Συγκάτοικο για Convict
έχω ένα αρσενικό convict μόνο του σε ένα ενυδρείο 100 L
μπορώ να βάλω κανένα άλλο ψάρι μέσα?? ένα pleco για παράδειγμα! θηλυκό convict δεν μπορώ να βάλω γιατί μου σκότωσε ήδη ένα αφού ζευγάρωσε.... |
Kαλησπέρα Χρηστο,είχα παλαιότερα Convict chichlid.Και απο εμπειρία και μόνο θα σου έλεγα ξαναδοκιμασε να βάλεις θυληκια καθως εμενα το ζευγαρακι δεν μαλλωνε μεταξυ του.Οσο για πλέκο μου είχαν 'καθαρισει' δυο αλλα ίσως να μην έχεις το ιδιο προβλημα εσυ...
|
Είχα βάλει μια θηλύκια και στην αρχή ταίριαξαν κατευθείαν! κολυμπούσαν μαζί και είχαν κάνει το ενυδρείο άνω κάτω!
σύντομα ζευγάρωσαν αλλά αφού γεννήθηκαν τα μικρά το αρσενικό άρχισε να επιτίθεται στο θηλυκό και τελικά σε δυο μέρες την σκότωσε! δεν θέλω να ξαναγινεί το ίδιο!!!!! για αυτό λέω αν μπορώ να βάλω κανένα άλλο ψάρι! όχι αναγκαστικά Pleco απλά ένα που να ταιριάζει!! |
Το ιδανικότερο θα ήταν να του έβαζες μια θηλυκιά για να γίνουν ζευγαράκι αφού είναι ψάρια που και στο φυσικό τους περιβάλλον ζουν σε ζευγάρια.
Απλά θα σου έλεγα, μιας και φαίνεται πολύ νταής ο αρσενικός σου, προτού βάλεις τη θηλυκιά να τον απομακρύνεις 2-3 μέρες σε άλλο ενυδρείο ώστε να εγκλιματιστεί καλύτερα η θηλυκιά. |
Mα και η προηγούμενη θηλύκια μια χαρά εγκλιματίστηκε!!
στην αρχή ταίριαξαν και ήταν συνεχεία μαζί. Ζευγάρωσαν, γέννησε και λίγες μέρες αφού βγήκαν τα μικρά την σκότωσε!! (oλα αυτά πριν 2 βδομάδες) δεν θέλω να βάλω άλλη! τι μου λέει πως δεν θα ξανακάνει το ίδιο??? Κανένα άλλο ψάρι μπορώ να βάλω??? |
Θα μπορουσα μαζι με το convict να βαλω ένα Black Ghost?
|
Όχι. Είναι πολύ λίγα τα λίτρα που διαθέτεις.
Μπορείς όμως να βάλεις κάποιο είδος πλεκόστομου ή κάποιο άλλο γατόψαρο που να έχει παρόμοιες ανάγκες σε ότι αφορά την χημεία του νερού. Θα επιμείνω όμως στο να ξαναδοκιμάσεις να βάλεις μια θηλυκιά. |
Να ξαναδοκιμάσω! αλλά γιατί αυτή τι φορά να μην την σκοτώσει? εγώ πιστεύω πως αν βάλω θα ξαναγινεί το ίδιο!!!
παίζει να του έφταιγε η συγκεκριμένη θηλύκια? κανένα severum κάνει? η είναι μικρό το ενυδρείο?? θέλω ένα ψάρι παρόμοιο σε μέγεθος ώστε να μην μπορεί να του επιτεθεί... |
Τα 100 λίτρα είναι λίγα και γενικά έχεις πολύ λίγες επιλογές για κιχλίδες (εννοείται πως δεν μπορείς να βάλεις severum).
Τα convicts ζούνε σε ζευγάρια ολόκληρη τη ζωή τους. Τώρα τι μπορεί να πήγε στραβά με το δικό σου ζευγάρι; Ίσως ο αρσενικός είδες τη θηλυκιά να τρώει μερικά μωρά και να της επιτέθηκε. Βέβαια, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. |
αγορασε μια θυληκια μεγαλυτερη απο αυτον για να τον κανονήσει αν της κανει τπτ;)
|
1 Συνημμένο(α)
Τα αρσενικά δεν είναι μεγαλύτερα??
Δεν είναι και τόσο εύκολο να βρω θηλύκια! Και ειδικά μεγαλύτερη. Σε μεγάλο μαγαζί που πήγα ήταν το μόνο convict που είχε και έτυχε να είναι θηλυκό! Όποτε το πήρα κατευθείαν. Μεγαλύτερη σε όσα μαγαζιά έχω κοιτάξει μέχρι τώρα δεν έχω βρει!!! Το Σάββατο μου φέρανε και ένα pleco και μέχρι στιγμής φαίνετε να πανε όλα καλά! Δεν ξέρω τι είδος είναι και δυστυχώς δεν το διάλεξα εγώ! μια πολυ προχειρη φωτο: |
Θηλυκιά μεγαλύτερο από τον αρσενικό δεν πρόκειται να βρεις αφού είναι πάντα αρκετά μικρότερες.
Όσον αφορά τον πλεκόστομο της φωτογραφίας, ας μας το αναγνωρίσει ο Κώστας. |
Mαλλον θα το αφήσω έτσι όπως είναι!
και εγώ τον λυπόμουν τώρα που ήταν μόνος του αλλά το προτιμώ από το να σκοτώσει άλλη μια θηλυκιά!!! θα βγάλω και καλύτερες φωτογραφίες από τον pleco (αυτή ήταν πολύ πρόχειρη) και θα ποστάρω στην κατάλληλη κατηγόρια ευχαριστώ όλους για την βοήθεια! |
Δεν μπορώ να πω με σιγουριά μόνο από το κάτω μέρος...Χρειάζομαι και μια πλευρική φωτό,κατα προτίμηση με ανοιχτά πτερύγια...
|
gibbiceps φαινεται
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:04. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board