Αλγη?
Γεια σας,εδω και μια εβδομαδα εχει βγει μεσα στο ενυδρειο,πανω σε φυτα σε πετρες ,στο σφουγγαρι του φιλτρου(Αμβουργου),οχι σε μεγαλεσ ποσοτητεσ βεβαια ενα μαυρο πραγμα σε φουντιτσες-τουφιτσρες.αλγη ειναι η κατι αλλο και να αρχιζω να ανυσηχω?:confused:
|
Παράθεση:
|
ειναι αλγη αλλά πρέπει να ανησυχείς...
|
Και επειδή τα post για BBA είναι πολλά αναζήτησε τις πιθανότερες αιτίες ξεκινόντας από τα παρακάτω:
- Απότομη αύξηση φωτισμού. (προσθήκη ή αντικατάσταση λάμπας) - Παρατεταμένα ΝΟ3 = 0 ή κοντά στο μηδέν. (συνήθως όταν έχεις πολλά φυτά γρήγορής ανάπτυξης) - Αστάθεια στην παροχή CO2 (εάν έχεις βάλει). Το σημαντικότερο είναι να αντοπίσεις την αιτία πριν κάνεις οτιδήποτε και ειδικά πριν χρησιμοποιήσεις τπτ φαρμάκια για την αντιμετώπισή της.. |
Λαμπες εχω 2χ35 για φυτα εδω και 4 μηνες τισ εχω βαλει.co2 δεν εχω βαλει αλλα εχω φυτα γρηγορης αναπτυξης.απο τεστ που εκανα ειναι ολα καλα.αλλαγες καθε εβδομαδα 30%.:confused:
|
Παράθεση:
Από θερμοκρασία πως είσαι? Και πως την ελέγχεις? Βέβαια όσο το συζητάμε το θέμα εγώ θα σου πρότεινα να βγάζεις μηχανικά όσες φουντίτσες μπορείς (με το χέρι ή με κανα τσιμπιδάκι ή με καμια οδοντόβουρτσα..) |
Πρέπει να έχει 2χ35 σε 200L. Η μόνη περίπτωση να είναι από φως είναι εάν το χτυπάει ο ήλιος κάποιες ώρες.
Ας μας γράψει πόσο ΝΟ3 έχει και αν μπορεί ας βάλει μια φωτό. |
ΣΩΣΤΑ 2Χ35 ΣΤΑ 200 ΜΙΚΤΑ.θα σας πω ακριβως τις μετρησεις με photo το απογευμα γιατι τωρα ειμαι στη δουλεια.:confused: .thanks enyway.
|
Συνήθως από δική μου εμπειρία αυτού του είδους η άλγη έχει να κάνει και με αυξημένα φωσφορικά! ΡΟΡ4 μετρήσεις?
|
Δεν εχω τεστ μετρησεων ΡΟΡ4?:( :(
|
Τι ταίζεις συνήθως? Αν δεν μπορείς να βρεις τεστ ΡΟΡ4 ξεκίνησε τουλάχιστον μεγαλύτερες και συχνότερες αλλαγές.
Ρίχνεις λιπάσματα? Τι? Σε τι ποσότητες? |
Καλησπερα,εκανα τεστ σημερα και τα αποτελεσματα ειναι*
ΝΟ3= 10 mg\l Υγρα τεστ AQUARIUM PHARMACEUTICAIS NO2-N = <0,1mg\l NO2 = <0,3 mg\l ΥΓΡΑ ΤΕΣΤ SERA NH3/NH4 = 0 mg/l υγρα τεστ tetra. Oso για λιπασματα pιχνω πολυ λιγα ,καθε μηνα 10ml plantamin της tetra plant kai kαθε:confused: 1-2 μηνες ταμπλετες florenette A της sera. Oσο για τροφες δινω μονο ξυρες,ποικιλια της tetra,και ταμπλετες για γλυφτες και clown. ΑΛΛΑΓΗ εγινε την προηγουμενη Δευτερα,τα ΤΕΣΤ ειναι χωρισ να εχει γινει αλλαγη,δηλαδη 8 μερες απο την αλλαΓΗ.Α και κατι αλλο σημερα εβγαλα οσες φουντιτσες μπορουσα και παρατηρησα παλι απο το φιλτρο(αμβουργου) και μετα σε μερικα φυτα ενα πρασινο πραγμα σαν μαλλι τριχες,θα ελεγα σαν μαλλι της γριας σε πρασινο.(μεσα στο ενυδρειο εχω και java moss,μηπως ειναι απο αυτο?) |
Αυτό που μοιάζει με μαλί της γριάς είναι πιστεύω επίσης άλγη. Περίμενε λίγο θα σου πουν οι εμπειρότεροι, μια ένσταση όμως οι αλλαγές σου από ότι διαβάζω είναι μακριά η μια με την άλλη, αν θέλεις κάντες λίγο ποιο συχνές.
