Να ζησετε ολοι μαζι σαν χαρουμενη οικογενεια ;)
Τα συγκεκριμενα σαλιγκαρια ειναι ωφελιμα, τρωνε υπολειμματα τροφης, κρυβονται μεσα στο υποστρωμα την μερα και το αεριζουν. |
Απλα, το γεγονος οτι ειναι τοσα πολλα, σημαινει οτι βρισκουν αρκετη τροφη, και ισως αυτο να ωφειλεται στο οτι εσυ μπορει να ταιζεις πιο πολυ απο οτι χρειαζεται τα ψαρια σου.
|
Μιας και το ανέφερε η Casper ... και μένα το 80αρι που έχω τα μωρά γέμισε σαλιγκάρια ... όλων των ειδών ... σκούρα, ανοιχτά, στρόγγυλα & μυτερά ...και γεννοβολάνε όλη ώρα ...
Τα μυτερά ξέρω πως είναι ωφέλημα ... τα στρογγυλά όμως ... ? |
Kι εγω εχω την ιδια απορια για τα σαλιγκαρια.μεγαλωνουν και αναπαραγονται με τρελους ρυθμους και σε λιγο καιρο θα βλεπω μια μαυριλα και μιση μεσα στο ενυδρειο μου!μηπως να αρχισω να βγαζω μερικα?κανουν καλο η κακο στα φυτα και γενικα στο συνολο?
|
Ολα, αν τα εχουμε σε ελεγχο, δεν κανουν κακο.
Αν δουμε οτι ειναι πολλα, σε αλλαγες νερου μπορουμε με παγιδες να αφαιρουμε μερικα. |
Παράθεση:
Σκέφτηκα να βάλω δύο κλόουν, που μου αρέσουν κι όλας. Οχι όμως για να φάνε τα κοχύλια και με να τα δώσω μετά, και γιατί μου αρέσουν, αλλά και κυρίως γιατί δε θέλω να μπω στη διαδικασία να τα κυνηγάω για να τα βγάλω. Ταιριάζουν στο ενυδρείο μου? (φυτεμένο με σκαλάρια και μελανοταινίες). Δε θα με χάλαγαν δυο τέτοιοι συγκάτοικοι ;-):p |
μια χαρα μπαινουν,αν εχεις και τις καταλληλες κρυψωνες....
|
Παράθεση:
Ξέρω ότι αυτά τα ψαράκια πάνε ομαδούλες. Μήπως είναι καλύτερα γι αυτά να βάλω παραπάνω - τρία ας πούμε - ή και τα δύο είναι καλά??? Ασχετο: το glosso σου πως πάει??? |
αν εχεις τα λιτρα 3 ειναι το καλυτερο,αλλα σκεψου επισης και σε τι μεγεθος φτανουν....δειχνει καπως....δεν μου χαλαει,αλλα πρεπει να περιμενω ακομη.....(δεν πειραζει ομως,ακομη και αν δεν μου παει καλα θα καλυψω ολο το δαπεδο με το παρβουλα...αυτο παει σαν τρελλο.....
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
χμ.....εχεις ηδη ξεπερασει το οριο....η σχεδον...μμ μαλλον δυσκολο το βλεπω ,ειναι ηδη σουπερ φορτωμενο το ενυδρειο σου.....
τωρα μιλαω ,για το ελεοχαρις παρβουλα..για δες στην www.tropica.com |
Για τους κλόουν μια ένσταση Casper ... αξιολάτρευτα πλασματάκια δεν λέω ... αλλά εμένα μου ξηλώνουν συνέχεια την riccia ... και γενικά τους αρέσει να σκάβουν και να κάνουν "aquascaping" ...
Δεν ξέρω εάν είναι μονό οι δικοί μου ... αλλά υποψιάζομαι πως είναι χαρακτηριστικό της ράτσας τους. Σε κάποιον που έχει η προσπαθεί να κάνει χαλί δεν θα του είναι και πολυ ευχάριστοι πιστεύω ... |
εχεις δικιο,και ειδικα για χαλια λεπτα και καπως μπελαλιδικα οπως ειναι η riccia,η το glosso,αλλα στο eleoharis...δεν υπαρχει προβλημα...
