Μίνι λιμνουλα στο μπαλκονι
Εχω φτιαξει μια "τροπικη" γωνια στο μπαλκονι μου.
-120 λιτ. -φιλτρο 20 λιτ, με ελαφροπετρα, λαβα και βωλους πηλου -αντλια 250 λιτ/ωρα -λειτουργει με υπερχειλιση -στην εισαγωγη μεγαλο σφουγγαρι. Ψαρια: Guppy -Φυτα: πιστια, limnobium, riccia, moss, Eleocharis, cryptocorina, κερατοφυλλο,Marsilea, Hydrocotyle, Hygrophila, Lotus (που μου τα τρωνε τα σαλιγκαρια) και μερικα ακομη που μου διαφευγουν... Βιντεο: https://www.youtube.com/watch?v=sMPpbAvDrZA |
Όπως πάντα ζωγράφισες!!
|
πολύ ωραία, μια μικρή όαση. Μια ερωτησούλα, με τις εξωτερικές θερμοκρασίες δεν υπάρχει πρόβλημα?
|
Eυχαριστω ! Με τις θερμοκρασιες απολυτως κανενα προβλημα μεχρι στιγμης. Η λιμνη τρεχει απο το Δεκεμβρη με ψαρια μεσα. Λιγο ηλιος τη βλεπει κανα 2ωρο. Θερμοκρασια 27-30C , τις ζεστες μερες.
Μαλιστα, πιο πισω σε μια λεκανη 15 λιτ, που εχω κατι κλαδεματα, φυτα πολλα , επιφανειας κλπ και τη βαραει νταλα ο ηλιος, βρηκα 3 γκαπι ενηλικα !! προφανως περασαν ως γονος με τα φυτα και μεγαλωσαν εκει μεσα , ποιος ξερει πριν ποσο καιρο, με το νερο κυριολεκτικα να βραζει τα μεσημερια. Το μονο που με απασχολει ειναι ο υπερπληθυσμος. Λεω να προσθεσω ενα ακομη ανθεκτικο ειδος να τρωει ενα ποσοστο απο το γονο των γκαπι, πχ. Danio |
Ωραιος ... ο νεος!!! :p:p:p
Δωσε κανα γκαπακι ... σε λιγο θα ειναι φουλ ψαρια μεσα :grin::grin::grin::grin: |
Ωραιο! Ειναι καλη λυση για αναπαραγωγη ψαριων και για διατηρηση φυτων που δεν χωρανε αλλου!
|
Πολύ όμορφη γωνία! Τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα πως τις αντιμετωπίζεις;
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:24. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board