DIY καπάκι ενυδρείου/φωτισμός
Καλησπέρα.
Έχω ενυδρείο 32,5(μήκος)*25(ύψος)*17(πλάτος) και θέλω να του αλλάξω την βάση και το καπάκι ώστε να προσαρμόσω και φωτισμό. Τι είδους φωτισμό προτείνετε για ένα τόσο μικρό ενυδρείο; Αξίζει να βάλω Τ5 (μία που βρήκα είναι Sylvania 20415); Φυτά το ενυδρείο έχει ανούμπιες προς το παρόν αλλά εάν μπεί ο φωτισμός θα εμπλουτιστεί η χλωρίδα του ενυδρείου. Επίσης τι είδους πράγματα πρέπει να προσέξω στην κατασκευή του καπακιού; Θα γίνου τρύπες για τα καλώδια ρεύματος, θα προσαρμοστεί ο φωτισμός και θα φτιαχτεί και πορτούλα για τάισμα του μονομάχου. Ξεχνάω κάτι άλλο? |
Έχω το ίδιο... δες εδώ στο #11.... αρκεί και αυτή η λάμπα που έχει μια pc 9 W daylight.... αλλά αν θες μπορείς να την αλλαξεις με μια ροζ φωτοσύνθεσης....
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....F4%E9%EA%E5%F1 |
Παράθεση:
Για αυτο λοιπόν επειδή θα ειναι όλα DIY ποια λάμπα ακριβώς συστήνεις και περισσότερο τι είδος λάμπας ώστε να φτιάξω το καπάκι να μπορεί να την υποδεχτεί. |
Μα δεν καταλαβες.... ουτε το δικό μου είχε λάμπα... :D
εγώ την έβαλα... είναι ένα φωτιστικό γραφείου κανονικά το έχει στο πρακτικερ, αλλα και σε πολλα μαγαζια με φωτιστικά... έβγαλα τον κορμό του και έμεινε ο μετασχηματιστής που και ότι βλέπεις από την λάμπα... μετα τρυπησα το καπακι και τοποθετησα ομορφα αυτην την λάμπα... ειναι και γνωστη ως πατέντα steady (έτσι κώστα?) ;):D |
Παράθεση:
(Ο Γιωργος (Pelecan) σκέφτεται να ξανακάνει αυτό το τεστ IQ που ειχε κανει κάποτε μιας και μπορεί να έπεσε σε διψήφιο νουμερο) Οποτε λες να αγοράσω φωτιστικό και να το προσαρμόσω στο καπάκι. Νομίζω βέβαια οτι θα είναι αισθητικά πιο ωραίο ενα ξύλινο καπάκι.Θα εξετάσω την προταση σου πάντως. |
Θέμα γούστου είναι... Μπορείς να το κάνεις και από μαύρο plexi glass.... :rolleyes:
|
Πάντως επειδή απο φωτισμό δεν "κατεχα" και πολλά έψαξα λίγο στο internet. Σε αυτό το site εμαθα αρκετά:
http://www.geocities.com/ptimlin/lighting.html |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:08. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board