Θόρυβο από την Αντλία
Γεια και χαρά σας,
Παρατήρησα πριν λίγο πως η αντλιούλα μου κάνει κάποιο θόρυβο που ποτέ ως τώρα δεν είχα παρατηρήσει! Τώρα ή το έκανα από την αρχή ή εδώ και καιρό ή το κάνει σχετικά πρόσφατα π.χ από το ΣΚ που άλλαξα το νερό και το καθάρισα. (Όπως λέμε ή νύχτα θα είναι ή μέρα θα είναι) Πάντως θέλω να ρωτήσω: -αν και κατά πόσο ενοχλητικό είναι για τα ψάρια (αλήθεια ακούνε) αν όντως δεν το έκανε από την αρχή; -αν υπάρχει κάποιος τρόπος επιδιόρθωσης ή που μπορεί να οφείλεται; -Τέλος ποιά μου προτείνεται για 100 λίτρα ενυδρείο σε περίπτωση που αποφασίσω να το αλλάξω. |
fluval 205,eheim 2211 εχω να προτεινω..αλλα να ξερεις οτι πρεπει να ξανα φτιαξεις την βιολογια σου μετα....δεν ξερω αν μπορει να διορθωθει καπως...αν ειναι γνωστης μαρκας ψαξε για ανταλλακτικη φτερωτη...
|
κανε ενα καλο καθαρισμα, και τν φτερωτη, πιστευω θα εισαι ενταξει...
|
Συχνά ο θόρυβος είναι από το αξονάκι της φτερωτής, που μπορεί να έχει σπάσει, να έχει ραγίσει, ή απλά να έχει βγει από τη βάση του.
Για 100 λίτρα εγώ θα έβαζα το eheim 2213, ή ακόμη και το 2215, ναι, είναι υπερβολή, αλλά ξενοιάζεις για πολλά χρόνια. Άλλη εξαιρετική λύση αποτελούν τα Rena Filstar XP-1 και XP-2 (αντίστοιχα των eheim) που τα θεωρώ και πιο εύχρηστα. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:27. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board