Ενυδρείο 62 Χ 37 Χ 25
Σκέφτομαι να φτιάξω ένα ενυδρείο 62 μήκος Χ 37 πλάτος Χ 25 ύψος από τζάμι 4 mm. 57 λίτρα μεικτά, υπολογίζω περίπου 45 λιτρα νερό.
Θα αντέξει χωρίς κόντρες? Το ύψος όπως βλέπετε θα είναι πολύ χαμηλό. Τι λέτε? |
Μια κοντρουλα την θελει - η πιο παχυ τζαμι
|
Zorba_The_Freak συγνώμη που γράφω και εγώ την απορία μου στο ποστ σου.
αλλά αν κάναμε αυτό το ενυδρείο (επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι για τέτοιο ενυδρείο) με 8αρι 6αρι τζαμί θα χρειαζόταν κόντρες? και κάτι άλλο ίσως χαζό τα πλαϊνά τζάμια θα πρέπει να είναι πιο μικρά λόγο το ότι θα είναι ανάμεσα στην όψη και στο πίσω τζάμι?δλδ πως να υπολογίσω τα cm των πλαϊνών? |
Παράθεση:
|
Εγω πάντως στο 52άρι που έφτιαξα με 5άρι τζάμι έβαλα κόντρες πάνω κάτω και όλα μια χαρά.
Καλό κάνουν οι κόντρες και όχι κακό... |
1 Συνημμένο(α)
Δες και εναν αλλο τροπο :
το σχεδιο ειναι προχειρο βεβαια αλλα ισως σε βοηθησει τζαμια 5 χιλ 1 τεμ 62*37 πατος 2 τεμ 61,5*24,5 μπροστινη οψη 2 τεμ 36,5*24,5 πλαγια οψη Η διαφορα ειναι οτι δεν βαζεις το μπροστα και το πισω μεσα απο τα πλαινα και στογγυλεψαμε και τα νουμερα για τον φιλο μας τον τζαμα |
ναι αλλα το αποτελεσμα στο ματι δεν εχει καμια σχεση με το να μπουν τα πλαινα μεσα στο μπροστα και στο πισω σκεψου να βλεπεις απο μπροστα ενα ενυδρειο και οι δυο αρμοι του να ναι διαφορετικα κολλημενοι
|
Παράθεση:
|
Δεν ξερω αν ισχυει αλλα παντα μου εδινε την αισθηση μεγαλυτερης αντοχης και παντα οσα ενυδρεια εχω φτιαξει τα εχω φτιαξει με αυτο τον τροπο .
Δυστυχως δεν εχω δυναμομετρησει τις αντοχες για να μπορω να το αποδειξω |
Παράθεση:
|
Δεν εχω λογο να αμφισβητησω αυτο που λες απλα στην δικη μου περιπτωση ολες η πλευρες εχουν μια καθρτη και μια παραλληλη κοληση ενω δια φορετικα οι δυο πλαινες πλευρες εχουν μονο παραλληλες κολησεις που οπως λες ειναι λιγοτερο δυνατες απο τις παραλληλες .
και παλι σουλεω οτι αυτο που λεω ειναι αισθηση μπορει να εχεις απολυτο δικιο |
Όσο η πλευρά Α είναι μεγαλύτερη από την πλευρά Β και η δύναμη 1 θα είναι μεγαλύτερη από τη δύναμη 2. Η δύναμη που μας ενδιαφέρει να εξετάσουμε είναι προφανώς η μεγαλύτερη και εν προκειμένου η 1. Στην εικόνα 01 η δύναμη 1 ασκείται κάθετα στην κόλληση ενώ στην εικόνα 02 παράλληλα.
http://img169.imageshack.us/img169/3108/000vh9.jpg |
Παράθεση:
|
Μόνο δίκιο!!!
Λέτε οι κατασκευαστές τόσα χρόνια να μη ξέρουν κάτι παραπάνω και να το ανακαλύψουμε εμείς? Καλή η συζήτηση αλλά μη τρώμε και τζάμπα χώρο στο server για τα αυτονόητα! Συγνώμη αν θίγω κάποιους, αλλά αποπροσανατολίζουμε και μετά συζητάμε χωρίς να έχει νόημα! Ας αφήσουμε το θέμα στους ειδικότερους! |
Παράθεση:
ΥΓ.η απαντηση μου ειναι εκτος θεματος,για αυτο αν κρινετε σβηστε την |
Φυσικά και δε μίλησα για σένα!
Και δυστυχώς εξακολουθούμε να "τρώμε άδικα χώρο! |
Κάθε συζήτηση η οποία παραμένει στα πλαίσια της συζήτησης είναι εποικοδομητική και χρήσιμη. Τα όποια αυτονόητα για κάποιους μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυσνόητα για κάποιους άλλους. Αν κάποιος ψάξει στο internet είναι σίγουρο ότι θα βρει για τα πάντα απαντήσεις, άρα τα φόρα είναι άχρηστα? Προφανώς όχι. Είναι εδώ για να μπορούν να δίνονται διευκρινίσεις ακόμα και για τα αυτονόητα.
Θα παρακαλέσω να μην υπάρξει άλλο πόστ εκτός θέματος. |
Παράθεση:
Εγω τουλαχιστον εστω και για τον δικο μου τροπο κατασκευης απαντησα στην ερωτηση του φιλου . Τωρα αν τρωω χωρο στν server ασ μου το πει καποιος αλλος που ειναι πιο αρμοδιος ευχαριστω για τον χρονο και τον χωρο στον server |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:41. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board