ιδεα για ψυξη δειτε το και θελω γνωμες
1 Συνημμένο(α)
Airconditionerhack.jpg
τη λετε αξιζει τον κοπο να κατασκευασω κατι τετειο το βρηκα εντελος τυχεα φενετε απλο μια αντλια σωληνας για ψυκτικες εγκαταστασεις πολυ λεπτος και ευκαμτος λαστιχο ανεμιστηρας και σκρατς (δεματικα ) και οικονομικο φενετε τη λετε ?????????????? ο χαλκος ειναι καλος για τα ψαρια αν οχι καμια ιδεα για αντικατασταση του χαλκου με κατι αλλο |
Αν το ενυδρείο σου ανεβάζει θερμοκρασίες πάνω από αυτές του χώρου που θα βρίσκετε ο ανεμιστήρας τότε θα δουλέψει. Και μακριά από τον χαλκό.
|
Χμμμ... όπως είπε και ο lion, δεν θα μπορεί να σου κατεβάσει τη θερμοκρασία κάτω απο αυτή του περιβάλλοντος χώρου.
(Και φυσικά όχι χαλκό) Εγώ θα πρότεινα να δεις τη δοκιμασμένη λύση με τα ανεμιστηράκια που φυσάνε την επιφάνεια του νερού. |
...η ψυξη του νερου στα ενυδρεια μας ειναι συνεπεια της εξατμισης που εχουμε οταν χρησιμοποιουμε ανεμηστηρακια...στο συγκεκριμενο για να δουλεψει-αφου εξατμηση δεν εχουμε-μονο αν η θερμοκρασια του χωρου ειναι χαμηλη αλλα και παλι αν ηταν ετσι δε θα ανεβαζε θερμοκρασια το ενυδρειο,οποτε μαλλον δεν εχει αποτελεσμα η πατεντα*...;)
* βεβαια δεν το εχω "δουλεψει" για να δω αν εχει αποτελεσμα. |
Αυτο το ειχε δοκιμάσει ενας φίλος αλλα οχι για ενυδρείο για τον εαυτό του! Είχε 1 ταπερακι με νερό και παγάκια που ηταν μεσα η αντλία. Το αποτέλεσμά ηταν οτι πάγωνε τοσο πολύ ο αέρας που σταμάτησε να το χρησιμοποιεί. :rolleyes:
|
Αν με κάποιο τρόπο ρίχνεις συνεχώς νερό από την έξω πλευρά του σωλήνα, έτσι ώστε να έχεις εξάτμιση τότε θα δουλέψει..
|
καπως ετσι δε δουλευει το ερκοντισιων αν ο ανεμιστηρας δουλευει τοτε πιστευω θα παγωνει το νερο που κυκλοφορει μεσα στη σωληνα αν αντι για το σωλινα βαλω ενα ψυγειο απο μηχανη δε θα παγωνι το νερο του ενυδρειου αν χρησιμοποιησω αλουμινιο ειπαρχει προβλημα ???
------------------------- Παράθεση:
|
Ναι, αλλά τους 130 τους ρίχνει στους 90... Με θερμοκρασία περιβάλλοντως max 40...
