...άδειο από την μέση και πάνω...
Στο καινούριο μου ενυδρείο (90 λτ καθαρα) εχω βαλει μεχρι στιγμης 11 νέον, 2 cory Julli και 1 αρσενικό ramirezi .
Το πρόβλημα είναι ότι όλα τα παραπάνω ψάρια προτιμούν τον βυθό και τα κατώτερα επίπεδα του ενυδρείου, με αποτέλεσμα το ενυδρείο να είναι άδειο από την μέση και πάνω. Θα ήθελα λοιπόν να προσθέσω κάποια ψαριά που να κινούνται κοντά στην επιφάνεια. Μου σύστησαν τα Carnegiella strigata (Marbled Hatchetfish) (σμήνος). Τα έχει κανείς? Κάποια άλλη ιδέα για σμήνος ή 1 μεγάλο ψάρι? |
Μπορεις να βαλεις μερικα zebra danio (Brachydanio rerio)
κολυμπουν στην επιφανεια...και ειναι υπερκινητικα. Kατα την γνωμη μου το ramirezi πρεπει αν φυγει. Εχεις φυτα στο ενυδρειο ;;; |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Τα Danio είναι πολύ νευρικά και δεν περιορίζονται στην πάνω ζώνη ,προσωπικά δεν τα πολύ συμπαθώ αλλά πάλι το ίδιο και τα νέον.
|
μαλλον πρεπει να παρεις 2-3 θυληκα ...τα rams φτιαχνουν χαρεμια ;)
|
Παράθεση:
|
Επισης μπορεις να βαλεις ενα κοπαδακι απο Αρλεκινους (Rasbora heteromorpha), ή ενα (μικροτερο) κοπαδακι απο Ροδοστομους (Hemigrammus rhodostomus ή bleheri)
Συμφωνω κι εγω για την προσθηκη ενος ακομα Ραμ, αρκει να ειναι σιγουρα θυληκο. |
Παράθεση:
Στα 90 λίτρα μπορείς να έχεις ένα ζευγαράκι λοιπόν και αν θέλεις μια πρόταση βάλε άλλα 2-3 corydoras ίδια με αυτά που έχεις και τίποτα άλλο. Δεν απάντησα στην ερωτησή σου (μέση και επάνω) αλλά δεν νομίζω να χωράει και πολλά πράγματα αφού διάλεξες τα νέον. |
Παράθεση:
ενυδρειου και οχι αποκλειστικα κοντα στην επιφανεια. Θα διαφωνησω με τον Obelix...οσες φορες εχω βαλει ζεμπρακια κολυμπουν πολυ κοντα στην επιφανεια. Εκτος αν τα δικα μου ηταν zembrakious epifanious :D :D |
white cloud minnows
congo tetras |
Tα Congo tetras αν και πολυ ομορφα, δεν θα τα προτιμουσα , καθως γινονται σχετικα μεγαλουτσικα και ενα σμηνος απο αυτα, θα επιβαρυνε πολυ το ενυδρειο σου...
Ισως τελικα.. απο οσα εχουμε πει, τα hatchetfish να δειχνουν η πιο καλη επιλογη( κατα την γνωμη μου), καθως βρισκονται συνεχεια κοντα στην επιφανεια του νερου, δεν μεγαλωνουν πολυ, εχουν ενδιαφερον πατερν και παραξενο σχημα....Το μονο ασχημο με αυτα τα ψαρακια ειναι οτι θελουν αν θυμαμαι καλα αρκετα μαλακο νερο.. |
Παράθεση:
http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Fish/ramirezi.htm φιλια |
Γειά σας αγαπητέ Κυριάκο.
Ευχαριστώ για την διόρθωση, η αλήθεια είναι ότι με τρόμαξες :smt051 και έριξα μια ματιά πριν. Είδα ότι νόμιζα και εγώ πρέπει να κρατιούντε ζευγάρια. Στο λινκ του Γη και ϋδωρ είδα μόνο αυτό Παράθεση:
|
Παράθεση:
Τα M. ramirezi ζουν πολύ πιο ευτυχισμένα σε μορφή ζευγαριών. Αν βάλει περισσότερες από μία θηλυκές σε τόσο μικρό ενυδρείο, η κυρίαρχη θα κάνει τη ζωή των άλλων δύο... κόλαση. Συμφωνώ για τα hatcet fish. Μία ομάδα των πέντε ατόμων θα ήταν ιδανικά για το ενυδρείο σου. Υπόψιν ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν δύο είδη, τα Carnagiella strigata και Gasteropelecus sternicla. |
Παράθεση:
Θεόφιλος |
Παράθεση:
Αν θές κάτι πιο μικρό απο την ίδια οικογένεια τότε θα πάς στο Jardini (Australian Arowana). |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:51. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board