμοποιησα ταμπλετες βυθου της seachem, παλι καλα αποτελεσματα ειχα και χωρις μεγαλα εξοδα. Για ευκολα εως μετρια φυτα ειναι περιττο νομιζω το υποστρωμα λιπανσης και μαλλον επιζημιο, αν σε κακο χειρισμο, βγει στη στηλη του νερου. |
Παράθεση:
|
για χαλικακι για χαμηλών απαιτήσεων ενυδρειο βαλε μια χαλαζιακη αμμο
για λιπασματα δοκιμασμενα ειναι τα seachem και μετα τα EI (ειναι οικονομικα αλλα ειναι σε σκονες και θελει λιγο διαβασμα) |
υποστρωμα- τροπος τοποθετησης
Είμαι καινουργια στο χομπι.Θα ηθελα να ρωτησω πως βαζουμε το υποστρωμα χωμα και απο πανω τα χαλικια ετσι ωστε να μην γινει το νερο καφε.θελω να βαλω πολλα ζωντανα φυτα και μου εδωσαν στο καταστημα ενα σακουλι λιπασμα και χαλικια.οταν ομως τα τοποθετησα το νερο εγινε καφε.Τι πρεπει να κανω?
|
Παράθεση:
Για της tropica τι γνώμη έχετε; Αυτό http://www.tropica.com/aquacare/plan...on-liquid.aspx ή αυτό http://www.tropica.com/aquacare/plan...us-liquid.aspx Για το ΕΙ(τι σημαίνει btw, ξέρω ότι τα φτιάχνουμε μόνοι μας), δεν ξέρω, υπάρχει κάποιος οδηγός; Βασικά θέλω μια λύση να με καλύπτει πλήρως για τα φυτά μου... Από κει και πέρα η εμπορική λύση μάλλον θα είναι πιο εύκολη... |
αν κανεις αλλαγες νερου καθε εβδομαδα το estimated index ειναι μακραν η καλητερη λυση και η πιο φθηνη.
αν πας σε λιπασματα εμποριου για αρχη πας σε αυτο που εβαλες |
Παράθεση:
β.Για τη δεύτερη(εμπορικό προϊόν), το πρώτο ή το δεύτερο; Θα χρειαστώ μετέπειτα να βάλω άλλα πρόσθετα, σίδηρο ή άλλα, ή μόνο με ένα προϊόν είμαι καλυμμένος; |
a. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38462
b. seachem βαζω στο ενυδρειο μου αλλα θα παω σε ΕΙ. το ποσα λιπασματα θα βαλεις εχει σχεση με το τι θελεις απο φυτα/υγεια τους |
Να πω εδω οτι ενα γενικο λιπασμα πχ το flourish της Seachem φτανει για χαμηλων απαιτησεων καθως και μπορεις να αποφυγεις το θρεπτικο υποστρωμα ... με "ευκολα" φυτα δε θα υπαρχει προβλημα!
|
Παράθεση:
εχει δικιο ξεχασα οτι ειναι για χαμηλων απαιτησεων σορρυ που σε μπερδεψα ενα γενικο λιπασματακι και εισαι σουπερ |
Ευχαριστώ πολύ, άρα τις seachem προτείνετε, έτσι;
|
o yes
|
Ευχαριστώ πολύ!
Για να επανέλθω στο θέμα, που θα βρω φτηνή χαλαζιακή άμμο κοντά στους Αμπελόκηπους; (Άντε πες και το στήσουμε επιτέλους....:)) |
Εγω ειχα βαλει της sera το floredepot και τωρα θα βαλω το dennerle deponit mix.Θα εβαζα της seachem αλλα δεν θελω να αναμιχθει με το χαλικι.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Γιατί μάλλον δεν θα βάλω τελικά |
Ναι υποστρωματα ειναι.Δεν θα φυτεψεις δλδ?
|
Θα φυτέψω αλλά επειδή θα πάω σε χαμηλών απαιτήσεων μου είπαν τα παιδιά ότι είναι περιττό, θα βάζω ταμπλέτες...
|
Εγω θα εβαζα γιατι ποτε δν ξερεις μπορει να αλλαξεις γνωμη.Το εχω παθει και εγω και μετα ξεκινησα παλι απο την αρχη.
|
Παράθεση:
|
Οτι νομιζεις αφου θα ειναι χαμηλων απαιτησεων τοτε βαζε μονο ταμπλετες.Καλο ξεκινημα.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:15. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board