Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   ζητώ την γνώμη σας..... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=17451)

pepe72 17-05-07 13:49

ζητώ την γνώμη σας.....

Γεια σε όλους. Είμαι καινούριοσ στο χώρο του ενυδρείου. Έχω ένα ενυδρείο 60 λίτρων προς το παρόν. ετοιμάζω άλλο ένα εξηντάρι κρύου νερού και προσεχώς θα πάρω ένα διακοσάρι. Στο εξηντάρι αυτή τη στιγμή έχω από εξοπλισμό ένα φίλτρο fluval, το ποίο όμωσ με ανησυχεί γιατί έχει μόνο σφουγγάρι μέσα και θέλω την γνώμη σας , ένα θερμοστάτη 150 watt , υπόστρωμα χαλαζία και παροχή οξυγόνου. Από φυτά έχω τα Cryptocoryne beckettii και το anubias nana.βεβαίωσ χρειάζομαι και άλλα και θέλω γνώμες. από ψάρια έχω 2 AngelFish - Pterophyllum scalare, 2 Firemouth Cichlid - Cichlasoma meeki, 1 κλόουν, 1 χρυσόψαρο black moon νομίζω λέγετα, το οποίο θα μετακομίσει στην άλλη δεξαμενή εντός του σαββατοκύριακου.
Ενδιαφέρομαι να βάλω άλλο ένα κλόουν και δύο φαντάσματα. οι μετρήσεις μου είναι με υγρά τεστ αμμωνία και νιτρίτε σε μηδενικό επίπεδο ενώ τα νιτράτε είναι μονίμωσ ανάμεσα σε 10 και 20.

Tolis 17-05-07 13:53

Παράθεση:

2 AngelFish - Pterophyllum scalare, 2 Firemouth Cichlid - Cichlasoma meeki, 1 κλόουν, 1 χρυσόψαρο black moon
Σε 60 λιτρα ολα αυτα? Εισαι σιγουρος για τις μετρησεις σου?

pepe72 17-05-07 13:56

ΝΑΙ. ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΝΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝΝ ΒΔΟΜΑΔΑ.

Blanch 17-05-07 14:02

Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου;
Το χρυσόψαρο λέγεται blackmoor και θα πρέπει σίγουρα να μετακομίσει σε νέο ενυδρείο μόνο του. Τα 60 λίτρα που φιλοξενούν αυτά τα ψάρια είναι πάρα πολύ λίγα και θα πρέπει σύντομα να γίνουν ανακατατάξεις ως προς τα λίτρα και ως προς το συνδιασμό των ψαριών.

pepe72 17-05-07 19:20

Σε 2 pet shop που ρώτησα μου είπαν ότι τα ψάρια κάνουν μαζί και ότι ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει τα 12 τι πέρπει να αντικαταστήσω τα σκλάρια με τον κλόουν κάνουν μαζί?
-------------------------
Ξέχασα το ενυδρείο το έχω σε λειτουργεία 3 μήνες και τα ψάρια 1μηνα τα φυτά 15 ημέρες

Liolios 18-05-07 09:25

Στα 60 λίτρα το μόνο που μπορείς να κρατήσεις είναι το χρυσόψαρο.
Τα υπόλοιπα ψάρια δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Εξάλλου και μόνα τους να τα αφήσεις (δηλαδή ή τα 2 σκαλάρια ή τα 2 firemouth) θα πάσχουν από έλλειψη χώρου.

pepe72 18-05-07 16:37

Τα ψάρια είναι ακόμα μικρά και τα 250 λτ θα τα έχω περίπου στο τέλος Αυγούστου θα αντέξουν μέχρι τότε τη συμβίωση :confused:
Σήμερα παρατήρησα τα φυτα λιγο σαν μαραμένα είναι φυσιολογικό:confused:

perka 18-05-07 23:58

αν βάλεις εκει μέσα δύο blackghost εκει μέσα θα δείς το έργο ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι!!!! θα πέσει πολύ αίμα.... εμένα ένα φάντασμα μου προκάλεσε ζημιά 300 ευρώ σε ψάρια και μαλάκια μέχρι να ανακαλύψω ότι το αγαπημένο μου αγαθό ψαράκι μεταμορφωνότανε σε δολοφόνο!!!!! τα ψάρια σου είναι πολλά και λίγο περίεργος ο συνδιασμός τους.. μήν προσθέσεις κανένα ακόμη αν δεν πάρεις μςγαλύτερο το σύστημά σου είναι στα όρια του πιστέυω απο εκει και πέρα αν το φορτώσεις και άλλο τώρα μπορεί έυκολα να σου ανατραπεί.. 12 ψάρια σε αυτά τα λίτρα μόνο σε μέγεθος καρδινάλιου θα έβαζα...

pepe72 19-05-07 13:03

perka Tα ψαράκια δεν είναι blackghost ειναι τα Ghost Glass Cat Kryptopterus bicirrhis τα ξέρεις αυτά?

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:29.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01230 seconds with 10 queries