|
ΣΗΜΕΡΑ εκανα αλλαγη,μια φορα την εβδομαδα 30%,και με αυτες τις μετρησεις πιστευω οτι ειναι πολυ καλα.:confused: δεν ξερω αν φταιει μπορει να εινα και χαζομαρα αυτο που θα πω,επειδη εχω μοτερακι για ψυξη λογο ζεστης, το νερο που εξατμιζεται το αναπληρωνω μια ημερα πριν την αλλαγη.και κατι αλλο,οταν κανω συσκοτηση για 3-4 ημερες τα ψαρια τα ταιζω κανονικα?και αν ναι αναβω και τα φωτα?thanks προκαταβολικα/.
|
Παράθεση:
Είναι ένα 'σοκ' για το σύστημα και δεν νομίζω ότι θα βοηθήσει στις 'φουντίτσες' που υπάρχουν στο ενυδρείο. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις πάντως όχι μόνο δεν ανάβουμε τα φώτα, αλλά σκεπάζουμε και το ενυδρείο με 'κάτι', ώστε να μην μπαίνει καθόλου φως. 3χ 24ωρα είναι αρκετά, αλλά με τέτοιες θερμοκρασίες δεν είναι εύκολο. Γνώμη: Αφού έχεις 'γρήγορα' φυτά βοηθησέ τα με co2 (diy) και κάνε πιο συχνές αλλαγές νερού. Επίσης καλό θα ήταν να αυξήσεις το φωτισμό στο ενυδρείο, (τουλάχιστον στο 0.5w/λίτρο) |
Για την αναπλήρωση από την εξάτμιση κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ και θα δεις το θέμα έχει συζητηθεί πολύ. Όσο για τις αλλαγές τώρα που έχεις το προβλημα με την BBA καλό είναι να τις κάνεις συχνότερες και μεγαλύτερες διότι συνήθως η BBA είναι συνδεδεμένη με τα υψηλά φωσφορικά. POP4.
Καλό είναι να προμηθευτείς ένα τέτοιο υγρό τεστ για να μπορείς να είσαι και εσύ ποιο σίγουρος. |
ok thanks παιδες ;).τελικα αυτο που ειναι πρασινο σαν ινες(σαν μαλλι της γριας) ειναι αλγη?και απο τι μπορει να προηλθε?τευλευταια ερωτηση,sorry αν σας κουρασα.
|
Πρόκειται για πράσινη τροχπειδή άλγη.
Κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις εύκολα τη λύση. ;) |
|
Να σχολιάσω:
Παράθεση:
H μπουκάλα (σταθερό ΚΗ) είναι μονόδρομος. Εάν μετά από 8 μέρες έχεις ΝΟ3 = 10 μάλλον τα πολλά γρήγορα φυτά σχεδόν μηδενίζουν το ΝΟ3 και αποροφούν όλο το διοξείδιο. Πιστεύω ότι ή θα πρέπει να αντικαταστήσει σταδιακά τα γρήγορα φυτά ή θα προσθέσεις μικρές ποσότητες λιπάσματος για να έχεις ΝΟ3 > 5 μετά την εβδομαδιαία αλαγή νερού. Εάν μας έδεινες και μετρήσεις ΚΗ & PH θα είχαμε καλλίτερη εικόνα. Φιλικά, Caverman |
Για KH PH δεν εχω υγρα τεστ αλλα stick,θα μετρησω το μεσημερι και θα σας πω.
