Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Βοήθειαααααααααααααααααα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27436)

Guderian 15-10-08 23:22

Βοήθειαααααααααααααααααα

Γεία σε όλους..
Νέος εδώ στο αντικείμενο.. λοιπόν έχω ένα μικρό ενυδρείο 40 λίτρων χωρίς αληθινά φυτά μέσα.
Με ένα κυκλοφοριτή, θερμοστάτη, και οξυγόνο…το ενυδρείο δεν είναι κάποιας μάρκας το έκανα μόνος μου.

Έχω μέσα ψάρια 1 κογκολέζο 1 γλυφτη 2 gambi και ένα σπαθοφόρο.

Τώρα όταν το ξεκίνησα είχα βάλει μέσα νιτρικά και αντιχλώριο. Μετά από 2 μέρες το νερό θόλωσε προς το άσπρο κ μετά από 3 μέρες έγινε πάλι κανονικό. Μου είπανε πώς είναι φυσιολογικό. Μέχρι που μου το ξαναέκανε κ πέθανε το ένα ψαράκι. Τα μάτια του είχανε μία κρούστα. Ρώτησα κ μου είπανε να βάλω βακτηρίδια και ένα φάρμακο για αυτή την αρρώστια….

Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο για να μην έχω άλλα προβλήματα?

1)Πώς μπορώ να δώ αν έχει στρώση το νερό… ?
2)πόσα ψάρια μπορώ να βάλλω ?
3)Θέλει συχνά αλλαγή το νερό ? Εφόσον σε 3 βδομάδες έβαλα 4 λίτρα λόγο εξάτμισης
4)ποσό συχνά θέλουν τάϊσμα τα ψαράκια?
5)Πως μπορώ να δώ αν τα gambi είναι αρσενικό και θυλικο?

Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Nikos! 16-10-08 00:16

Εγω λεω να παρεις βρωμια απο καποιο υγειες ενυδρειο ετσι ωστε να στρωθει πιο γρηγορα το ενυδρειο σου.Αν το κανεις ετσι σε 1 εβδομαδα θα μπορεις να βαλεις ψαρακια μεσα χωρις κανενα προβλημα.οταν ριχνεις τροφη πρεπει να καταναλωνεται σε λιγα λεπτα απο τα ψαρια και να μην μενει στον πατο του ενυδρειου.καθε εβδομαδα πρεπει να κανεις αλλαγη νερου.για το ποσα ψαρια μπορεις να βαλεις δεν ξερω ακριβως...μπορεις να βαλεις και μερικες γαριδουλες που βοηθανε στην καθαριοτητα του ενυδριου.

aaaooll 16-10-08 00:29

προανως το σπαθοψαρο ειναι ξυφοφορος? τα 40λ για γλυφτη, ειναι λιγα. τι ειναι?
ισως καποιες φωτο θα βοηθουσαν...
οταν λες κυκλοφοριτη τι εννοεις? δεν εχεις φιλτρο? αν οχι επιβαλετε...
οταν λες εβαλες νιτρικα μεσα τι εννοεις? αντιχλωρειο σε καθε αλλαγη νερου(δεσμευει το χλωρειο και την χλωραμινη απο το νερο) στην ποσοτητα που προτινει ο κατασκευαστης του... οσο για το ψαρακι και την κρουστα στο ματι δεν ξερω να σου πω.
ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο? τα βακτιρια που εβαλες θα επιταχινουν το στρωσιμο του ενυδρειου κατα καποο τροπο, αλλα μην περιμενεις και πολλα... απο την στιγμη που εχεις ψαρια μεσα, πρεπει να βρεις οπως διποτε μπολι απο καποιον (αυτη η βρομια που λεει ο nikos! η μπιχλα δλδ) το οποιο ειναι απικιες βακτηριδιων απο αλλο ενυδρειο που λειτουργει καιρο, και να ειναι υγειες...

