Φωσφορικά.... γιατι ανεβαίνουν?
στο 60αρι φουλ φυτεμενο μετράω καθημερινά (σχεδόν) τα φωσφοτικά, συνεχώς ανεβαίνουν, σήμερα ήταν στο 1.5ppm, άλαξα το 80% του νερού και πέσανε πάλι.
Έχω μειώσει αρκετά την ποσότητα τις τροφής που ρίχνω, δεν έχω πολύ μεγάλο βιολογικό φορτίο, έχω ομάδα καθαρισμού του βυθού (cory και γαρίδες), κάθε μέρα κοβω και πετάω ότι φύλα αρχίζουν να χαλάνε, αλαγές νερού κάνω 2 φορές την εβδομάδα 30%. Το νερό της βρύσης έχει φωσφορικά λιγότερο από 0,25ppm.και φυσικά δεν ρίχνω πλέον λίπασμα με φωσφορο. Τα νιτρικά ειναι εώς 5ppm δυνοπαθώ για να τα ανεβασω....!!! Λοιπόν? τι φταίει και διαρκώς ανεβαίνουν? |
και εγω εχω την ιδια απορια μονο που εμενα προερχονται απο το νερου του δικτιου. πως πεφτουν?
|
Παράθεση:
βεβαια παραμενει το ερωτημα για ποιο λογο ηρθανε,αλλα δεν ειναι και μυστηριο να το βρεις.αρκει να παρεις μια-μια τις παραμετρους του ενυδρειου σου....:rolleyes:;) |
τα εχει το νερο... ποιος ξερει... ισως απο τα λιπασματα
|
βάλε κάλιο...
διάβασε σε αγγλικές σελίδες αν μπορείς... βέβαια δεν απαντώ τι το προκαλεί, αλλα μπορείς να το περιορίσεις και ακόμα να χρειαστεί να συμπληρώνεις.. καλή σου μέρα |
Παράθεση:
Πόσο καιρό έπαψες να βάζεις φωσφορικά ; Δοκίμασε κάποια άλλη τροφή από αυτήν που χρησιμοποιείς τώρα και μέτρα ξανά ;) |
Μήπως κατά τύχη χρησιμοποιείς κάποιο σκέυασμα για να ρίξεις/ανεβάσεις το ΡΗ;
Κάποια από αυτά περιέχουν φωσφορικά! Εγώ έτσι την είχα πατήσει παλιότερα κ είχαν ανέβει τα φωσφορικά στα ύψη! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:05. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board