αλλαγη χαλικιου
καλησπερα και παλι.θελω να ρωτησω πως μπορω να αλλαξω το χαλικι του ενυδρειου μου χωρις να ανακατεψω το υπόστρωμα.γινεται κατι τετοιο η το υπόστρωμα θα ανακατευθεί με το νερο και θα εχω προβλημα??
|
Εφόσον το ενυδρείο δεν είναι άδειο από νερό, κομματάκι δύσκολο αυτό που ζητάς.
|
Aστο καλυτερα.
|
Ντίνο για πιο λόγο Θέλεις να αλλάξεις το χαλίκι?
|
ελεγα για λεπτο χαλαζιακο στρατηγε.και ποιο ωραιο ειναι και ποιο καταλληλο για γατοψαρα (και κιχλιδες??) απο αυτο που εχω...
|
Δεν μπορείς να προσθέσεις απο επάνω προσεκτικά και αφου το ξεπλένεις καλα καλά.?
|
Παράθεση:
|
Πόσα εκατοστά χαλίκι έχεις πάνω απο το υπόστρωμα και τι διαμετρήματος?
|
εχω περιπου 5-6cm στρατηγε πανω απο το υποστρωμα και μου φενεται καπως να βαλω και αλλο:(.διαμετρος δεν ξερω αλλα ειναι μια μεση κατασταση ουτε χοντρο ουτε λεπτο.Σκευτομαι απλα για νανοκιχλιδες στο μελλον και γιαυτο θελω λεπτο χαλικι εκτος του οτι το βρίσκω και ποιο ομορφο...
|
Αν μπορεί σιγα σιγα με καμμιά κουτάλα τρυπητή βγάλε όσο μπορείς έστω 1-2 εκ.και μετά συμπλήρωσε απο επάνω το ψιλό αλλιώς αν δεν θέλεις να μπείς σε αυτη τη διαδικασία αστο έτσι.Τι υπόστρωμα έχεις και φοβάσαι να μη βγεί πάνω.?
|
το υποστρωμα ειναι 2,5 kg sera floredepot το οποιο εχω την εντυπωση οτι ειναι σχετικα λιγο γιαυτο και δεν θελω να χασω καποια ποσοτητα.
|
Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται,δική σου απόφαση.:D
|
ειμαι φαταουλας τι να κανουμε...:D:D:D.θα το επεξεργαστω στο μυαλό μου και θα αποφασισω.αντε να δουμε:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
|
Αν ρίξεις πιο λεπτόκοκκο χαλίκι πάνω από το υπάρχον, ύστερα από λίγο καιρό το λεπτόκοκκο θα "χαθεί" κάτω από το πιο χονδρόκοκκο.
|
η καλυτερη λυση ειναι βγαλτα ολα ,βαλε καινουργιο υποστρωμα και απο πανω το λεπτο και εισαι ετοιμος.
Βεβαια με πααααααααααραααααααα πολυ δουλεια χεχε :smt052 |
τελικα δεν θα το επιχειρήσω.μολις κονομησα ενα καρφουρισιο απο ενα θειο μου που μετα απο το τεραστιο διαστημα των 3 μηνων αποφασισε να σταματησει να ασχολείται..μιας και βαριόταν-δεν ειχε χρονο και ετσι θα βαλω εκει το λεπτοκοκο να κανω και το κομματι μου:D.
ΥΓ Κριμα για τον θειο...:(:(αλλα οχι και για εμενα..:grin::grin::grin: |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:48. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board