|
ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΑΛΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΧΑΛΑΣΜΕΝΩΝ ΦΙΛΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ υδροχαρών φυτών ΚΑΙ ταχέως αναπτυσσόμενων υδροχαρών φυτών.ΠΙΟΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΤΑ?:confused: :confused:
|
Που το διάβασες αυτό ;
Φυτά γρήγορης ανάπτυξης : Ceratophyllum demersum (hornwort),Shinnersia rivularis, Limnophila sessiliflora, Bacopa monnieri,Egeria (Elodea) densa,Hygrophila difformis (ντοματια), Hygrophila polysperma(η original πρασινη, οχι η κοκκινη variation), Hygrophila corumbosa και Ludwigia repens. |
Διάβασε εδώ στα φυτά γρήγορης ανάπτυξης.
|
ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΔΩ http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=6988 .ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΑ ΦΥΤΑ ΓΡΥΓΟΡΗΣ ΑΝΑΠΤΗΞΗΣ.ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΝΑΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΛΓΩΝ.ΑΛΛΩΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥΣ.ΤΗΑΝΚΣ GEORGE & GIORGOS.AΛΛΩΣΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΣΤΗΛΑΤΕ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ.
Επειδη Με Το Πολυ Διαβασμα Παραμορφωνεσαι Και Στο Τελοσ Τα Περδευω,θελω Να Ανακεφαλεωσω.απο Τισ Μετρησεισ Μου Εχω Χαμηλα Νιτρικα Λογω Φυτων Ταχειασ Αναπτυξησ.(ΑΡΑ ΑΠΟ την συχνοτητα των αλλαγων ειμαι ενταξη)αλλα Μαλλον Εχω Αυξημενα Po4 Μαλλον Απο Το Πολυ Ταισμα?αρα Θελω Οπωσδηποτε Cο2 Και Ελλατωση Του Taismatos Και Φυτα Γρηγορησ Αναπτηξησ Για Να Πεσουν Τα Po4 (ta Oποια Τα Εχω)και Sαε Για Να Τρωνε Την Τριχοειδη.παρενθεση Τα Φυτα Ταχειασ Αναπτυσονται Κανονικα Σε Σχεση Με Την Αλγη Που Ειναι Στην Αρχη.αν Κανω Λαθοσ Διορθωστε Με. |
Θα σας πω την εξελιξη της μεχρι τωρα ιστοριας μου γιατι ισως βοηθησω καποιον με το ιδιο προβλημα.
1.Η πρωτη κινηση μου εφοσον δεν ειχα νιτρικα ηταν να βγαλω- αραιωσω τα φυτα γρηγορης αναπτηξης.(διοτι ειχα αρκετα και πιστεψα οτι ηταν μια απο τις αιτιες των 2 αλγων που ειχα.) 2.λιγο πιο συχνες αλλαγες νερου. 3.λιγοτερο ταισμα. Τα αποτελεσματα ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 3-4 εβδομαδες ηταν να αποκτησω νιτικα σε λογικα πλαισια 25-30 ,να εξαφανιστει σχεδων ολη η πρασινη τριχωτη αλγη και να εχει μεινει στασιμη και ισως να μειωνεται η bba. τωρα για μια εβδομαδα κανω θεραπεια με αλατι γεια ick και βλεπουμε. ολα εγιναν χωρις παροχη co2 διοτι πηγα στην αρτα να αγορασω και μου ειπε 190 ευρω,οποτε μαλλον προσανατολιζομαι γεια diy αμα τα καταφερω. |
Να προσθεσω και κατι ακομα σαν 4.η κινηση που εκανα ηταν σε καθε αλλαγη χρησιμοποιω σκουπα βυθου ενω πριν εβαζα καθε 1-1.5 μηνα.
|
Παράθεση:
|
Το καθάρισμα του βυθού είναι μια καλή λύση! Όσο για Co2 στα λίτρα σου μια χαρά δουλεύει πιστεύω εγώ και αυτή η λύση http://www.hagen.com/uk/aquatic/prod...01076900030101
|
Παράθεση:
Οσο για το co2 θα το μελετησω.Αν εχει και κανενας αλλος καμια προταση για co2 σς την καταθεσει. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:56. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board