Αποτυχία δημιουργίας DIY CO2
Καλησπέρα σε όλους,
Εδώ και ένα μήνα προσπαθώ να παράγω DIY CO2 και δυστυχώς δεν τα έχω καταφέρει, εκτός από μια φορά μου όμως η παραγωγή κράτησε μόνο μια εβδομάδα! Απλά να σημειώσω πως πριν ανεβάσω αυτό το ερώτημα στο forum, έψαξα αρκετά και εδώ στο forum αλλά και σε άλλα site και δυστυχώς δε κατάφερα να λύσω το πρόβλημα μου! Όσο αφορά τον εξοπλισμό, είμαι 100% σίγουρος πως δε έχω απώλεια CO2 στις συνδέσεις και έχω καταλήξει πως κάτι δε κάνω σωστά στο μίγμα, γιατί το μπουκάλι φαίνετε να μην είναι πιεσμένο από την παραγωγή CO2 . όταν κατάφερα να κάνω παραγωγή, το μπουκάλι ήταν τόσο πιεσμένο λες και εκραγεί. Έχουμε και λέμε : 1)Μπουκάλι 2 λίτρα, 2)3 φλιτζάνια ζάχαρη λευκή = 1 κιλό δηλαδή όλο το πακέτο, και τη διαλύω σε ζεστό νερό! 3)¼ ξηρή μαγιά σε κουταλάκι του γλυκού και τη διαλύω σε χλιαρό νερό. (πειραματίστηκα και έριξα όλο το φακελάκι δηλαδή 7g , με μια από τις πολλές προσπάθειες μου και μόνο εκείνη τη φορά είναι που δούλεψε για μια εβδομάδα.) Το παράξενο είναι πως όταν ανακατέψω το μπουκάλι, τότε δημιουργείτε CO2 αλλά μόνο για κάνα δύο λεπτά. Το ξέρω πως γίνομαι κουραστικός γιατί έχουν ανέβει τόσες πολλές φορές ερωτήματα σαν και το δικό μου και ζητώ την κατανόηση σας και τη βοήθεια σας. Σας ευχαριστώ! |
Εγω βαζω μισο κουταλακι μαγια και ολα τα υπολοιπα οπως τα γραφεις!Την ζαχαρη την λιωνω μεχρι να γινει διαφανες σαν νερο,μαγια βαζω μισο κουταλακι του γλυκου και το λιωνω σε ζεστο νερο καλα (μαλον ολοι εκει κανουν λαθος γιατι λεμε χλυαρο νερο ενω κανονικα πρεπει να ειναι σε θερμοκρασια 40-45 c δηλαδη ζεστο σαν το νερο που κανουμε μπανιο δεν πρεπει να σκοτωσεις την μαγια ) μαζι με την μαγια επεισης βαζω και 1/2 κουταλακι του γλυκου σοδα μαγειρικης!Αφηνω το μειγμα με την ζαχαρη να κριωσει (απλα να μην ειναι πιο ζεστο απο την μειγμα της μαγιας).Πρωτα ριχνω το ζαχαρονερο μεσα στο μπουκαλι και επειτα βαζω το μειγμα με την μαγια.Δεν ανακατευω το μπουκαλι τελος προσθετο νερο μεχρι τον ομως του μπουκαλιου και σε 6-12 ωρες αρχιζει η παραγωγη co2!
Νομιζω 3 πραγματα φταινε που δεν βγαζει φυσαλιδες το μπουκαλι σου! 1ον τοποθετεις το σωλινακι του co2 βαθια στο νερο και δεν μπορει να βγαλει φυσαλιδες 2ον δεν στεγανοποιεις καλα το μπουκαλι 3ον σκοτωνεις την μαγιαzw |
Είχα ταλαιπωρηθεί λίγο καιρό πρίν απο σένα. Κατ αρχήν η Ζάχαρη είναι πολύ, δεν τηρείς τις αναλογίες για αυτό και δε σου δουλεύει..
