Μετρήσεις ...
σήμερα έκανα κάποιες μετρήσεις και τις παραθέτω να μου πείτε γνώμες ...
Alkalinity: κοντά στο 2 PH: 8 ΝΗ3/ΝΗ4: 0 ΝΟ3: 0 Ca: 392 Mg: 1180 - 1200 αλλατότητα: 1024 τα ζουμιά που ρίχνω ... μερικές σταγόνες κάθε 2-3 μέρες είναι ... της seachem ιόδιο πάλι της seachem ασβέστιο ( το οποίο και θα σταματίσω όμως γιατί νομίζω ότι είμαι καλά στα 392) και της kent marine strondium & molybdenium και essential elements είναι καλές πιστεύεται οι μετρήσεις ??? |
Το Alkalinity είναι χαμηλά
|
Όπως λέει και ο nikman το kh είναι παρα πολύ χαμηλά. Τόσο πολύ που θα έλεγα οτι έχεις μετρήσει λάθος. Πρέπει να είναι πάνω από 8!
|
Παράθεση:
η κλίμακα που έχει είναι απο 0-1.6 low , 1.7-2.8 normal, 2.9-3.6 high οπότε μάλον πρόκυτε για κάποια παρανόηση ?!? :rolleyes: τελικά εγώ τι μετράω ??? :confused: οι άλλες μετρήσεις είναι καλές ??? υπάρχει κάποιο τεστ που θα έπρεπε να έχω αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα ??:confused: το αλκαλίνιτι πως το ανεβάζω ?? |
Με την πρώτη ευκαιρία πάρε test της Salifert....
Mέτρα Κh. Μg να πάει τουλάχιστον 1300. Ph ακριβώς 8 ή δεν πιάνει δεκαδικά? Τα υπόλοιπα μια χαρά. |
Παράθεση:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...ayphotohosting το mg πως το ανεβάζω ??? υπάρχει σε υγρή μορφή να υποθέσω ??? οπότε να πάω να πάρω για Kh test της Salifert ??? |
Για το Mg χρησιμοποιώ το Μagnesium Powder της Salifert. Eίναι πολύ καλό.
Μην ξεχνάμε κάτι το Mg χρειάζεται να είναι τουλάχιστον 1300mg/l, διότι τότε μπορούμε να διατηρήσουμε στα επιθυμητά επίπεδα το Kh και το Ca. Για το Kh χρησιμοποιώ της aquarium pharmaceuticals, κάνει και για γλυκό αλλά και για αλμυρό νερό! |
Παράθεση:
Ο Λεωνιδας μετραει σε meq/l και οχι σε dkH .Αρα παροτι ειναι στο κατω ακρο , η τιμη 2 δεν ειναι ''απογοητευτικη'' . Λεωνιδα προσπαθησε να το πας σε 3-5 meq/l και θα εισαι οκ ;) Ενας χρησιμος πινακας με τις ισοδυναμες τιμες: http://ozreef.org/library/tables/alk...onversion.html |
Παράθεση:
|
Παρε το reef builder της seachem και θα εισαι οκ ...φθηνο πραγμα και οι ποσοτητες μικρες ;)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:33. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board