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Είδα κι έπαθα να στερεώσω το glosso (klaz...ξέρεις τον πόνο). Δε θα ήθελα να μου το σκάβει κάποιο ριγωτό πλασματάκι (κανένα πλασματάκι για την ακρίβεια:D ). |
Παράθεση:
|
ναι.δεν εχω καθολου..!!! και ισως το παρβουλα ειναι το φυτο που μου παει(και σαν χαρακτηρα...!!) περισσοτερο για χαλι.....
|
Παράθεση:
Φυτό που θέλει θερμοκρασία απο 18 έως 25!! μάλλον δεν είναι το κατάληλο για ΔΙΣΚΟΕΝΥΔΡΕΙΟ-28 βαθμούς. Κάποια άλλη ιδέα μια και το ψάχνω και εγώ μήπως έχεις?Περιμένω ενημέρωση με πμ:lol: :cool: |
αυτο,οπως εχει πει και παλαιοτερα ο προεδρας,δεν ισχυει παντα....αν υπαρχει σωστος φωτισμος, co2,και λιπανση μπορει το εκαστοτε φυτο να παει....... για να σου δωσω να καταλαβεις τα παντα αλλαζουν απο τανκ σε τανκ..πχ σε μενα ποτε δεν πηγε καλα ενα απο τα ευκολοτερα φυτα ,το πολυσπερμα...!!!!!!!
και ομως....δεν μπορεσα ποτε να το εξηγησω,οταν ολα τα φυτα απο πολυ γρηγορης μεχρι πολυ αργης αναπτυξης πανε ρολοι,και μονο αυτο ΔΕΝ.......... ολα λοιπον ειναι σχετικα...... |
οι κλοουν δεν τρωνε ολα τα σαλιγκαρια και απο οσο ξερω τα δικα σου που εχουν σκληρο κελυφος δεν τα τρωνε.......
|
αφου δεν τρωνε κελυφος αλλα το απο μέσα σωστα?:rolleyes:
|
Casper αν θελεις μπορω να σου δωσω και λιγα απο τα δικα μου που ειναι ολων των ειδων (φαρμα κανονικη ) για να εχεις και ποικιλια.:p :p
Ειρηνη;) ;) |
Τότε γιατί όσο είχα τους κλόουν (Botia macracanthus) στο 80άρι δεν υπήρχε ίχνος από σαλιγκάρια και κάτι apple snails δεν έζησαν πάνω από 24 ωρο... και μόλις τους έβγαλα γέμισε ο τόπος ...
Στο 240αρι που είναι τώρα τα ταΐζω από το μικρο σαλιγκάρια ... αν δεν τα τρώγανε δεν θα είχα έστω και ένα εκεί ... δεν έχω όμως ... http://www.aquahobby.com/gallery/e_clown.php Με μπέρδεψες τώρα ... |
Παράθεση:
ΥΓ.Εκείνη την μπουγάτσα πότε θα την φάμε?:p :p :p |
Οταν τα σαλιγκαρια ειναι πολυ μικρα, τα καταφερνουν οι κλοουν.
Ομως αν καθε βδομαδα με την αλλαγη νερου αφαιρουμε μερικα σαλιγκαρια, τοτε δεν χρειαζεται να βαλουμε κυνηγο για να τα εξολοθρευσει... |
Εμενα οι δυο clown που εχω μου κουρευουν οτι φυτο βαζω.Ακομα προσπαθω να τους βγαλω.
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Ασχετο........ Pritani, ευχαριστώ που με εξαίρεσες από τις γνωστές "περί άλγης" κατάρες σου, αλλά μάλλον οι κατάρες για τους υπολοίπους μπερδεύτηκαν και ήρθαν και κατά το "καμάρι" μου. Πέρασα ένα διάστημα ποοοολύ ζόρικο με άλγες. Και δεν είμαι σίγουρη ότι τελείωσα με δαύτες !!!:-( |
Δεν ειπα ποτε οτι τα μποτια δεν τρωνε σαλιγκαρια.....Ειπα οτι δεν τρωνε ολα τα ειδη σαλιγκαριων........Τα κωνικα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι ενα απο τα ειδη που δεν τρωνε γιατι εχουν σκληρο κελυφος.......
υγ.... Οι αλγες ειναι το καταλληλο αντιδοτο στο κακο ματι Μαριλενα, και υποψιαζομαι οτι το ενυδρειο σου εχει γινει τοσο ωραιο που το χρειαζεται....το αντιδοτο...... |
Παράθεση:
Προληπτική δεν ήμουν ΠΟΤΕ.... όμως σε δύο πράγματά μου έχω βάλει "ματάκι" (κιας το κοροϊδεύω όταν το βλέπω σε άλλους).... στο ενυδρείο μου και στη μηχανή μου. Οχι τίποτα άλλο... κιαν έχουν δίκιο όσοι είναι προληπτικοί ???? Παίζουνε μ'αυτά τα πράγματα??? Πριτς!!!:smt018:smt081 |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:01. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board