Άρρωστος Pleco ;
2 Συνημμένο(α)
Σήμερα παρατηρώ τον pleco να είναι υποτονικός και σαν να έχασε το μαύρο χρώμα του και να απόκτησε μία κίτρινη χροιά. Πρέπει να ανησυχώ;
Το ενυδρείο είναι 120 λίτρα καθαρά και έχει ένα ένα ζευγάρι SAE,που όλο παρέα κάνουν εδώ και μία εβδομάδα που τα έχω,τον pleco ,τρία μόλλυ (το ένα μάλλον έγκυο) και πέντε γκάπυ τα δύο ετοιμόγεννα. Το μόνο που έκανα εχθές είναι ότι πρόσθεσα 5 κιλά χαλίκι γιατί χρειαζόταν, αφού το ξέπλυνα καλά. Υ.Γ Ίσως και να είναι λίγο φουσωμένος ,αλλά από μέρες και όχι από εχθές. Τον έχω από το Σεπτέμβρη. |
τι μετρήσεις έχεις?
|
Γειά σου Δημήτρη ;)
Για τον πλέκο δεν μπορώ να σε βοηθήσω και πολύ, το μόνο ότι η αλλαγή χρώματος νομίζω ότι δείχνει κάποιο πρόβλημα => θέλει ψάξιμο. Ξεκίνα με μετρήσεις και άλλοι πιο σχετικοί θα σου πουν περισσότερα. Αυτό που είδα και θέλω να σου πω είναι ότι άλλη φορά όταν βάλεις κάτι νεκρό στο ενυδρείο (πέτρες, άμμο, χαλίκι, ξύλο κλπ) ΝΑ ΤΟ ΒΡΑΖΕΙΣ ΩΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Μόνο ξέπλυμα, όσο καλό και να είναι, δεν σε εξασφαλίζει από τυχόν κινδύνους. Εγώ μάλιστα, τα βράζω σε αλατόνερο για 10 λεπτά και μετά μέσα... Εύχομαι περαστικά στο μικρό σου και καλά γεννητούρια στις κοριτσάρες σου... ;) Υ.Σ.: Ο θερμοστάτης αντικαταστάθηκε στο ενυδρείο και όποτε θέλεις, μπορείς να περάσεις να τον πάρεις. Ευχαριστώ για την κατανόηση... 8) |
Μπορεί να μην χρειάζεται να ανησυχείς! Την ίδια απορία είχα και εγώ πριν από καιρό για τον δικό μου pleco. Από ότι μου είπαν, είναι φυσιολογικό. Ίσως ισχύει και για την δική σου περίπτωση. Αν σκεφτείς μάλιστα ότι άλλαξες χαλίκι στο ενυδρείο, μου φαίνεται λογική εξήγηση.Πάντως έχουν περάσει 5 μήνες από όταν πρόσεξα την αλλάγή στο χρώμα του δικού μου & τελικά είναι μια χαρά (και συμβαίνει πολύ πιο σπάνια πια).
|
πάντως επειδή έχω τον ίδιο pleco ξέρω οτι το χρώμα του ανοίγει ή εμφανίζονται "χλωμές" στάμπες όταν αγχώνεται ή κόβει βόλτες στο σκοτάδι αργά.
|
Μια ενδειξη για το αν τα πραγματα πανε καλα ή οχι ειναι να παρατηρησεις με χαμηλο φωτισμο το βραδυ αν ο pleco τρώει.
Ειναι πολυ πιθανό η προσθηκη χαλικιού να τον ενόχλησε/φοβησε και γιαυτό συμπεριφέρεται έτσι.... |
συμφωνω κι εγω! το χρωμα τους ειναι ενδειξη της καταστασης τους.
μαλλον τον ενοχλησες τον κυριο! αν δεν επανελθει παντως μεχρι μεθαυριο , τοτε κατι αλλο συμβαινει...:smt028 |
Eίναι απολύτως φυσιολογικό.
|
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά ο Pleco είναι μια χαρά .:smt038 :smt038
Ανησύχησα χωρίς λόγο. |
Αυτό θα πει Καλά Νέα ! ;)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:02. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board