Γνώμες και προτάσεις
Αγόρασα καινούρια τεστ της tetra γιατί της Α.Ρ. δεν βρήκα και οι μετρήσεις με αυτά έχουν ως εξής:
ΝΗ4: 0mg/lt NO2: 0.5mg/lt (Μόνο αυτό το μέτρησα με τεστ της JBL) NO3: 50mg/lt GH: 24 KH: 10 PH: 9 Τι ψάρια μπορώ να βάλω μέσα; Εννοείται ότι θα μηδενιστούν πρώτα και τα ΝΟ2. Έχω βάλει επίσης 2 ξύλα και έχω βάλει τα εξής φυτά: 2 Anubias barteri var. nana, 1 Anubias barteri var. angustifolia, 1 cryptocoryne undulata "broad leaves" όπου αυτά τα έχω βάλει πάνω στα ξύλα και 1 Microsorum pteropus "Windelov". Βέβαια το ένα ξύλο επιπλέει ακόμα γιατί χθες το έβαλα Από φωτισμό έχω 1 λάμπα για τα φυτά, tropical νομίζω λέγετε, 18W και μια daylight 18W. Επίσης έχω και το Flourish excel της Seachem. Ακούω παρατηρήσεις και βάζω και φωτογραφίες να μου πείτε γνώμες. |
εχεις πολυ σκληρο νερο μονοδρομος τα ζωοτοκα τετρα σιγουρα οχι...
|
Παράθεση:
vouros νομίζω πως είναι καλύτερα να βγάλεις αυτό το background και να βάλεις ένα μαύρο, ή ό,τι να ναι σε μονόχρωμο τέλος πάντων... Επίσης ανακάτεψε λίγο το χαλίκι ώστε να δείχνει πιο φυσικό το περιβάλλον γιατί έτσι είναι σα να πέρασε οδοστρωτήρας από πάνω! :D Όταν κάνεις το χαλίκι να κατηφορίζει από πίσω προς τα εμπρός δείνεις "βάθος" στο ενυδρείο, σου προτείνω να το δοκιμάσεις και θα με θυμηθείς... Τώρα όσον αφορά τα ψάρια είναι καθαρά θέμα γούστου, εγώ σε αυτό το ενυδρείο θα έβαζα guppies ή ένα ζευγαράκι kribensis με περισσότερα φυτά πάντα... |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Και στη τελική αν βασιζόμασταν στη σκληρότητα του νερού της περιοχής μας και την τυχαία αναλογία που δημιουργείτε μέσα στο ενυδρείο, για το τι ψάρια θα βάλουμε..........ζήτω που καήκαμε!!! -+9-+9-+9 Φιλικά, Δημήτρης ;) |
Με pH:9 είναι λίγο δύσκολο να βάλεις ψάρια μέσα...
Αρχικά πρέπει να κάνεις κάτι για να το μειώσεις γύρω στο 7,5, ώστε να μπορέσεις να εισάγεις στη δεξαμένη σου ψαράκια όταν θα έρθει η ώρα. Πέρα από τη λύση με τα ζωοτόκα - και ανάλογα με το αν δύνασαι οικονομικά - μπορείς να κοιτάξεις και τη λύση με το υφάλμυρο νερό, το οποίο φυσικά θέλει παραπάνω προσοχή, για έναν αρχάριο, από ότι το γλυκό. Πάντως σίγουρα τα ζωοτόκα είναι η πιο απλή και εύκολη περίπτωση. @steady & Ghostship: Παιδιά χαλαρώστε και μην το συνεχίσετε παρακαλώ. Ας βοηθήσουμε τον vouros ουσιαστικά και όχι μέσω αντιπαραθέσεων. Σας ευχαριστώ αμφότερους;) |
Φίλε vouros ψάξε λίγο για το υφάλμυρο νερό όπως σου λέει ο Liolios, υπάρχουν και εκεί πολλές επιλογές...!
Παράθεση:
Δεν είναι κακό να έρχονται γνώμες σε αντιπαράθεση(σε λογικά πλαίσια), αντιθέτως νομίζω ;) ΥΓ: Κι εσύ Liolios γείτονας είσαι απ' ό,τι βλέπω, και μάλιστα από την ίδια περιοχή! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Πότε κερνάω καφεδάκι? :D |
Χαίρομαι που δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης.;)
|
Παράθεση:
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:16. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board