1 κιλό χρησιμοποιώ εγώ σε μπουκαλι 4 λίτρα που δουλεύει περήφημα.Κατ επέκταση η μαγιά είναι λίγη για τη ζάχαρη που βάζεις. Επίσεις τη ζάχαρι την βράζεις μεν, αλλα όταν θα την χρησιμοποιείσεις να έχει 25 βαθμούς μέγιστο 30 όπως επίσης και η ανακατεμένη με νερό και χτυπημένη σε σέικερ μαγιά...Εγώ χρησιμοποιώ θερμόμετρο για να είμαι σίγουρος για τις θερμοκρασίες. Είχες λαθάκια, πάμε άλλη μία και καλή επιτυχία!! Μάλλον θα βάλλω και σόδα την επόμενη φορά όπως λέει και ο Νίκος, νομίζω έχεις λίγο μεγαλύτερη παραγωγή φυσαλίδων.. 6 εβδομάδες κρατάει το μπιτόνι απο απιονισμένο... |
Και γω παιδιά δοκίμασα από προχθές και τζίφος...απο καμια φυσαλίδα όποτε το θυμηθεί...
Θα δοκιμάσω να διαλύσω τη μαγιά σε ποιο ζεστό νερό.. |
Εδώ και ένα χρόνο, σε 4λιτρο δοχείο βάζω 1 κιλό ζάχαρη, 1 φακελλάκι μαγιά, γεμίζω με νερό από την βρύση, ανακατεύω δυνατά και μετά από λιγες ώρες έχω μπόλικο CO2. Αν δεν έχω φυσαλίδες φταίει ή η μαγιά ή η στεγανοποίηση.
|
θα σου πω το κολπο 2 κουπες ζαχαρη και 1/4 του κουταλιου μαγια να ξερεις οσο παραπανω βαλεις μαγια τοσο ποιο πολυ παραγωγη θα εχεις αλλα μικροτερη διαρκεια
ακου το κολπο τωρα εγω αυτο κανω βαζω τη μανα μου και μου φτιαχνει το νερο πιστεψεμε ξερουν σκεψου οτι κανουν κουλουρακια ;) το ιδιο πραγμα ειναι δε χρειαζετε να βραζεις ζαχαρες και νερα τα βαζεις ολα στο μπουκαλι νερο σε θερμοκρασια 28 περιπου τα κουνας ελαφρα να διαλιθουν και περιμενεις για καλυτερη αποδοση βαλε το μπουκαλι κοντα σε ενα καλοριφερ με θερμοκρασια κοντα στους 28 30 βγαζει του σκωτομου τωρα με το κρυο αργη λιγο αλλα βγαζει |
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ, θα δοκιμάσω τις προτάσεις σας και θα επανέλθω.
Τελικά να βάλω και σόδα? Κάτι τελευταίο που 8ελω να επισημάνω είναι πως αν για οποιοδήποτε λόγο πέσει μίγμα από το μπουκάλι στο ενυδρείο ….την έχουμε βάψει!!! Θολώνει το νερό και γεμίζει το ενυδρείο ένα λευκό χνούδι σαν λίγδα ένα πράγμα και δυστυχώς έχασα και 2 ψαράκια! Πάντως σας ευχαριστώ όλους! |
οχι σοδα
βαλε αντεπιστρωφη βαλβιδα και το μουκαλι βαλτο χαμηλα κανε αλλαγη νερου μεγαλη |
αυτό το αγοράζουμε απο πετ σοπ ή μπορούμε να βρούμε και από αλλού?
Παράθεση:
|
Παράθεση:
+1000 μιλαω γιατι επαθα και εμαθα:smt120 |
Παράθεση:
|
Την ανεπιστρφη μαλλον!
|
Φίλε μου αν μιλάς για την αντεπίστροφη μπορείς να την προμηθευθείς από πετ σοπ πολύ φθηνά(~2 ευρώ).;)
|
ναι, για την για την αντεπίστροφη βαλβίδα μιλάω. ΟΚ Ευχαριστώ
|
|
Φίλε μου PascM καλημέρα.
