Κοραλλίνη
Καλησπέρα σε όλους! Έχει περίπου 3.5 εβδομάδες που έστησα το καινούριο-μελλοντικό μου reefάκι ;)! Επειδή έχω βάλει νεκρό βράχο, θα ήθελα να μου πείτε τι πρέπει να κάνω για να αρχίζουν, τα βράχια μου, να βγάζουν κοραλλίνη! Πρέπει να ρίξω μέσα κάποιο "ζουμί";
|
Το kh σου πανω απο 8 και υπομονη;-)
|
Κάποιο βραχάκι που να έχει ήδη κοραλλίνη... για να μπολιαστεί και ο υπόλοιπος βράχος.
|
http://www.nemoworld.gr/index.php?op...chk=1&Itemid=1
η και αυτο , το βαζω εδω και 5 μηνες και εχω δει χαοδες διαφορα στον βραχο !!! παρα πολυ καλο !!! |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παιδιά, δεν ξέρω... απέχω αρκετά χρόνια από το θαλασσινό... αλλά υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί η κοραλλίνη από... μόνη της?
Τα ζουμιά και οι σωστές συνθήκες (Ca Kh κλπ) είναι για να αναπτυχθεί. Αλλά από που θα βρεθεί στο ενυδρείο αν δεν την βάλεις? Έτσι νομίζω, αλλά και πάλι μπορεί να κάνω και λάθος...:rolleyes: |
Παράθεση:
|
Δηλαδή λέτε καλύτερα να πάρω έναν έτοιμο βράχο με κοραλλίνη που είναι το πιο εύκολο, σίγουρο κι απλό;
|
Να πάρεις σίγουρα έστω και μικρό κοματάκι για να "μπολιαστεί" ο υπόλοιπος βράχος..
|
Κάτι τέτοιο θα κάνω απ' ότι φαίνεται!
Σας ευχαριστώ! |
παρε ενα κομματι κοραλινη απο τον βραχο σου και θριματισε τον σε ενα φλυτζανακι, μετα με κλειστο το σκιμμερ και κυκλοφορια ριξτο στον βραχο σε σημεια που βλεπουν πολυ φως (για να αποικοισει) και να καθησει και μετα απο 20 λεπτα ανοιξε κυκλοφορητες και μετα απο κανα 2ωρω και το σκιμμερ.
Καλη επιτυχια:smt027 |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:57. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board