Co2
Λιπών χρειάζομαι λίγο την βοήθεια σας , τώρα θα βάλω ζάχαρη και μαγιά μέσα στο μπουκάλι 2 λίτρο , 3 φλιτζανάκια του ελληνικού ? η με ποιο μεγάλα φλιτζανάκια ?
------------------------- Κανένας ? |
Η ακριβής συνταγή έχει ως εξής:
- Ζεστό νερό (από θερμοσίφωνα, μήν μπλέξεις με βρασίματα), το μισό μπουκάλι - 2-3 φλυτζάνια ζάχαρη (όσο περισσότερη, τόσο περισσότερο διαρκεί το μίγμα, μήν το παρακάνεις τώρα 1η φορά, γιατί μπορεί να πάει κάτι στραβά και να πάει χαμένο) - Χτυπάς να λιώσει η ζάχαρη - Συμπληρώνεις με κρύο νερό για να έρθει σε νορμάλ θερμοκρασία, γιατί δεν αντέχει σε όλες τις θερμοκρασίες η μαγιά.. - Ρίχνεις μαγιά τη μύτη της κουταλιάς του γλυκού, 1/4 κουταλάκι κοφτό περίπου (όσο περισσότερη, τόσο περισσότερη παροχή θα έχεις στην αρχή, και τόσο γρηγορότερα θα εξαντληθεί το μίγμα).. - Χτυπάς πάλι να διαλυθεί.. (κάποιοι διαλύουνε τη μαγιά χωριστά, σε ένα ποτηράκι, αλλά νομίζω ότι είναι τσάμπα κόπος).. - ΕΤΟΙΜΟΣ! :p Υ.Γ. Βάλε το μπουκάλι κάπου που να έχει ζέστη, π.χ. κοντά στο ballast που έχεις για τις λάμπες σου.. Σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν πολυβγάζει.. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Μέχρι εδώ το γέμισα καλά είναι ?
Και πότε θα αρχίσει να βγάλει φυσαλίδες ? |
Καλά το γέμισες. Αν δεν έχει διαρροή και ανάλογα και με την θερμοκρασία σε λίγες ώρες θα δεις.
|
Παράθεση:
------------------------- 14ις φυσαλίδες στο λεπτό είναι καλά? |
14 φυσαλίδες μπορεί να είναι ΟΚ (πόσα λίτρα έχεις; ), αλλά μάλλον θα είναι λίγες. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει το πως γίνεται η διάχυση (π.χ. άλλο να βγαίνουν κατευθείαν από το σωληνάκι και να ανεβαίνουν στην επιφάνεια, και άλλο με διαχυτήρα ή να περνάνε μέσα από το φίλτρο πρώτα).
Βασικά το μίγμα σου θα χρειαστεί κάποιο χρόνο μέχρι να φτάσει στην "κορυφή" της παραγωγής CO2. Εμένα, με 3 ποτήρια ζάχαρη σε 3.5λ νερό και 1 κουταλάκι μαγιά, βγάζει 28φυσαλίδες/λεπτό και κρατάει 12-14 μέρες. Ο μόνος τρόπος να ξέρεις σίγουρα αν η ποσότητα διοξειδίου που διαχέεται είναι να κάνεις τεστ στο νερό σου (π.χ. να μετρήσεις KH και Ph και να συμβουλευτείς το σχετικό πίνακα που σου δίνει την τιμή του CO2 - κάνε μια αναζήτηση εδώ στο GAB) |
Παράθεση:
|
Παίζει ρόλο και το αν έχεις βαλβίδες αντεπιστροφής καθ'όδόν, καθώς και το βάθος νερού στο σημείο που γίνεται η έξοδος των φυσαλίδων γιατί η πίεση του νερού απαιτεί μεγαλύτερη πίεση αερίου (μεγάλη διαφορά μεταξύ 50εκ και 40εκ βάθους, π.χ.)
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Ρε παληκάρια... Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι. Εχθές έφτιαξα το μείγμα σε 2 λιτρα μπουκάλι με 3 φλυτζάνια ζάχαρη και μισο κουταλάκι κοφτό μαγειά. Η θερμοκρασία του νερού ήταν όπως την θέλει η μαγειά για να αρχίσει τις ζυμώσεις. Σήμερα έχω 8 φυσαλίδες/λεπτό και πιστεύω απ' ότι διάβασα μέχρι τώρα οτι είναι πολύ λίγες. Λέτε αργότερα να βγάλει περισσότερες? Έχω και 2 αποριες. Το νερό όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ίσως και λίγο παρακάτω τι συμβένει? Επίσης μήπως θα πρεπε να το έχω το μπουκάλι καλύτερα πάνω στο καλοριφέρ?
Ευχαριστώ |
Θελει γυρω στους 24-25 βαθμους για να βγαλει αρκετες φυσαλιδες.
Εκτος και αν εχεις διαρροη.. :rolleyes: |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Επόμενη μέρα αυξήθηκαν φυσαλίδες μάλλον ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν
Δεν έχει παρεξηγήσεις :D;) |
Παράθεση:
Κάπως έτσι έχει η ιστορία...:) |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board