Aντιστροφη οσμωση
Γεια χαρά εχει δοκιμάσει καποιος αποσκλυρηντη πριν την μεβρανη?
Aυτο: http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30 157 Αν ναι τι διαφορα μετρησατε στο tds ? Εχω προβλημα εδω, παει ακομη μια μεβρανη... 2 χρονών.. Η σκληρότητα μου τις διαλύει . (tds 500, Gh 24) Ανοιξα μια χαλασμενη, και ητανε γεμάτο αλλατα, και βρωμια. Μετα την οσμωση μετραω 50 tds. Σε ενυδρεια οπου θελω χαμηλοτερο , μιας και χρησιμοποιω minerals το κατεβαζω στο 15 με ρητινη. Αλλα και αυτη φευγει γρηγορα. |
Νικο , δεν το εχω δοκιμασει .. λογικα θα σου κανει την δουλεια που θες , οπως η ρητινη , αλλα για ποσο?
αν χρειαζεται αλλαγη συχνα (πχ ανα 3μηνο) , μενεις και με την ρητινη.. Γιατι δεν παιρνεις μεμβρανη απο ebay , μιας και αλλαζεις συχνα? τουλαχιστον να κοβεις απο κει καποια εξοδα.. 10 ευρω η 100αρα .. κι ενα χρονο να σου βγαλει κερδος θα εχεις. |
Δε το εχω δοκιμασει ουτε εγω ,,, στη θεση σου θα εβαζα 2 η και 3 μεμβρανες! Η τελευταια θα επιβαρυνόταν πιο πολυ! Θα χρειαστει ομως και μπουστερ! Θα μειωνε πολυ το tds και δε θα χρειαζοσουν λογικα ρητινες η κατι αλλο!
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Tωρα χρησιμοποιω ρητινη για 150 κατι λιτρα αλλαγη την εβδομαδα . Εχω 2 βαρελια ενα με την ρητινη και ενα με αυτο που βγαζει η οσμωη το 50 tds Ειχα δοκιμασει την pentair κινεζικη, δεν μου κρατησε, και απο την αρχη εβγαζε μεγαλητερο tds 60-70. Aυτες του 10αρικου δεν τις εχω δοκιμασει. ------------------------- Παράθεση:
Οχι ρε συ ξεφευγει το θεμα στο κοστος. Εχω την οσμωση chromis , 150αρα μεβρανη με προφιλτα ανθρακα και στερεων. Η μεβρανη μεσα ητανε καφε οπως γινεται και το προφιλτρο... και κανω συνεχεια flush. |
Πάρε από το ebay ρητίνες, έχω πάρει 3, έχω αλλάξει μία φορά μόνο και 2 χρόνια τώρα όλα οκ!!
Περίπου 150 λίτρα νερό, το μήνα όμως εγώ, με σχετικά χαμηλό TDS 120-150 |
Παράθεση:
Eγω περνω τις ρητινες απο το waterwaves. Εχω παρει συσκεασια 5κιλη, στον 1,5-2 μηνα την αλλαζω. Ρε συ εχεις χαμηλό tds εσυ, δεν ζοριζεται καθολου η οσμωση. Συνολο την εβδομαδα βγαζω 300 κατι λιτρα, ισως και παραπανω. :D |
OMG!!!!!!! :D
|
3 Συνημμένο(α)
Την ανοιξα.
Δειτε την μεβρανη, 2 κατι χρονων.... Ειναι καλυμενη ολη με αλλατα. Καπου θα εσκασε, αφου δεν μπορουσε να περασει το νερο. Μου φαινεται τελικα οτι θα παω σε οτι πιο φθηνο βρω. |
ελα Νικο, εγω 1 χρονο τωρα δουλευω μια τετοια..
ακομα χωρις προβληματα και μικρη αυξηση του tds 1 χρονο μετα. δοκιμασε και 2 μαζι σε σειρα οπως σου ειπε ο Γιωργος ... με μια θηκη μεμβρανης απο ebay κοντα στο 5ευρω. |
Παράθεση:
Tι tds εχει το νερο δικτυου? Και ποσο σου βγαζει η οσμωση? |
Καλά,καμία σχέση με το δικό σου... Το μισό tds έχω..
Η μεμβρανη μου βγάζει 8-9 tds |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:13. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board