ΔΕΝ υπάρχει κανένας τρόπος να ρίξεις τη θερμοκρασία κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντως αν δεν έχεις μία πιο ψυχρή "δεξαμενή" (όπως πχ. τα παγάκια) ή μετατροπή ενέργειας, είναι απλή φυσική... Η εξάτμιση θα μπορούσε να είναι μία λύση αλλά σε ένα ενυδρείο ας πούμε 100 λίτρα με ένα λίτρο να περνάει από το σπιράλ και 30-40 ml να εξατμίζονται από την έξω μεριά του σπιράλ δε θα κάνει απολύτως τίποτα... |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Το νερό του κινητήρα κατεβαίνει στους 87-90, αλλά η εξωτερική θερμοκρασία είναι το πολύ 40. Στο ενυδρείο, χωρίς εξάτμιση δεν θα κατέβει εφόσον η εξωτερική θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη. |
Παράθεση:
|
εχει κανει κανεις αυτο το πηραμα ????? το ενυδρειο μου δεν πιανει 130 εγω το προβλημα μου το εχω λυσει με ανεμηστηρες
αλλα για να κατεβαζει τη θερμοκρασια 40 βαθμους δεν ειναι κατι? γιατι το 40 να μη το κανει 26 δεν εχει δοκιμαστη ακομα θα το δοκιμασω και θα σασ ενυμεροσω . καθομε και σκεφτομε πατεντες ενω δεν εχω κανενα προβλημα εγω ζητησα βοιθεια, δεν ζητησα να μου πειτε ποσο χαζη ειναι η ιδεα μου αν δε δουλεψει ναι μπορειτε να πειτε οτι θελετε |
χαρη κανεις δε σου ειπε οτι ειναι χαζη η ιδεα σου...χαλαρωσε...τα παιδια σου λενε οτι μαλλον δε θα δουλεψει για να γλιτωσεις τη φασαρια...αν εσυ νομιζεις οτι μπορει να γινει δοκιμασε το και ενημερωσε μας για τα αποτελεσματα σου...
ποτε δε ξερεις τι μπορει να βγει απο μια ιδεα...στην πρωτοτυπη μορφη της η επεξεργασμενη... |
Παράθεση:
|
αν καποιος ειχε δοκιμασει κατι αναλογο θα σου το ελεγε...προφανως δεν εκαναν κατι τετοιο γιαυτο...μπορεις να πειραματιστεις με την ιδεα σου αν σου κανει διαθεση...μπορει να το βρεις ενδιαφερον...
|
πανο πηστευω οτι θα δουλεψει .
μηπωσ εσυ ξερισ αν μπορω να χρησιμοποιησω αλουμινιο γιατι χαλκο δε μπορω μεχρι το βραδυ θα το εχω ετοιμο |
πραγματικα δε ξερω αλλα και δεν ακουσα να κανει το αλουμινιο κακο...παλια το χρησιμοποιουσαν σαν κορνιζα εξωτερικα σε μερικα ειδη ενυδρειων...αυτο ομως δε σου παρεχει εγγυση..καλυτερα ψαξτο λιγο..
|
Παράθεση:
|
Καλημέρα harri, κανείς δεν σου είπε ότι η ιδέα σου είναι χαζή, ακόμα και αν
δεν δουλέψει κανείς δεν θα σου το πει, αντίθετα θα έχεις προσπαθήσει να κάνεις κάτι που θα μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μας και θα αποφύγουν την ταλαιπωρία οι επόμενοι με κάτι παρόμοιο. Αν δουλέψει το εύχομαι γιατί θα είσαι αυτός που με την πατέντα σου θα έχεις δώσει λύση σε ένα πρόβλημα με την θερμοκρασία που πολλοί έχουν. Εφόσον θέτεις ανοιχτά την ιδέα σου στο GAB, θα ακούσεις και άλλες γνώμες οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν με τις δικές σου, εσύ μαζεύεις πληροφορίες και κάνεις αυτό που νομίζεις. Αν συμφωνούσαμε όλοι μαζί σου, σημαίνει ότι η πατέντα θα ήταν κάτι εύκολο οπότε κάποιος άλλος θα το είχε κάνει πριν από σένα. |
μεχρι το βραδυ θα ξερουμε
[quote=ANXRI;361175]Καλημέρα harri, κανείς δεν σου είπε ότι η ιδέα σου είναι χαζή, ακόμα και αν
δεν δουλέψει κανείς δεν θα σου το πει, αντίθετα θα έχεις προσπαθήσει να κάνεις κάτι που θα μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μας και θα αποφύγουν την ταλαιπωρία οι επόμενοι με κάτι παρόμοιο. Αν δουλέψει το εύχομαι γιατί θα είσαι αυτός που με την πατέντα σου θα έχεις δώσει λύση σε ένα πρόβλημα με την θερμοκρασία που πολλοί έχουν. Εφόσον θέτεις ανοιχτά την ιδέα σου στο GAB, θα ακούσεις και άλλες γνώμες οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν με τις δικές σου, εσύ μαζεύεις πληροφορίες και κάνεις αυτό που νομίζεις. Αν συμφωνούσαμε όλοι μαζί σου, σημαίνει ότι η πατέντα θα ήταν κάτι εύκολο μεχρι το βραδυ θα ξερουμε αν δουλευει ελπιζω να λεισω το προβλημα τησ ζεστησ με λιγο κοστος..... ευχαριστο |
μεχρι το βραδυ θα ξερουμε αν δουλευει ελπιζω να λεισω το προβλημα τησ ζεστησ με λιγο κοστος..... ευχαριστο[/quote]
...τα "λειτουργικα εξοδα" τα σκεφτηκες? :cool: |
Στην ουτοπική-καλύτερη των περιπτώσεων (χωρίς παγάκια) θα φτάσει κοντά στην θερμοκρασία του περιβάλοντος.
