Άλγη ΚΑΙ εγώ
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Απ ότι βλέπω αν η άλγη ήταν 50ευρα θα είμασταν όλοι πλούσιοι :)
Το προφιλ μου: Όγκος:200 λιτρα Κατηγορία:κοινονικο φυτεμενο Φυτά: camboba caroliniana, λίγο hemianthus callitichoides cuba, Anubias barteri var. nana (με ανθοφορία 3 φορές τον χρόνο), Vallisneria nana , και την anubia την με το μικρό φύλλο + ένα κόκκινο που ούτε θυμάμαι πως λέγετε ούτε μπορώ να το βρω πως λέγεται Ψάρια / Άλλα είδη: 4 αρλεκίνους, 2 καρδινάλιους, 1 guppy μαμά + 31 μικρά 20 ημερών Φωτισμός:2x30 watt,χωρίς ανακλαστηρες Διάρκεια φωτισμού:7 ωρες Λίπανση:υποστρωμα όχι, άλλα λιπάσματα V30 Complete και LEAF ZONE Παροχή CO2:ναι Παράμετροι: pH:7 TH: 10 Αμμωνία (ΝΗ3): δεν έχω τεστ :confused: Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3): +-3 co2: 14ppm Αλλαγές νερού:30-40% καθε 7 μερες Θερμοκρασία:27 (έως 29 αν έχει ζέστη το δωμάτιο) Άλλες πληροφορίες:το ενυδρειο τρεχει 1,5 χρόνο το πρόβλημα είναι ότι έχω συνεχώς άλγες GSA και GBA και σε μαύρη τριχοειδή επάνω στην vallisneria. Όπως καταλαβαίνω ευθύνονται τα μηδενικά νιτρικά. όντως αυτό είναι η γενικότερα όλα τα στοιχεία είναι χάλια? Επίσης πιάνει και στο τζάμι ένα ελαφρύ χνουδάκι. Τι κάνουμε? :)¨να αγοράσω hamster καλύτερα? |
6 Συνημμένο(α)
Στην φώτο που φαίνετε η εισαγωγή του φίλτρου φαίνονται και κάποιες φουντίτσες...προς αναγνώριση
|
Κάνε ένα τεστ για αμμωνία... μήπως πείραξες τον βυθό η ταίζεις πολυ ? Για την spot algae δες φοσφωρικά , και αν θες την καταστρέφεις με οξυζενέ , αλλα δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνεις γιατί εχεις μικρά μεσα.. στο φίλτρο δεν φαίνεται καθαρά.
|
Αμμωνία όντως πρέπει να πάρω ένα τεστ. πράγματι τάισα αρκετά και επειδή κλάδεψα είχα μια ανακατοσούρα στον βυθό.Μάλλον πρέπει να τα περιορίσω αυτά και να κάνω και τα τεστάκια. Για φωσφορικά υπάρχει τεστ να υποθέσω έτσι?
|
Και για φωσφορικά υπάρχει. Επίσης μου φαίνεται ότι δεν έχεις αρκετή ανατάραξη στην επιφάνεια.
Επειδή όμως κι εγώ παλεύω με τις άλγες, αν βρεις φθηνά hamster, σφύρα.:D |
δες και την θερμοκρασια σου γιατι σε αυτες τις τιμες τα φυτα δεν πανε καλα και δινουν τοπο στις αλγες
|
Λοιπόν. Η θερμοκρασία είναι στους 27, έκανα και τεστ για ΝΗ3/ΝΗ4 και έχω ψηλοανεβασμένη. Γίνεται ελαφρύ πράσινο το χρώμα στο δοκιμαστικό σωλήνα,φωσφορικά έχω μηδέν όπως και ΝΟ3 :smt120
Για την ώρα σταμάτισα το τάισμα. Καλά δεν έκανα? |
Βρές απο κάποιο να κάνει μπόλι , πείραξες το φίλτρο σου? Στι αλλαγές βάζεις καποιο υγρό για το χλωριο?
|
Εντάξει ανακαλύφθηκε η χαζομάρα μου. Ξέπλυνα τα υλικά του φίλτρου με νερό της βρύσης. Με βρίζουν τα ψάρια σίγουρα. Όταν λέω ξέπλυνα εννοώ ότι τα πέρασα μια φορά κάτω απ την βρύση αλλα φαίνετε πως ήταν αρκετό για να απορυθμίσω την βιολογία. Ευχαριστώ για της πληροφορίες όλων. Γενικά αφού κατάλαβα τι έφταιξε θα το φτιάξω..
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:13. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board