Θέλω βοήθεια με φιλτρο eheim 2213
Έχω πάω στο pet shop και μου εχει δώσει 2 επιλογές για να βάλω μέσα στο φιλτρο μου...:confused:
Το ενα ειναι το sera super peat και το αλλο το eheim substrat pro. Ξερει κανεις τις διαφορες τους ? Πιο να διαλέξω ? Ευχριστώ! |
Το super peat είναι τύρφη!
Θα πρότεινα eheim substrat σκέτο ! Ανάλογα βέβαια και τι θέλεις να κάνεις! Θέλεις να μαλακώσεις νερό? |
δηλαδη το super peat κατεβαζει ph και σκληροτητα ενω το αλλο ?
Τι ιδιότητες εχει ? |
Προσφερει ιδανικες συνθηκες για αποικιση βακτηρηδιων λογω πορωδους επιφανειας.Βιολογικο φιλτρο!
|
Πάντος και στα σφουγγάρια που έχει στην συσκευασία μια χαρά βιολογία μπορεί να αναπτυχθεί!
|
οκ καταλαβα! Αν και δεν καταλαβαινω γιατί μέσα στο φιλτρο ήθελε να μου βάλει και substrat & μακαρόνι ? Απο οτι ξέρω και το μακαρονι την ιδια δουλεια δεν κανει ? Τότε ο καλύτερος συνδιασμός μάλλον θα ειναι μακαρονι και τύρφη... Έτσι θα εχω και χαμηλώτερο ph και χώρο για αποικιση βακτηριδίων....
|
|
Παράθεση:
Το θέμα είναι όμως πόση τύρφη πρέπει να βάλεις για να μην φτάσεις να έχεις πάαρα πολύ χαμηλό ΡΗ και GH. Αυτό δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να σου το απαντήσει μια και η τύρφη συνεχίζει να δουλεύει και δεν σταματάει π.χ. στο ΡΗ= 6,5 !!! |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:13. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board