Βαλισνεριες
Καλημέρα. Όταν η βαλισνερια πετάξει καινούργιο φυτό το αποκοπτουμε από το μητρικό φυτό η το αφήνουμε ενωμένο με τον δρομέα;
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Αν δεν θελεις να φυτεψεις τα νεα φυτα σε αλλο σημειο, το αφηνεις στην ησυχια του. Θα συνεχισει να αναπτυσσεται το νεο φυτο και με τον καιρο, θα δημιουργησει νεους δρομεις με τη σειρα του. Ετσι, μπορει να γεμισει και ολο το ενυδρειο σου.
Τωρα αν θελεις να μεταφυτευσεις, κοβεις το δρομεα και δημιουργεις στην ουσια ενα νεο φυτο, αρκει να το εχεις αφησει να αναπτυχθει λιγο πριν. |
Παράθεση:
Οχι, δεν οφειλεται σε αυτο. Δωσε λιγο χρονο στα φυτα, πιθανο να παρουν τα πανω τους παλι.
|
Καλησπέρα φίλε μου αν θέλεις να το μεταφυτέξεις σε άλλο ενυδρείο ή απλά να του αλλάξεις θέση στο ενυδρείο σου, μπορείς να κόψεις τον δρομέα χωρίς να επηρεάζονται τα φυτά. Καλύτερα να το κάνεις όταν η "μύτη" φτάσει γύρω στα 5 εκατοστά ώστε να μπορεί πλέον το φυτό που έκοψες να πάρει τα συστατικά από το νερό πιο εύκολα. Πλεόν μιλάμε για νέο φυτό που και αυτό με την σειρά του θα πετάξει δρομέα και θα βγάλει νέα φυτά. (Όταν ένα φυτό έχει δρομέα με άλλο τότε τα συστιτικά περνάνε μέσω των δρομέων από το ένα φυτό στο άλλο.)
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Εαν δεν ψηλωνουν πολυ πιθανο να θελει λιπασμα με νιτρικα. Ειχα δει μεγαλη διαφορά οταν είχα αρχίσει να ριχνω.
Δες εδω που το αναφερω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90350 |
Παράθεση:
Βλεπω εισαι Λαρισα. Πας στο Δαλακουρα λιπασματα ή σε οποιο γεωπονο θες και παρε μισο κιλο νιτρικο καλιο της Yara. Αναφερω το συγκεκριμένο γιατι παλια ειχα παρει απο εκει. Οταν το εχεις στα χερια σου πες να δουμε αναλογια.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:00. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board