Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Χάνονται cardinal στο δισκοενυδρείο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32446)

arkoujohn 24-05-09 10:26

Χάνονται cardinal στο δισκοενυδρείο

Παιδιά τους τελευταίους μήνες οι συγκατοικοι των δίσκων μου καμια 30αριά cardinal αρχίζουν να μας αφήνουν χρόνους... βγάζουν ένα περιέργο στίγμα σαν χτύπημα στο τέλος της ουράς τους πριν το πτερύγιο και μετά από λίγο καιρό πεθαίνουν. Τρώνε κανονικά αλλα...
Τι φταίει και τι μπορώ να κάνω χωρίς να διαταράξω την ισορροπία των δίσκων???

blackghost7 24-05-09 10:51

Ωχ τι το θελες αυτο τωρα?! Ελπιζω να μη εμφανιστει ο FUN γιατι καηκαμε!:D

Υ.Γ. Δωσε παντως καποιες πληροφοριες ακομα για να σε βοηθησουμε.
Θερμοκασια, ph , no3 , gh , kh , λιτρα ενυδρειου. Ποσοι δισκοι , ποσα αλλα ψαρια και ποια, τι φιλτρανση εχεις?
Πες αυτα και εδω ειμαστε να βγαλουμε ακρη στις μυστηριες εξαφανισεις;)

Raven 24-05-09 12:56

Χωρις να ειμαι σιγουρος, αλλα μου ακουγεται για neon disease,μια ασθενεια που χτυπαει τα neon. Kανε μια αναζητηση να δεις αν ταιριαζουν τα συμπτωματα και περιμενε απαντησεις και απο τους πιο εμπειρους στις ασθενειες.

halvas69 24-05-09 13:03

Tα Cardinals δεν νοσούν ποτέ από Neon tetra disease....αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξέρω και τι έχουν τα ψαράκια του φίλου μας.

Yiannis59 24-05-09 13:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από arkoujohn (Μήνυμα 356871)
Παιδιά τους τελευταίους μήνες οι συγκατοικοι των δίσκων μου καμια 30αριά cardinal αρχίζουν να μας αφήνουν χρόνους... βγάζουν ένα περιέργο στίγμα σαν χτύπημα στο τέλος της ουράς τους πριν το πτερύγιο και μετά από λίγο καιρό πεθαίνουν. Τρώνε κανονικά αλλα...
Τι φταίει και τι μπορώ να κάνω χωρίς να διαταράξω την ισορροπία των δίσκων???

Ετσι και σε πετύχει πουθενα ο τσεκουρατος την έβαψες :smt033

ΑΝΤΩΝΗΣ1980 24-05-09 14:01

Ποσο καιρο τα εχεις τα ψαρακια?
Μηπως (λεω μηπως) ηρθε η ωρα τους?

arkoujohn 24-05-09 20:21

1 χρόνο και τα πήρα και μικρά..
Ph 6,4
Θερμόκρασία 29
Φίλτρα 2228 και 2224 έκτος από τα υλικά τους το ένα έχει τύρφη και το άλλο Phossguard
no3 10mg/lt και no2 0mg/lt gh 6d kh1-3d
-------------------------
Cichlids such as Angelfish, and Cyprinids such as Rasboras and Barbs, also fall victim to the disease. Even the common Goldfish can become infected. Interestingly enough, Cardinal tetras are resistant to the ravages of Neon Tetra disease.

jimmis1974 24-05-09 22:03

εχω και γω δισκοενυδρειο και πριν πολυ καιρο εχανα επεισης αρκετα cardinal. Ειχα θερμοκρασια καπου 29,2 με 29,5 .
Την μειωσα στους 28 και απο τοτε δεν εχω χασει ουτε ενα !!!!!

netblues 24-05-09 22:10

Ειναι λιγο απιθανο να ειναι θεμα θερμοκρασιας. Υποτιθεται οτι οι καρδιναλιοι αντεχουν.
Πιο πολυ μοιαζει με κατι κολλητικο που επηρεαζει τα τετρα οχι ομως τους δισκους.
Μαλλον αδυνατο να γινει διαγνωση, ποσο μαλλον αντιμετωπιση του προβληματος.
Υπαρχει περιπτωση οι δισκοι να χουν γλυκαθει και να τα κυνηγανε?

arkoujohn 25-05-09 06:44

Ώντος πρέπει να είναι κάτι το κολητικό γιατί το παθαίνουν ένα ένα.
Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να ρίξω κάποιο γενικό "αντιβιοτικό" διοτι σκέφτομαι ότι μπορεί να χαλάσω την βιολογία των δίσκων... Δεν ξέρω αν πράττω ορθά, τι λέτε?

netblues 25-05-09 07:55

Αντιβιοτικο για κατι που δεν ειμαστε σιγουροι, μαλλον οχι, ανεξαρτητως δισκων.
Αν μπορεις να τα βαλεις σε αλλο ενυδρειο, ισως.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:49.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01429 seconds with 10 queries