και μην ξεχνας, τις συχνες αλλαγες νερου..;)

1. με μετρισεις... ΝΟ2 ΝΟ3 ΝΗ3
2. 40 λιτρα δεν εχεις και πολλες επιλογες... ισως ενας μονομαχος, μπολικα φυτα,,, αλλη εναλακτικη ειναι ενα μικρο κοπαδι τετρα με λιγες γαριδουλες, η μονο γαριδουλες πχ τσερυ, για να της αναπαραγεις μονο...
3. 30% ανα βδομαδα ειναι το ιδανικο...
4. καθε μερα, οσο να τα φανε σε 2 λρπτα περιπου, (εγω μια φορα την εβδομαδα κανω και διαιτα...)
5. τα αρσενικα guppy εχουν χρωματα (και φαινετε και το γονοποδιο[γενιτικο οργανο] στο κατω μερος του ψαριου, τα θυλικα οχι...

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Nikos! (Μήνυμα 297394)
Εγω λεω να παρεις βρωμια απο καποιο υγειες ενυδρειο ετσι ωστε να στρωθει πιο γρηγορα το ενυδρειο σου.Αν το κανεις ετσι σε 1 εβδομαδα θα μπορεις να βαλεις ψαρακια μεσα χωρις κανενα προβλημα.οταν ριχνεις τροφη πρεπει να καταναλωνεται σε λιγα λεπτα απο τα ψαρια και να μην μενει στον πατο του ενυδρειου.

νικο εχει μεσα ψαρακια...

;)

Guderian 16-10-08 01:20

1. με μετρισεις... ΝΟ2 ΝΟ3 ΝΗ3 ti enois? pos tis kano autes??? theli mixanima?

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aaaooll (Μήνυμα 297395)
προανως το σπαθοψαρο ειναι ξυφοφορος? τα 40λ για γλυφτη, ειναι λιγα. τι ειναι?
ισως καποιες φωτο θα βοηθουσαν...
οταν λες κυκλοφοριτη τι εννοεις? δεν εχεις φιλτρο? αν οχι επιβαλετε...
οταν λες εβαλες νιτρικα μεσα τι εννοεις? αντιχλωρειο σε καθε αλλαγη νερου(δεσμευει το χλωρειο και την χλωραμινη απο το νερο) στην ποσοτητα που προτινει ο κατασκευαστης του... οσο για το ψαρακι και την κρουστα στο ματι δεν ξερω να σου πω.
ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο? τα βακτιρια που εβαλες θα επιταχινουν το στρωσιμο του ενυδρειου κατα καποο τροπο, αλλα μην περιμενεις και πολλα... απο την στιγμη που εχεις ψαρια μεσα, πρεπει να βρεις οπως διποτε μπολι απο καποιον (αυτη η βρομια που λεει ο nikos! η μπιχλα δλδ) το οποιο ειναι απικιες βακτηριδιων απο αλλο ενυδρειο που λειτουργει καιρο, και να ειναι υγειες...

και μην ξεχνας, τις συχνες αλλαγες νερου..;)

1. με μετρισεις... ΝΟ2 ΝΟ3 ΝΗ3
2. 40 λιτρα δεν εχεις και πολλες επιλογες... ισως ενας μονομαχος, μπολικα φυτα,,, αλλη εναλακτικη ειναι ενα μικρο κοπαδι τετρα με λιγες γαριδουλες, η μονο γαριδουλες πχ τσερυ, για να της αναπαραγεις μονο...
3. 30% ανα βδομαδα ειναι το ιδανικο...
4. καθε μερα, οσο να τα φανε σε 2 λρπτα περιπου, (εγω μια φορα την εβδομαδα κανω και διαιτα...)
5. τα αρσενικα guppy εχουν χρωματα (και φαινετε και το γονοποδιο[γενιτικο οργανο] στο κατω μερος του ψαριου, τα θυλικα οχι...

νικο εχει μεσα ψαρακια...

;)

aaaooll 16-10-08 01:24

ειναι τεστακια, που υπαρχουν σε πετ σοπ, υπαρχουν σε στικ και σε υγρα τεστ, που ειναι ποιο αξιοπιστα,,,
ειναι για νιτρωδη, νιτρικα, και αμωνια...

Apostolis 17-10-08 09:21

Καλωσόρισες φίλε Guderian!

Δες εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8388

και εδώ...
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655

Guderian 17-10-08 16:13

eyxarito oloys

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:56.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01423 seconds with 10 queries