Δοκίμασε το για την χαρά του κατασκευάζειν αλλά μην περιμένεις να κάνεις δουλειά στο ενυδρείο, γιατί εκεί το ζητούμενο το καλοκαίρι είναι να έχουμε χαμηλότερη θερμοκρασία από του δωματίου. |
Παράθεση:
οταν λες λειτουργρικα εξοδα εννοεις το ρευμα ???? αν επερνες ενα μηχανιμα που παγωνει το νερο δε θα το εβαζεσ στην μπριζα ??? |
Παράθεση:
αν επερνες ενα μηχανιμα που παγωνει το νερο δε θα το εβαζεσ στην μπριζα ???[/quote] harris, οπωσδήποτε και το ψυκτικό καίει ρεύμα, το θέμα είναι ποιό από τα δύο (ψυκτικό, ή η λύση με ανεμιστήρα και σωλήνα νερού) είναι πιό αποδοτικό. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το σύστημα με τον ανεμιστήρα καίει περισσότερο ρεύμα σε σχέση με την ψύξη που παράγει. Το μεγαλύτερο "εμπόδιο" όμως είναι οι νόμοι της θερμοδυναμικής οι οποίοι λένε ότι είναι αδύνατο να πετύχεις θερμοκρασία νερού χαμηλότερη από αυτή του περιβάλοντος, τουλάχιστον αν το σύστημα απλά φυσά αέρα πάνω στο σωλήνα που φαίνεται στο αρχικό ποστ. |
...ναι,για την καταναλωση ρευματος μιλαω...παντα συγκριτικα με τα 12βολτα ανεμηστηρακια των pc.;)
|
με τα δωδεκαβολτα ναι θε εχει διαφορα θα καιει παραπανω γιατι δουλευει ο ανεμιστηρας και δουλευει και η αντλια νερου
------------------------- Το μεγαλύτερο "εμπόδιο" όμως είναι οι νόμοι της θερμοδυναμικής οι οποίοι λένε ότι είναι αδύνατο να πετύχεις θερμοκρασία νερού χαμηλότερη από αυτή του περιβάλοντος, τουλάχιστον αν το σύστημα απλά φυσά αέρα πάνω στο σωλήνα που φαίνεται στο αρχικό ποστ.[/quote] αυτο ηταν απο εκει που πηρα την ιδεα εχω βαλει μπροστα απο τον ανεμηστηρα ενα ψυγειο απο μηχανη |
2 Συνημμένο(α)
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Χάρη δε θέλει κανένας να στην πει...
Απλώς υπάρχουν κάποια πράγματα που απλώς δε γίνονται... Η θερμοκρασία του νερού δε θα πάει ΠΟΤΕ κάτω από τη θερμοκρασία του αέρα του δωματίου, απλά γιατί δε γίνεται. Αν ο αέρας στο δωμάτιο είναι στους 30 βαθμούς και του νερού 45, και όλα δουλεύουν καλά, φυσικά και θα πέσει κοντά στους 30 και το νερό, αλλά δε θα πάει ποτέ πιο κάτω. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:37. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board