Αναγνωριση κιχλιδας
2 Συνημμένο(α)
Ελα η καλη η αναγνωριση παιδια...
Στην αρχη τα θεωρησα ACEI,αλλα δεν ξερω... |
το πρωτο ειναι aulonocara και μαλλον nyassae η jacobfreibergi
και το δευτερο haplochromis ειναι νομιζω.τωρα το ειδος...θα το κοιταξω |
Αν σας βοηθαει,ειναι μπολντοζες κανονικες,δεν τα εχω δει απο κοντα,μονο απο την φωτο και εγω αλλα απο οτι λεει ο φιλος που τις εχει του εχουν ξεριζωσει και καταστρεψει ολα τα φυτα και μεταφερουν συνεχεια την αμμο σε λοφους μεχρι να βρουν τζαμι στον πατο.
------------------------- Επισης να πω οτι και τα δυο εχουν ιδιο μεγεθος περιπου 13-15 ποντους και το πιο σκουρο κυνηγαει το ανοιχτοχρωμο. Εγω με αυτα που μου λεει εχω καταθεσει τα οπλα. Για βοηθηστε οι γνωστες των μεγαλων λιμνων. |
πιο πιθανο να ειναι και το δευτερο καποιο ειδος aulonocaras
|
Η πρωτη απο οτι βλεπω πρεπει να ειναι η walteri ή η stuartganti...
Η δευτερη δεν εχω ιδεα... |
kostaskich
το πρωτο ειναι μαλλον nyasse και το δευτερο αποκλειετε να ειναι καποιο ειδος ,μαλλον για διασταυρωμενο το βλεπω.
|
Παράθεση:
|
Χαμός με τα haps:)
Εγώ,ο πρώτος πιθανολογώ ότι είναι Aul.jacobfreibergi ή saulosi ή stuartgranti. Στο δεύτερο με μπερδεύουν οι οριζόντιες ρίγες και τα χείλη του ψαριού. Είναι λογικό να κυνηγάει ο πρώτος το δεύτερο αφού έχει παρόμοια χρώματα με το θηλυκό του(είναι όμως θηλυκό?) Γι αυτό όταν φιλοξενούμε αυτά τα είδη πρέπει ο προμηθευτής μας να είναι αξιόπιστος,αφού κυκλοφορούν πολλά υβρίδια και εμείς πολύ δύσκολα μπορούμε να ξεχωρίσουμε το είδος,ειδικά των θηλυκών που είναι παρόμοια. |
Παντως για τη συμπεριφορα που αναφερεις..πρεπει να ναι και λιγο στριμωγμενα
|
Στριμωγμενα με τιποτα.
2 ψαρια σε 280 λιτρα ειναι. Οπως και να εχει...Χαριζοντε και τα 2! |
kostaskich
Παράθεση:
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:24. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board