νιτρικα!
πως μπορεις να ριξεις αμεσα τα νιτρικα?κανω αλλαγες νερου,κ ελατωσα το φαει,ειναι κ καλα φυτεμενο,αλλα σχεδον παντα εχω νιτρικα!καποιο φαρμακο να μου πειτε?
|
Παράθεση:
ποσο εχεις νιτρικα και με τι τεστ μετρησες? |
τα νιτρικα παιζουν μεταξυ 10 κ 25,δυστηχως εχω τα στριπς οχι τοσο αξιοπιστα
|
με μια αλλαγη 50% εισαι μια χαρα αν οντως η πραγματικη τιμη ειναι καπου εκει 20-25..... αν ειναι κατω απο 15 εισαι οκ κατα τη γνωμη μου...εγω προσπαθω να κρατω τα νιτρικα μου στο δεκα και τα φυτα δειχνουν να πανε καλα..
οσο για τα στριπς της esha που εχω εγω εχω καλη γνωμη και την εχω επιβεβαιωσει και με υγρα τεστ για επαληθευση αλλα και με επισκεψη σε βιοχημικο εργαστηριο....δες εδω... http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=6920&page=2 ......απλα δε σου δινουν ακριβεια... προς θεου δε θελω να ανοιξω παλι την συγκρουση υγρα και στικς...λεω τη γνωμη μου και την εμπειρια μου.... γενικα παντως μη σε αγχωνει να μηδενισεις τα νιτρικα σου...θα ηταν και λαθος εφοσον εχεις πλουσια βλαστηση.. |
Παράθεση:
|
Και με 20-25 μια χαρα εισαι.
|
Παράθεση:
Ξέρεις κανείς πως μπορώ να τα αυξήσω; |
τι τεστ εχεις?
με μπολικο φαι και μειωνοντας τις αλλαγες νερου εχεις και νιτρικα...αλλα αυτο θα εχει αλλες συνεπειες... οποτε για τα φυτα σου μπορεις να δινεις το nitrogen της seachem.....η να κανεις διαλυμα KNO3 |
Παράθεση:
|
δηλαδη κανεις αλλαγες μια βδομαδα 30% και μια βδομαδα 50%...γιατι τοσο πολυ? (πολυ εφοσον εχεις μηδενικα νιτρικα..κατα τη γνωμη μου)
|
Παράθεση:
Δηλαδή; 30% ανά βδομάδα; Έκανα τόσο πολύ γιατί είχα 26 ψαράκια μέσα! |
αναλογα τα ψαρακια και τα λιτρα σου....αλλα εφοσον εχεις 0 νιτρικα .....νομιζω μπορεις αφοβα να μειωσεις λιγο τις αλλαγες σου....
χωρις να πας στο αλλο ακρο......να σου θυμισω πως αζωτο μπορεις να δωσεις και με σκευασματα |
Παράθεση:
|
γιατι γενικα ειμαστε υπερ των συχνων αλλαγων...οποτε μπορεις να συνεχισεις να ακολουθεις τη ρουτινα σου και αν εχεις 0 νιτρικα ανεβασε τα με σκευασματα
|
Παράθεση:
|
σε ποιον κωστα αναφερεσαι? η μαλλον στελνω πμ μη χαλαμε το ποστ
|
Παράθεση:
|
το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι ταιζω τα ψαρια 3 φορες την ημερα απο λιγο
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Εγώ προσπαθώ να τα κρατάω από 10-20... μια καλή μέθοδος γι'αυτό είναι η προσθήκη ΚΑΘΑΡΟΥ Νιτρικού Καλίου (ΚΝΟ3), αλλά συνήθως αυτό σε αρκετά φυτεμένα ενυδρεία...
Για την μείωση των νιτρικών, συχνές αλλαγές νερού και φυτά γρήγορης ανάπτυξης (κερατόφυλλο, πολυσπέρμα, λευκοκεφάλα) ;) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
συγκρινόμενη με το ταίσμα μια φορά την μέρα και "κανονική" μερίδα |
Φαντάζομαι ότι ο oscar εννοεί πως καλύτερα(από άποψη νιτρικών)να τα'ί'ζεις σε 3 δόσεις την ίδια ημερήσια ποσότητα φαγητού,παρα σε 1 δόση.Αν το θέτει έτσι,έχει απόλυτο δίκιο.
|
Νομίζω το πρόβλημα σου oscar1 δεν είναι τα νιτρικά, που όπως σου είπε και ο Tolis είσαι οκ, αλλά τα ψάρια που έχεις σε σχέσει με τα λίτρα που τα έχεις.
Κάτι Δίσκους σε 70 λίτρα και κάτι μεγάλες Αμερικάνες Κιχλίδες σε 120 λίτρα μου φάνηκε πως διάβασα σε άλλα ποστ σου. Διόρθωσε σε αν είδα λάθος. |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board