utricularia graminifolia
4 Συνημμένο(α)
ειχα ανοιξει ενα θεμα σχετικα με το αν δενετε σε πετρα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48581.
τελικα το εβγαλα φυτεψα οτι μπορουσα αλλα δεν το βλεπω καλα...αντιθετα στο low ενυδρειο πανω στο ξυλο μου φαινεται πως την εχει βρει...οτι απεμεινε ειπα να δοκιμασω εκτός νερού τελικα. |
Είναι δύσκολο το άτιμό.
|
Παράθεση:
εντωμεταξυ παρατήρησα οτι οταν "αερίζεται" η ριζα του παει κλυτερα:confused: |
Ti χωμα εβαλες?
|
Παράθεση:
φυτοχωμα "φυτοθαυμα" λεγεται |
Ε! τοτε θα παει Θαυμα...:D
Διαβασε και αυτο (αν δεν το εχεις διαβασει) |
Θεωρώ πως η utricularia είναι από τα πιο δύσκολα φυτά όσον αφορά τις emersed καλλιέργειες.;) Αυτή την στιγμή έχω κάνει 3 διαφορετικές καλλιέργειες με U.G. και περιμένω να δώ τα αποτελέσματα για να βγάλω συμπεράσματα και να καταλήξω πια μέθοδο θα συνεχίσω να ακολουθώ …καθώς και να σας ενημερώσω.;):p Μέχρι στιγμής βλέπω ότι προτιμά φτωχά εδαφικά μείγματα χαμηλού Ph. πχ σκέτη τύρφη ή τυρφόχωμα και αρκετούς ψεκασμούς….Σε μία καλλιέργεια που χρησιμοποίησα potting soil η U.G. είχε πολύ μικρή ανάπτυξη… μετά από αρκετό καιρό όμως που έχασε τις θρεπτικές ουσίες του το Potting Soil, το φυτό άρχισε να αναπτύσσεται ταχύτατα…. :smt101 εδώ είναι η αρχική καλλιέργεια :razz:
|
ναι ε?
εγώ ψεκάζω μια φορά τη μέρα. εχθές έβαλα και parvula Lilaeopsis mauritiana Hemianthus micranthemoides. aqua pura πως φύτεψες την utricularia? |
Την φύτεψα περίπου όπως εσύ. ;) Τον χειμώνα δεν θέλει τόσο συχνά ψέκασμα θα σαπίσει…το χώμα νομίζω πώς έπρεπε να είναι λίγο πιο αφράτο. Ελπίζω να μην έβαλες όλα τα φυτά σε ένα δοχείο?
|
οχι έβαλα μια μικρή ποσότητα σε μικρά μικρά γλαστρακια.
ποιο αφρατο? να μη το ειχα πατικώσει τοσο? είναι και βρεγμένο στη φώτο |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:05. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board