Αυτή ακριβώς τη συνταγή ακολούθησα για αρχή και μετά αυτοσχεδίασα. Όπως βλέπεις όλες οι απαντήσεις εδώ είναι βασισμένες γύρο από αυτή τη συνταγή… και όχι ακριβώς η ίδια. Μόλις έχω νεότερα θα σας ενημερώσω ξανά |
Παράθεση:
|
Παιδιά η θερμοκρασία του σπιτιού σε σταθερή βάση είναι 25 βαθμούς!
Που θα μου πάει θα το βρω το κόλπο. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
αργη ομως περισοτερο να βγαλει
|
Παράθεση:
|
Παιδιά στους 27 βαθμούς δουλεύει το ενυδρείο μου.
Γιατί, παίζει ρόλο και η θερμοκρασία του ενυδρείου? |
Οχι η θερμοκρασια στο ενυδρειου σου,η θερμοκρασια του σπιτιου σου π.χ. αν βαλεις το μπουκαλι σε ζεστο μερος θα εχεις μεγαλυτερη παραγωγη απο οτι σε κρυο μερος!Εμενα μια χαρα δουλευει και τον χειμωνα αλλα δεν βγαζει οσες φυσαλιδες βγαζει με την ζεστη το καλοκαιρι!
Αν δεν μπορεις να πετυχεις την μαγια μπορεις να βαλεις την μαμα σου να την φτιαξει (εγω αυτο κανω) αν ξερει!;) Τελικα τι εγινε το πετυχες το μειγμα? |
ηθελα να ηξερα πως ολες οι μαμαδες ξερουν να φτιαχνουν DIY CO2 :smt017
εγω την πρωτη φωρα χαλασα 2 κιλα ζαχαρη και τιποτα και γιατι βαρεθηκε να με βλεπει λεει ελα να στο φτιαξω και δουλεψε :smt120 |
Στο δωμάτιο έχω σταθερή θερμοκρασία περίπου 25 βαθμούς!
Το μίγμα που δοκιμάζω τώρα έχει 1 κιλό ζάχαρη και 2 φακελάκια τον 7g το κάθε ένα σε μπουκάλι 2 λίτρων! Το αποτέλεσμα είναι 10 έως 20 φυσαλίδες το λεπτό! Είμαι 1000% σίγουρος πως δε χάνει από που8ενα και το πρόβλημα είναι στο μίγμα. Λέω αύριο να ρίξω και μια κουταλιά σόδα φαγητού! Τι λέτε? Μέχρι στιγμής έχω χαλάσει 3 κιλά ζάχαρη και 2 κουτάκια μαγιά ….που θα πάει όμως θα το βρω το μίγμα. Όσο για τη μάνα μου είναι μακριά και δε μπορεί να βοηθήσει!!! |
τη μαγια βαζεις ??????
|
Άμα βγάζει CO2 μόνο όταν ρίχνεις περισσότερη μαγιά τότε στάνταρ έχεις κάπου διαρροή.
Όσο περισσότερη μαγιά βάζεις τόσο μεγαλύτερη παραγωγή θα έχεις(και πιο σύντομη σε διάρκεια χρόνου) έτσι ναι μεν ένα μέρος να χάνεται αλλά είναι τόσο πολύ η πίεση που έχεις έτσι περνάει και ένα μέρος κανονικά από τον σωλήνα. |
Παιδιά αποκλείεται να χάνει. Γέμισα την μπανιερά με νερό και πίεζα το μπουκάλι και έβγαζε φυσαλίδες μόνο από το σωληνάκι. Από τις ενώσεις δεν έχανε!
Όσο για τη μαγιά … το κουτάκι επάνω γράφει μαγιά για ψωμί. Αύριο θα φτιάξω καινούριο μίγμα που θα αποτελείται από μισό κιλό ζάχαρη και ένα φακελάκι μαγιά. Λέο να ρίξω και λίγο σόδα! Τι λέτε? |
Καλησπέρα σε όλους!
Πριν 2 μέρες τελικά έριξα και σόδα φαγητού και από τότε δουλεύει! Τι ρόλο παίζει η σόδα στο μίγμα τελικά, και τι έκανα λάθος στο μίγμα,? |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:36. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board