Τελος ξυλινου ενυδρειου
Μετα απο 13 μηνες αριστης λειτουργιας το ξυλινο ενυδρειο που εχω παρουσιασει σε αλλο ποστ παρουσιασε διαροη.Η εμπειρια ηταν τραυματικη μια και αρχισε να χανει στις 2 τη νυχτα,ευτυχως το αντιληφθηκαμε νωρις και χυθηκε μονο μισος κουβας στο πατωμα,μετα ομως επρεπε να αδειαση ολο να βγουν καμια 200 κιλα πετρες και φυσικα να σωθουν τα ψαρια μια και η διαροη ηταν χαμηλα και δεν γινοταν να μεινη καθολου νερο.Η ζημια μεγαλη και ηδη το ενυδρειο βρισκεται στον κηπο μια και κατα την αποψη μου δεν συμφερει να ξυλωθει ολο και να φτιαχτει παλι...Παραγγειλα και ερχεται αυριο ενα καινουριο 650αρι.
Εχω καποιες ερωτησεις και θελω την αποψη σας,πρωτα απο ολα αλλαζω setup και σκεφτομαι να βαλω μονο 3-4 μεγαλα ψαρια που θελουν ουδετερο ph,τι υποστρωμα να προτιμησω και μιλαω για χαλικι,τι πετρες,λαβα ας πουμε μπορω να βαλω?Σκεφτομαι καποιο συνδιασμο ξυλου και πετρας,απο φιλτρο το 2028 θα με καλυψει η να κοιταω κατι αλλο?Ευχαριστω εκ των προτερων.. |
Ποιο ήταν το πρόβλημα??Σε ρωτάω γιατί το επόμενο μου θα είναι ξύλινο...
|
Σε καποια ενωση αρχισε να χανει,δεν ξερω πως και γιατι,μια και ηταν ολο επενδυμενο εξωτερικα ηταν δυσκολο να εντοπισω ακριβως το σημειο,αντεξε 13 μηνες,δεν ηταν διαροη απο το ξυλο πιστευω απλως καποιο σημειο κλωτσησε
|
πες μας και τι ψαρια σκευτεσαι να βαλεις
το 2028 εγω το θεωρω πολυ λιγο για 650λιτρα ενυδρειο με μεγαλα ψαρια |
Θα ηθελα δισκους αλλα δεν θελω να μπλεξω ακομα με οσμωση οποτε σκεφτομαι οσκαρ,καποιο μεγαλο γατοψαρο η μερικα red belly,αν εχεις καμια προταση ειμαι ανοιχτος,για φιλτρο ειδα και το 2080 αλλα δυστηχως δεν χωραει κατω απο το ενυδρειο για μερικα εκατοστα
|
λεγοντας ξυλινο τι εννοουμε? ξεφευγω απο το θεμα ?
|
Mονο η βιτρινα γυαλι
|
ααααα... ωραιο.... κοντραπλακε θαλασσης και epoxy κολα?
|
|
Σιλικονη στις ενωσεις??? epoxy... αυτο που φτιαχνουν τα σκαφη....
|
Λίγο...τοξικό δεν είναι αυτό;;;
|
οταν στεγνωσει οχι. αλλωστε ο κατασκευαστης σκαφων δινει και κολιση και επαληψη ακομα και των δεξαμενων για το ποσιμο νερο.
http://www.dixdesign.com/epoxyS3.htm |
Παιδια μια βοηθεια για το φιλτρο,αν στο 2028 προσθεσω και ενα εσωτερικο 1000 l/h ειμαι ενταξει? η ξερετε κανενα εξωτερικο να γυρναει περιπου 1500
|
γενικα σε τετοια ενυδρεια η λυση του sump ειναι η καλυτερη πιστευω αλλιως 2*2217 ειναι μια απο τις ποιο φτηνες λυσεις αλλιως βαλε ενα εσωτερικο και ενα εξωτερικο...
αν και ενα καλο εσωτερικο<eheim πχ> με 1000λ/ω κανει 60-70€ στο aquaristik εδω θα εχει καμποσα... |
|
οκ ευχαριστω,θα πηγαινα στο 2080 με χιλια αλλα δυστυχως δεν χωραει
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:10. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board